REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DEPLASĂRILE, LIMITATE pe ZI, NOAPTEA doar pe propria RĂSPUNDERE sau cu ADEVERINȚĂ!

DEPLASĂRILE, LIMITATE pe ZI, NOAPTEA doar pe propria RĂSPUNDERE sau cu ADEVERINȚĂ!

Replica API 21 martie 2020 | 00:00 20062

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dat publicității ORDONANȚA MILITARĂ

nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19, unde au fost luate și urmatoarele măsuri:

În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, Replica, nu mai dezinfecta ca se plimba aha pe la Flora. Imaginea care ati dat-o este de la sosirea lor, la cazare. Nu mai dezinformati!
2
3
Numai prostii. Au ametit tot mapamodul si fraierii pun botul.
5
3
Nu tia- cerut nimeni mah boule sa muncesti, dar altceva nu stii sa faci cretinule! Si vezi ca tu esti in serviciul prostimii, dar ti-a cam crescut nasul si e pacat ma, e pacat pentru ca-ti strica profilul! Ia stai tu drepti si da-ti doua palme sa nu te bag in tarc!
5
3
Muncesc pt ca boi ca tine sa nu iasa din casa ca niste cretini. De aia faci parte din randul prostimii, dobitocule!
8
8
Daca este vorba sa stea toata pulimea acasa voi ce plmea cautati aseara la m.a.i trei putori ordinare care isi iau bani cu varf si indesat?..La televiziuni ne spun mereu stati acasa dar voi ce plmea mergeti la munca in televiziune?.Daca este lege trebuie respectata de toata lumea.De ce plmea politia jandarmeria pompierii muncesc iar restul in casa?.Ei au voie prostimea nu. Ori este lege ptr tot romanul ori nu...
4
11
daca se recomanda , inseamna ca militianu are dreptul sa iti un bulan in freza ,drept avertisment , dar nu poate sa te duca la sectie la bulau.
15
1
vezi Doamne cu majuscula de tipar boldata si subliniata!
4
1
deci pulimea nu poate sa mearga in grupuri de 3 ca vezi doamne se imbolnaveste da militienii si armata poate sa mearga in haite de mardeiasi ca astia nu se imbolnavesc. Probabil tre' sa ai cel putin un neuron sau macar o dendrita ca sa te poti imbolnavi! Apropo ce se mai aude de imigrantii aia de la granita? Ca arabii care declara ca au mai multe neveste pot sa mearga tot in haita cu tot cu puradeii aferenti!
6
10
baga-tii in camere pe toti din hotel flora ca aia tusesc si se imprastie coronavirusul in aer , locuiesc in mamaia , nu vreau infectie aici din cauza voastra
5
6
Oamenii care inteleg se conformeaza. Cei care sunt prostovani si ambitiosi in prostia lor vor crea probleme,de la deplasarile aiurea pana la infractiuni foarte grave. Faptul ca se dau pedepse in situatia speciala cu pandemia asta,este o recunoastere ca altfel nu se poate,ca foarte multi nu inteleg decat de frica ,nu-I duce capul ba ma mult sunt convinsi ca ei sunt miezul de la gogoasa si bula din Pepsi. Democretie inseamna reguli respectate in folosul majoritatii,nu anarhie de tip hastag rezist si tolerarea salbaticiei tiganesti.
8
3
In loc sa le platim lor carantina la Mamaia ar fi trebuit sa ajutati oamenii care au ramas deja fara serviciu si care au platit toate asigurarile si taxele in tara asta de care fratii si surorile au fugit candva.Si in al 12-lea ceas tot la interese va ganditi. Constantenii au fost buni doar cand v-au votat, acum omorati-i cu zile ca si asa nu sunt locuri la spital ptr noi, mai aduceti si pe rapandulele astea. Va mai voteaza draci. Va ganditi numai la voturi. O sa aveti doar voturile din diaspora.
15
3
Frectie la picior de lemn. Bai Vela, Bai Iohanis, Bai Orbane, aveti puterea absoluta, faceti-va treaba, macar in al-24-lea ceas. Voi nu vedeti cei in Italia, luati masuri drastice, asta e stare de razboi, e in joc existenta statului roman si a romanilor.Fara masuri extrem de dure , romanii merg la gratare, cu patinele in parc, altii vor sa vada stelele. Pai daca astia de aici sant tampiti, ce pretentii sa mai ai de la interlopii aia care au invadat tara, si astia cel putin jumatate sant infectati.
15
7
Baga lumea in ceata cu recomandarile astea, cand va fii obligatie va fii luata tot ca recomandare... Ori interzici ori nu ...!!! Niste fatalai ...
12
2
noi mergem pe modelul italia acum 10 zile, dilaila, picnicuri, malluri, supermarketuri si acum si cu 1500 de seminte de corona la constanta. sa vezi ce cultura frumoasa de cruci o sa apara pe plaja din mamaia.
8
5
Orice zi in care -se recomanda- este inca un pas pe urmele italiei si o dovada ca nu suntem capabili nici macar cand avem exemple -italia, spania, franta, sua, china, germania- de urmat. Degeaba dai ordonanta militara daca faci recomandari. Asa a recomandat si medicul, a recomandat si politicianul, a recomandat si sportivul. Si aparent ne doare-n cur de recomandari.
10
2
ies si borfasii , hotii si volatorii!
7
1
Le a dat la cioc mafiotilor de animale vii, de lemn, padurile pot trai fara sa fie decapitare, minereurile nu sunt furate, teroristii stau in vizuina, toti stau la cutie. Coruptii au intrat in depresii... Bine va face Covid. Pune parul pe voi. Mafiotilor. Afaceristii cu imobiliare s-au potolit.
12
3
Dar emisiunile trucate gen Vulpita&Viorel.cu mai multe persoane implicate.ce se intampla?
12
5
Virusul asta a combatut terorismul si coruptia mai bine ca diicot si dna. Gata au disparut stirile despre subiectele astea doua. Bravo covid19! Cat de false si manipulatoare erau toate astea abia acum se vede. Hastagrezist au disparut si ei. Imi aduc aminte cu ce fata sforaitoare trimitea KWJ la lupta anticoruptie armatele de procurori si cum asigura el Bruxelles ul ca va combate coruptia in continuare. Dar unde i Kovesi cu parchetul ei european? A disparut si asta. Toate temele false au disparut. Realitatea covid19 a invins. Nu se mai ia spaga. Nu se mai fac atentate. Au gasit alta lupta. Ha!
14
6
Ar fi fost mult mai ok masuri mai drastice . Iesi pe strada fara un motiv bine intemeiat piata pe fuga , farmacie , munca amenda . Lumea trebuie obligata sa stea in casa , e sg lucru care ne scapa de virus , cu cat mai rpd ne izolam cu atat mai repede scapam de virus dat fiind ca nu sunt asa multe cazuri
12
6
Pai si declaratia pe propria raspundere o faci de mana sau o are militia cand te opreste . O completezi la ei ? Ca doar nu are toata lumea imprimanta in casa sa scoata cate o foaie de cate ori te duci la piata
24
6
Ciocu mic si stati in casa pe TIK Tok
13
9
se inchid mallurile sacrificam bombardierii si trompetele lor... nu e corect
15
2
ma cretinule! invata intati sa citesti si dupa aia sa imi spui mie ce sa fac! pai mah idiotilor florile si paienjenii se inmultesc prin aer. inmultesc nu imperecheaza da! prin aer si sunt vizibile, dar cacatul de virus invizibil ochiului uman ..cand tusete ala si adie vantul il duce pana la etajul 10 cand fumezi tu izolat in casa o tigare la geam ..si dupa te imbolnavesti si zi zici de unde...cretini,tampiti,idioti,nenorociti,oameni prea slabi...acum se vede adevarata fatza a lumii.va pasa de lume dar granitele nu le ati inchis ,mastile costa cat dracu..ce cacat??.. asta e solutie???
11
10
insotit de 8 persoane iar noii casatoriti de maxim 6 persoane...Legea junglei
15
10
Ori e interzis ori nu
17
2
Pai daca se recomanda inseamna ca nu este interzis. Cand nu se interzice, este permis. Singura solutie, masuri radicale.
43
6
Parca ar fi ciuma sau ebola. Noul razboi mondial...
26
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108