REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dăncilă: Aştept de la preşedintele CNAS soluţii care să rezolve urgent problemele sistemului informatic

Dăncilă: Aştept de la preşedintele CNAS soluţii care să rezolve urgent problemele sistemului informatic

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 162

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că aşteaptă de la noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, să găsească soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele sistemului informatic al cardului de sănătate.

"Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din Sănătate nu funcţionează, dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea preşedintelui interimar al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, şi la propunerea ministrului Sănătăţii l-am desemnat preşedinte pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem şi care a implementat cardul naţional de sănătate. Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din Sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente", a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că una dintre misiunile noii conduceri a CNAS este "să se asigure că fondurile alocate Sănătăţii sunt cheltuite eficient", în condiţiile care, a subliniat ea, este o instituţie-cheie în cadrul sistemului de sănătate din România. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce solutii sa gaseasca noul presedinte , ce e specialist IT. Va da ordine mai departe la subalterni daca nu cumva nu mai e nimic de facut si trebuie s-o ia se la capat, alt program, alte carduri si alti bani pusi la bataie, restul, adica bolnavii, nu conteaza, sa astepte .
0
0
eu am facut sistemul informatic . dar a expitat. luati altul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108