REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deca: Elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie

Deca: Elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie

A.F. 25 martie 2024 | 17:59 635

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie, având în vedere că pe 31 martie este Paştele catolic. În cazul profesorilor de religie catolică, decizia va aparţine fiecărei şcoli în parte. Ministrul a menţionat că, dacă vor fi cursurile suspendate, atunci acestea trebuie recuperate.

Deca: Elevii de religie catolica nu sunt obligati sa participe la cursuri intre 29 martie – 2 aprilieLigia Deca

„Am trimis chiar astăzi o informare către inspectoratele şcolare judeţene în care evocăm obligaţiile legale conform contractului colectiv de muncă la nivel de sector. Practic, spunem că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar să fie realizată o analiză a numărului de angajaţi care ar putea beneficia de acest drept, de zile libere, şi anume vinerea mare, prima, a doua şi a treia zi de Paşti. Practic, în funcţie de ponderea cadrelor didactice, Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ poate decide suspendarea cursurilor pentru aceste zile, pe care le-am amintit, şi stabilirea modalităţilor de recuperare cu aplicarea prevederilor articolului 9 alineatul 4, literele B şi C din regulamentul cadrului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi/sau reorganizarea programului şcolar în vederea suplinirii cadrelor didactice care beneficiază de aceste prevederi”, a declarat Deca, luni, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Ea a menţionat că elevii de religie catolică pot lipsi în perioada 29 martie – 2 aprilie, iar absenţele le vor fi motivate.

“De asemenea, elevii care aparţin unui cult religios legal altul decât cel ortodox, pentru care Paştele se celebrează în data de 31 martie, nu au obligaţia participării la cursuri în perioada 29 martie -2 aprilie, fiindu-le motivate la cerere absenţele înregistrate. Am trimis deja această informare şi fiecare Consiliu de Administraţie deja discută şi decide în funcţie de ponderea cadrelor didactice şi de numărul elevilor care se încadrează în aceste prevederi”, a explicat ministrul Educaţiei, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trezeste-te! nici de ramadan, nici de alte sarbatori mari ale cultelor legale in romania. in '90, am dat liber musulmanilor de past, dar si de ramadan. majoritatea, ocroteste minoritatea.
0
0
Este discriminare si ei si musulmanii beneficiaza de vacante atat de sarbatorile lor cat si de ale noastre!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108