REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dana Budeanu, mesaj pentru cei care susţin consumul de gândaci şi lăcuste: "Mâncaţi voi şi ne spuneţi cum a fost"

Dana Budeanu, mesaj pentru cei care susţin consumul de gândaci şi lăcuste: "Mâncaţi voi şi ne spuneţi cum a fost"

Replica API 4 septembrie 2022 | 23:34 1432

Dana Budeanu a comentat decizia Comisiei Europene care a autorizat, încă din februarie, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Vom ajunge să mâncăm gândaci, greieri şi lăcuste? Iată concluziile.

Dana Budeanu

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.

Promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.

Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menționeze posibilele reacţii alergice.

Întrebată despre acest demers şi de posibilitatea de a fi acceptat şi în România, Dana Budeanu a spus:

"Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți.

Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig.

Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu. Păi parcă ați folosit Revoluția în campanie. Ok.

Eh, tot aia ne încurajează să mâncăm insecte că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați.

Aşa încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost.

Pentru că noi ne-am ars cu mascarada cu boala lui Calache şi acuma eu nu mai fac nimic fără studii.

Corect? Deci stăm, facem experiențe pe ăștia, pe progresiști 10-20 de ani. Mănâncă ăștia viermi etc, după aia facem studiu să vedem ce li s-a întâmplat în organism, că se face pe o generație studiul, nu? Nu o să mai pripesc!

Vreau să văd exact ce se întâmplă. Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare. Vreau să fiu atentă! Şi după ce facem studiu, că ăştia care susţin trebuie să fie cobaii mâncăm şi noi", a spus Dana Budeanu, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca cretini din uniune le trece prin minte sa aprobe sa consumam viermi de pe cadrave . Noi trebuie sa acceptam ? Ca la asta s-a ajuns . Ei sa ne decida tot fara ca noi sa mai avem ceva de spus . Ma in ea de uniune ca asa ceva nu-mi trebuie . Sper sa ajungem cat mai multi sa cerem sa iesim ca o luam cu capu
1
0
ia zi tu dana,dar jizzul cum e,ca de asta ai mincat la greu?Faci curatenie?
0
0
C-asa i romanu cand se n-veseleste Ca si gandaku cand el il haleste Casa i romanu cand e fericit Haleste gandaku la tava prajit
1
0
La modul cel mai serios... sunt buni... cand am intrebat de ce mananca ai zis ca de foame o msnanci si pe mata...
0
0
... sa veniti si pe la mine acasa ca mi-au aparut niste carcalaci in magazie ! Vi-i donez pe toti , japitzelor ! Pofta buna cu cakat de gandaci si pishat de viermi !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108