REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

De ce NU funcționează AERUL CONDIȚIONAT în AUTOBUZE?

De ce NU funcționează AERUL CONDIȚIONAT în AUTOBUZE?

Replica API 10 iunie 2020 | 00:00 3549

Măsurile de siguranță instituite în starea de alertă pentru protejarea împotriva infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 au și efecte mai puțin plăcute, unele dintre ele resimțindu-se din plin în călătoriile cu transportul în comun. Pe lângă necesitatea purtării măștii de protecție, călătorii sunt nevoiți să îndure căldura care-și face simțită prezența din ce în ce mai tare. Din păcate, Ordinul nr. 3.577/831/2020 împiedică șoferii de autobuze să pornească aerul condiționat, întrucât astfel ar crește riscul de infectări cu noul coronavirus.

Măsuri transmise de Institutul Național de Sănătate Publică

Potrivit măsurilor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, în transportul în comun trebuie asigurată “maximizarea ratei de ventilație a sistemului de aer condiționat (fără recircularea aerului din interior) și se vor menține ferestrele deschise (când este posibil) în timp ce vehiculul este în funcțiune.”. Călătorii au sesizat conducerea CT Bus cu privire la lipsa aerului condiționat din autobuze, iar pe această cale directorul societății ține să precizeze că aceste măsuri sunt obligatorii și totodată necesare pentru protejarea sănătății călătorilor.

Bogdan Niță

Niță:Sistemul de climatizare nu funcționează cu aport de aer din exterior

„Sistemul de climatizare nu funcționează cu aport de aer din exterior. El recirculă aerul și acesta este motivul pentru care nu-l putem porni. Nu este vorba de vreo deficiență, ci acesta este modul de funcționare a sistemului de climatizare din autobuze. Instalațiile care recirculă aerul cresc riscul de îmbolnăvire, iar noi nu putem decât să ne supunem regulilor transmise pentru protejarea călătorilor. Pe această cale vrem să ne cerem scuze călătorilor pentru nefolosirea sistemului de climatizare, știm că este cald, însă nu dorim să punem în pericol sănătatea oamenilor.”, a declarat, pentru “Replica”, Bogdan Niță, directorul CT Bus.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consumul este mai mare,puterea motorului scade,juma' circulati fara bilet,cealalta juma pensionari cu gratuitate din ce bani vreti filtre performante la AC?Este stare de alerta STATI ACASA!
7
5
Ca exista filtre performante care distrug germenii din aer.sunt asa scumpe?care e problema de nu se vrea dotarea autobuzelor cu filtre ?tiganetul care se plimba moca de ce nu dispar?
7
1
ESTI FRAIER PELE
6
1
Sincer imi vine sa dansez ca nu mai e aer conditionat in autobuze. Pot fi deschise geamurile si turela.
0
5
Alta prosteala debitata de istericii covidieni!
8
2
O sa se moara de stop cardio pe caldurile care vin. Oamenii mai sunt bolnavi si de inima, astm, hipertensiune, alergii. Gemuletele alea nu au capacitate sa scoata serul imputit din masini. Conditionarea plimba si ea de colo colo mizeria din respiratie dar macar il filtreaza cumva. Covidu asta, arata ce destepti sunt pe planeta. Scapa cine stie si cine poate.
10
0
Ma ta muie
11
1
Spartul asta ne nita o arde numai in figuri ca ii tine spatele fagadau pentru ca si asta la randul lui manaca de ctbus wuie fagadau o zdre@nta de om lafel si babu
11
0
Acolo societatea de transport local a autorizat soferii sa porneasca clima ! Ce credeti ca s-a intamplat !? Val de reclamatii la adresa societatii , oamenii cred ca se vor inbolnavi de Covid din cauza ventilatiei....mai zi ceva , poftim , daca e ...de ce este , daca nu , de ce nu !
10
2
nu mai prostiti n plm lumea cu vrajeala asta cu aerul conditionat asociat cu covidu
8
3
Sa iti crape tie capul sec de la caldura si astfel o sa avem un idiot mai putin pe strazi.
15
5
Nu functioneaza pentru ca plimba virusul in tot autobuzul.mai bine s- ar anula abonamentele la pensionari, ca in acest fel or sa stea acasa.
20
13
cu masca pe fata si cu caldura din autotobuze, o sa ne imbolnavim mai rau. Ii invit pe cei care au luat aceasta hotarare, sa.mearga si ei cu autobuzul sa vedem daca rezista.Este inadmisibil!
27
1
Oare cine este pupila lui B Nita??? Ca sigur nu experinta si Cv-ul il tine in functie!!!
6
0
Pt ca vor sa luam covid din cauza mosilor care se plimba fara motiv prin ctbus.
14
15
Pai soferii merg la relanti ca sa economiseasca motorina si s-o fure.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272