REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Discuţie telefonică neaşteptată între preşedinţii turc şi israelian

Discuţie telefonică neaşteptată între preşedinţii turc şi israelian

Replica API 14 iulie 2021 | 00:00 627

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic luni cu omologul său israelian, Isaac Herzog, potrivit preşedinţiei de la Ankara, un demers puţin obişnuit între aceste două ţări ale căror relaţii sunt tensionate, notează AFP, citată de Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan

Foto: (c) Ronen Zvulun/REUTERS

Sursa foto: Turkish Presidency/Facebook

Apelul telefonic a intervenit după discuţiile purtate sâmbătă de şeful statului turc cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe care l-a asigurat că Ankara "nu va rămâne tăcută în faţa opresiunii israeliene din Palestina", potrivit preşedinţiei turce.

Foto: (c) Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Recep Tayyip Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene în timpul celor 18 ani la putere, în calitate de prim-ministru sau preşedinte, şi acuză regulat Israelul de "terorism" împotriva palestinienilor.

În cursul discuţiei cu preşedintele israelian, Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra "importanţei foarte mari" a relaţiilor dintre Israel şi Turcia pentru securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Ankara a subliniat, de asemenea, că Turcia pune accentul pe continuarea dialogului, în pofida diferenţelor de opinii, şi i-a declarat omologului său israelian că întreaga comunitate internaţională aşteaptă "o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian în cadrul rezoluţiilor ONU".

El a scos în evidenţă şi potenţialul puternic de cooperare între cele două ţări în domeniile energiei, turismului şi tehnologiei.

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost învestit săptămâna trecută preşedinte al Israelului, un post în mare parte onorific.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii dor in pix pe israelieni de Erdogan.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272