REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Din ce MOTIV a fost SCHIMBAT DIRECTORUL Centrului Cultural ’T. BURADA’

Din ce MOTIV a fost SCHIMBAT DIRECTORUL Centrului Cultural ’T. BURADA’

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 2095

Numită recent în funcția de director interimar al Centrului Cultural "T. Burada", de către Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicoleta Bercaru și-a făcut bagajele și a eliberat poziția pe care o ocupa. Asta după ce consilierii județeni PNL au inițiat un proiect de hotărâre privind eliberarea acesteia din funcție pe motiv că numirea a fost ilegală. Proiectul a fost aprobat cu 29 de voturi "pentru".

Nicoleta Bercaru

„Nu au fost stabilite obiective și criterii de performanță”

Consilierii județeni au participat marți, 30 iunie, la o sedință ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a vota mai multe proiecte de hotărâre. Printre proiectele de hotărâre s-a numărat și eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru, la inițiativa consilierilor județeni liberali.

„Nu s-a prezentat spre aprobare CJ proiectul contractului de management pentru perioada interimatului la conducerea instituției de cultură. Nu au fost prezentate documente din care să rezulte competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instutiție de cultură atât la nivel de execuție, cât și la nivel managerial. Nu au fost stabilite obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare pentru persoana numită în funcție.”, sunt motivele invocate de inițiatorii proiectului.

Liberalii, acuzați de înțelegeri politice pe sub masă

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, îi acuză pe consilierii liberali de „înțelegeri politice pe sub masă” și îi invită pe aceștia să-i citească CV-ul Nicoletei Bercaru. Totodată, președintele CJC se întreabă ce competențe au avut liberalii în vedere în cazul numirii lui Bogdan Bola pe postul de șef al Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral, dar și în cazul altor numiri în alte instituții ale statului.

„Personal mă întreb până unde poate merge interesul politic în defavoarea unor instituții care au nevoie la acest moment de soluții concrete, nu de bătălii politicianiste. Este inadmisibil să lași o instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța fără conducere, aruncată în haos de consilierii PNL, care nu au venit și cu soluții concrete pentru rezolvarea situației pe care au provocat-o.”, a precizat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te-au lucrat Nicoleto. Tare e ca te-au lucrat ajutati de ai tai din PSD. Ai ramas pe tusa.
0
0
Si tu sarbule florentin autointitulat sefulet, cand iti dai demisia....sau astepti sa fi dat afara?!?!?......a doua oara.....
0
0
A fost schimbata Bercaru, dar fiind ca este o agramata, plina de tupeu, o perversa si o nulitate politica!
1
0
nu este o numie politica
0
0
Bine ca este Bola "inginer si expert de mediu" si are competentele necesare sa fie sef la A.B.A.D.L
2
0
PNListii sunt doar niste infatuati care au impresia ca au facut un lucru mare prin demiterea dnei Bercaru. In rest, dorm pe ei si viseaza la CIOLAN. O adunatura de ipocriti si oportunisti. PNL mai are putin si ajunge PNTCD.
2
1
Bercaru o nulitate. Spaga si muie atat stie.
3
1
Ca sa intelegem cat de priceput este Tutuianu!?!
2
2
Asa se vrea in Tara asta, daca ai ceva in cap, nu ai voie sa mergi la examene, nu te angajaza
1
1
Taratura asta e numai pe spagi in sc 39.Dak cotizezi se gaseste o solutie pt copil,dak nu sari la cap nu sunt locuri disponibile.O mare spagara!
9
1
29 de voturi pentru, deci cine sunt vei care au votat pentru si cei impotriva. Avem psd pe ambele parti sa intelegem
6
1
Aveti valori in cultura si voi ce faceti...
11
1
Tutuianu si bercaru sunt expresia totala a imbecilitatii. Un prostalau si o curva, asta e PSD. Muie psd.
13
3
Bravo, afara cu scroafa din cotet.
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212