REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

De teama coronavirusului, navigatorii aflați în porturile din China cer repatrierea

De teama coronavirusului, navigatorii aflați în porturile din China cer repatrierea

Replica API 30 ianuarie 2020 | 10:19 520

Sindicatul Liber al Navigatorilor a fost contactat de mai mulți navigatori care se află în porturi din China sau în drum spre China, pentru relații privind posibilitatea repatrierii, în contextul apariției coronavirusului. Sindicatul a întreprins demersuri în vederea aflării numărului de navigatori ce se află în apropiere de China sau în porturile din această țară.

"S-au contactat agențiile de crewing cu care SLN colaborează pentru a afla numărul exact de navigatori care se află la această dată în porturile din China. La fel ca și MAE, și Sindicatul Navigatorilor supraveghează situația din China. S-a contactat MAE pentru o informare corectă din zona. Ambasada noastră de la Beijing este în alertă și poate să ajute la organizarea repatrierii navigatorilor din zonele neafectate de acest virus dacă aceștia/companiile le-o cer. Totodată este bine că fiecare navigator să comunice MAE (Ambasadei din Beijing) coordonatele în vederea stabilirii unei situații exacte a numărului de cetățeni români care se află în China și de a putea acționa rapid în caz de nevoie. SLN și MAE supraveghează atent situația din China. Am stabilit și o comunicare rapidă între SLN și Direcția Consulară din cadrul MAE pentru situații de urgență. Am transmis către ANR recomandarea de a cere tuturor agențiilor de crewing situația navigatorilor plasați pe nave de către acestea și care se află în China", a transmis SLN.

De asemenea, acesta a transmis o informare către navigatori, dar și către familiile acestora cu privire la măsurile minime ce trebuie luate și care sunt riscurile de infecție.

Nu sunt deocamdată motive foarte mari de îngrijorare, spune Sindicatul, dar trebuie respectate cu strictețe măsurile de igienă, protecție și evitare de intrare în contact cu persoane bolnave. Zona afectată este în centrul țării, HUBEI. Autoritățile chineze au luat măsuri de izolare și de a împiedica răspândirea virusului. Pentru cei care se află pe nave care pot opera în porturile chinezești, "recomandăm evitarea aeroporturilor din China și amânarea repatrierii până nava atinge un port dintr-o țară sigură. Pentru cei ce se găsesc cu navele în șantier, nu putem emite nicio recomandare. Fiecare, funcție de situația de la față locului, trebuie să decidă dacă rămâne la bord sau cere repatrierea. La această oră, zonele aflate în vecinătatea porturilor nu sunt afectate de NCoV.", a mai transmis SLN.

Telefonul de urgență înscris pe cardul de membru este apelabil 24/24 pentru a raporta situații dificile și a da posibilitatea SLN să intervenă în limita responsabilităților sale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vrea, nevasta te inseala si cand te tine de mana, tot un sarac frustrat ramai. Toate cele bune cu ratele alea.
2
1
tu muncesti ca prostu si nevasta-ta se arde pe acasa in luna aia ,fraiere !
2
1
Invidiosi, numai invidiosi, stati pe 2 lei acasa, eu muncesc 1 luna plecat si 1 luna acasa, adica 6 luni pe an , incerc sa va ajut cu matematica si castig bani pe care voi nici nu ii visati. Cum e cu ratele voastre pe 30 de ani ? SARACILOR
4
2
Nevestele de marinari stau si cheltuie banii fraierilor care stau pe mare.Cand vin acasa ii intreba cand pleca in voiaj ca s-au terminat banii.
2
2
Nevestele de marinari sunt cele mai bune fete,
3
3
Du va dracu de prosti astia care lasati comentarii avortatilor
2
6
Baah, cand dadeati ca disperatii in pizda mica chinezeasca, nu va era frica de virus, acuma, dintr-odata, vreti acasa!? Mars mah...
4
2
de ce exista expreia sotie de navigator? toate sunt curve, isi trimit copiii la bunici si ele stau singure in toata casa si isi cheama amantul sa le ciocane intre craci ca nu pot ele sta vreo 6 - 9 luni singure fara stiulete
11
11
Eu nu sunt in china dar le pot trimite vreo 50 de euro la flamanzii de sub mn ca prea li s a lipit stomacul de spate
13
7
Bah sunteti nebuni? Stati pe mare ca acasa are cine hahaha
10
8
Nici sa nu va ganditi,stati acolo si verificati daca polita de asigurare de viata este valabila!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108