REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Decanul Gîrţu de la "Ovidius" ar urma să-şi dea demisia după eşecul acreditării ARACIS

Decanul Gîrţu de la "Ovidius" ar urma să-şi dea demisia după eşecul acreditării ARACIS

Replica API 28 februarie 2012 | 00:00 136

Program de studiu cotat cu "neîncredere" la Facultatea de Fizică şi Electronică

Program de studiu cotat cu "neîncredere" la Facultatea de Fizică şi Electronică

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) evaluează şi acordă avize de încredere-acreditare sau, dimpotrivă, de neîncredere-neacreditare pentru programele de studii universitare. Urmare a hotărârilor consiliului ARACIS, din şedinţa desfăşurată în data de 23.02.2012, aflăm cu stupoare că una dintre specializările Universităţii Ovidius - instituţie de învăţământ superior de stat - a "picat" cu brio testul de încredere. Nu este singura facultate care nu a primit acreditare, însă este singura de la Ovidius din Constanţa, alături de alte câteva specializări de la o universitate din Târgu-Jiu, alta de la Braşov, în timp ce alte peste 20 de specializări din instituţii de învăţământ din toată ţara au primit autorizări.

Situaţie jenantă pentru unul dintre cei care acum câteva zile aspira la funcţia de rector al Univeristăţii Ovidius din Constanţa. Mihai Gîrţu, căci despre el este vorba, gestionează în prezent activitatea Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului. Considerat reprezentant de seamă al universităţii, capabil chiar să candideze la funcţia de rector (pierdută însă în urma votului), Gîrţu se dovedeşte a fi un slab manager. Specializarea Electronică aplicată (Licenţă) - Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului a primit vot de neîncredere din partea ARACIS, respectiv neacreditare. Acest lucru nu ne poate conduce decât la concluzia că Gîrţu, în loc să-şi rezolve problemele legate de facultatea pe care o reprezintă, alerga disperat zilele trecute să câştige conducerea universităţii. O făcea nu pe bună dreptate ori în baza unor rezultate manageriale remarcabile la nivel de facultate, ci împins de la spate de manevrele altora, după cum se speculează. În fine, subiectul acesta este deja încheiat, alegerile conducând, la final, la un alt rezultat decât cel pe care şi-l dorea Gîrţu, Revenind la problema neacreditării, se pare că, urmare a publicării deciziei ARACIS mai-sus menţionată, Mihai Gîrţu ar avea în plan să demisioneze din funcţia de decan al Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului. Facem precizarea că acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere referitor la situaţia expusă mai-sus.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108