REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Disney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Disney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:00 500

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The Hunchback of Notre Dame'', lansat în 1996, a anunţat miercuri o donaţie de cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă parţial de un incendiu, potrivit AFP.

''Notre-Dame este un simbol al speranţei şi frumuseţii care a modelat inima Parisului şi sufletul Franţei timp de mai multe secole, arhitectura sa inspirând respect şi veneraţie'', a afirmat directorul general al companiei, Robert Iger, citat într-un comunicat al societăţii dat miercuri publicităţii.

"Compania Walt Disney este alături de prietenii şi vecinii noştri (...) oferindu-le susţinerea noastră sinceră precum şi o donaţie de cinci milioane de dolari pentru restaurarea acestei opere de artă de neînlocuit'', a adăugat Robert Iger.

Pelicula ''The Hunchback of Notre Dame'', care are în centrul său catedrala emblematică, a adus companiei Disney peste 300 de milioane de dolari. Povestea, adaptată după un roman scris de Victor Hugo, a dat viaţă, cu ajutorul animaţiei, personajelor Quasimodo, Esmeralda şi Frollo.

Disney este prima companie americană care a anunţat o donaţie, precizând şi suma exactă, pentru reconstrucţia monumentului parizian după incendiul care a devastat luni edificiul, la o zi după o promisiune similară din partea Apple, care nu a făcut însă referire la cuantumul donaţiei.

Henry Kravis, cofondator al fondului american de investiţii KKR, şi soţia acestuia, Marie-Josée Kravis, ''întristaţi de incendiu'', au anunţat că vor contribui cu 10 milioane de dolari.

Tot în Statele Unite, universitatea catolică University Notre Dame din Indiana a promis o donaţie de 100.000 de dolari pentru ''arhitectura gotică deosebită'' a catedralei, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ.

Alte donaţii au fost anunţate atât din Franţa, cât şi din alte părţi ale lumii. Donaţiile promise pentru reconstrucţia monumentului se ridicau miercuri după-masă la 845 de milioane de euro.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romani bogati - urmati exemplul francezilor, donati bani pentru Cazinou . Cusu, Terzi, Nejloveanu, Alexa Gheorghe, se aude ?!....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920