REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Daniela VLĂDESCU, SUPĂRATĂ că ARTIȘTII au fost, din nou, ABANDONAȚI

Daniela VLĂDESCU, SUPĂRATĂ că ARTIȘTII au fost, din nou, ABANDONAȚI

Replica API 12 martie 2021 | 13:58 2501

Artiștilor le-a fost din nou interzis să urce pe scenă, în urma intrării municipiului Constanța în scenariul roșu. Acum, în grupuri restrânse merg la repetiții și se pregătesc pentru o serie de premiere ce vor avea loc după ridicarea scenariului roșu.

Rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 la mia de locuitori a depășit indicele de 3 la nivelul Municipiului Constanța, iar Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis intrarea în scenariul roșu pentru următoarele 14 zile. Astfel, teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele au fost din nou închise. Afectați au fost și artiștii de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” care au fost nevoiți să anuleze cele șase spectacole programate de curând. Până atunci, trec iarăși în mediul online. „Noi avem fixată premiera de balet pe 27-18 martie și sperăm să putem să o ținem. Până atunci, o să transmitem evenimente online, ne adaptăm. Este foarte frustrant că te tot oprești, să tot încerci, nu este nimeni de vină dar nu avem încotro. Trebuie să ne descurcăm cum putem și să mergem mai departe. Toate teatrele fac spectacole online, fac repetiții, și atunci noi facem la fel, ne pregătim să pregătim momente noi. Repetiții da, facem cu un număr limitat de participanți, cu distanțare, cu măști”, ne-a declarat Daniela Vlădescu, managerul Teatrului „Oleg Danovski”.

Daniela Vlădescu

Colaboratorii teatrului au avut de suferit în această perioadă

Colaboratorii instituției de cultură au avut de suferit din cauza acestor restricții. În timp ce salariații și-au primit salariile întregi, colaboratorii au primit doar indemnizația Covid. „Salariile au fost achitate pentru că noi am avut activitate. Și telemunca este activitate. Noi am fost ocrotiți fiind salariați. Cu colaboratorii noștri a fost mai greu pentru că ei nu au mai putut fi plătiți, au avut doar acele indemnizații de Covid, cei care au avut contracte pe termen mai îndelungat au primit un fel de șomaj. Am primit salariile pentru că toată lumea a muncit, chiar dacă de acasă. Toți au transmis moment, repetiții online cu dirijorii, nu s-a stat. Din păcate nu am putut apărea în fața publicului și ne este dor”, a mai adăugat managerul.

Cei care au achiziționat bilete vor primi banii înapoi

Cei care au achiziționat bilete la spectacole de la Agenția Teatrului trebuie să sune la numărul de telefon 0723882987, în vederea returnării sumelor deoarece, în această perioadă, Agenția Teatrului va fi închisă. Celor care au achiziționat bilete online la aceste spectacole li se vor returna automat sumele aferente.

Don Quijote, spectacol online

În următoarea perioadă, Teatrul „Oleg Danovski” va prezenta, online, momente artistice. De exemplu, sâmbătă, 13 martie 2021, ora 19, va fi prezentată online înregistrarea integrală a spectacolul de balet „Don Quijote”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Artistii au fost in telemumca nu si-au primit salariile intregi. Sau poate ca ei au luat salarii de telemumca si restul i-ai luat voi. Asa cum au fost chemati la munca pe 11 ianuarie si ei erau in telemunca. Cat despre colaboratori,de ce ii chemati? Toata tara a trimis acasa colab numai dumneata ii chemi. Stiu ti-e frica ca va desfiinteaza. Si mai sper sa vina curtea de conturi sa va verifice ce faceti cu banii. Ai numai amatori pe langa dumneata.
3
1
Ce frumoasa e doamna Vladescu, si-a pastrat chipul angelic in ciuda varstei... pare cu douazeci de ani mai tanara!
2
3
Da, mai sunt si artisti de kkt, mai sunt si artisti buni, ca peste tot... problema este ca se apuca un obsedat, care probabil este "pupator" la Vitcu, sa dea lectii de arta. Daca si Vitcu e artista...asta e Constanta... Vladescu este un nume si o aparitie scenica wow, fara sa facem comentarii despre regimul trecut.
6
1
Da ma KOKOFYFY!! Bai iesti prost? Ce- ai facut Bobita? Iaka spektakol number one!
3
0
ati vandut tot spatiul de pe langa teatru
9
1
Ce ne trebue noua teatru daca avem la televizor in fiecare zi Las Fierbinti? acolo sa vezi poanta si expresi gen ba iesti prost ceai facut bobita sti ce zic???
9
4
ce hartisti are acest teatru liric, unu' si unu', precum Gabriela Dobre, canta aia de o iei la fuga, de ce inca mai tineti acolo dintr-astia care canta fals? talent ioc, dar sa fie acolo la numar hartisti de mana a 17a.Teatrul asta liric din Constanta e cel mai de kkat din tara, spectacole de kkat, artisti de kkat, asa oras, asa centru cultural
11
0
Artistii nu sunt abandonati. explicatia e mincinoasa. Sunt platiti de stat chiar daca acum nu fac spectacole si nu vand bilete si nu sunt spectatori
9
5
Nu mai pica nimic
6
6
Ehehei, Daniela suptu totu la Nicusor. Dar au trecut de atunci peste 30 de ani, asa ca fapta s-a prescris !
12
6
Daca Daniela l-a supt sau nu pe Nicusor Ceausescu
10
10
Cea mai artista este Dana Vitcu,paturile si birourile stiu de ce.Univ Ovidius confirma.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272