REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputata REPER Cristina Rizea a câștigat în instanță și a obținut documentul care se voia atât de mult ținut departe de cetățenii constănțeni!

Deputata REPER Cristina Rizea a câștigat în instanță și a obținut documentul care se voia atât de mult ținut departe de cetățenii constănțeni!

Replica API 18 septembrie 2022 | 00:00 2144

A fost nevoie de 1 an, de acțiuni în instanță și de presiuni publice pentru ca Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral să furnizeze un document de interes public, realizat din bani publici.

Cristina Rizea

Studiul geologic și geomorfologic de delimitare a falezelor Mării Negre, pe sectorul litoral Capul Midia – Vama Veche, este acum public pentru cetățenii constănțeni.

„De treizeci de ani, ne plângem de dezorganizarea și haosul urbanistic care au acoperit litoralul românesc. De treizeci de ani, se construiește direct pe plajă, în zonele de protecție ale lacurilor riverane mării Negre, se distrug habitate și zone sălbatice fără nicio reglementare, în timp ce autoritățile centrale și cele locale, într-un ping pong continuu, plasează responsabilitatea de la unii la alții. Între timp, noi constănțenii pierdem enorm: în loc de echilibru între urbanism și natura, avem betoane peste betoane, terenuri private acolo unde ele ar trebui să fie publice. Acest studiu, realizat din bani publici și obținut de la ABADL după o acțiune în instanță, ne clarifică tocmai această controversă între domeniul UAT-urilor riverane Mării Negre pe care se poate construi și domeniul statului, zonele de protecție, unde nu se poate legal construi. Ceea ce mi se pare absurd este că, deși aveau la dispoziție această documentație, instituțiile statului au continuat să dea avize și autorități în zonele protejate. Construcțiile de pe plaja Corbu, în rezervația Delta Dunării, sunt un astfel de exemplu. Nu singurul, din păcate. Cred că astfel de documente nu trebuie ascunse publicului cu atât mai mult cu cât ele sunt plătite din banii contribuabililor, din contră, ele trebuie aduse la cunoștință tuturor pentru cunoaștere și informare”, a declarat Cristina Rizea, deputată REPER de Constanța.

Studiul conține delimitarea graniței dintre teritoriul care aparține Statului, prin Apele Române, și cel din proprietatea primăriilor de pe aproape tot întinsul litoralului, între Capul Midia și Vama Veche și cartografieri în care teritoriul UAT-urilor și cel al statului sunt separate de o linie roșie, iar ce se află la Est de acesta, legal reprezintă bun public, însă în realitate, o mare parte din faleze, taluzuri și plajă a fost intabulată abuziv și împărțită în sute de parcele care au fost vândute sau concesionate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare reusita, dar p***t explicata.
0
0
opriti cotetzele din Olimp,Neptun,Padurea Comorova!Iorgus si pitziponc radu cristian,nu a pus mata copacii ca sa.i taiati voi boilor!noi ca mai respiram???
1
0
Machidonimea sa-si demoleze mizeriile apoi la puscarie de mana cu Chelaru, care a autorizat constructiile. .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108