REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dobrogea va fi afectată PUTERNIC de SECETĂ

Dobrogea va fi afectată PUTERNIC de SECETĂ

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1414

Cu toate că în ultima vreme, precipitațiile au fost însemnate cantitativ, România nu scapă de secetă. Dobrogea este una dintre cele mai afectate de seceta pedologică prezentă tot mai mult în aceste zone de 20 de ani încoace.

Seceta pedologică (apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute) moderată, puternică şi extremă se va semnala pe suprafeţe agricole extinse din Dobrogea, local în diferite zone din Moldova şi Muntenia, iar izolat în estul Olteniei şi nord-vestul Banatului, arată prognoza agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 10 - 16 iulie 2020.

„Rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 centimetri, în cultura neirigată de porumb, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură. Seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă, se va semnala pe suprafeţe agricole extinse din Dobrogea, local în centrul, estul, sudul şi sud-estul Moldovei, nord-estul, estul, sud-estul, nordul şi sudul Munteniei, sudul, sud-vestul, izolat estul Olteniei, nord-vestul Banatului", menţionează specialiştii.

Vă reamintim faptul că seceta din acest an era prevăzută încă de la începutul anului de reprezentanții CMR Dobrogea, care totodată spuneau și faptul că aceasta nu a fost una bruscă, ci România se află într-un astfel proces de 20 de ani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai jegule ai furat pompe ,tevi , dale le din canalele de irigatii, mars ma boule cu pesedeul tau ca este de vina Ceausescu a irigat aproape toata Dobrogea dar tu ai furat ,distrus si praduit totul Hot ordinar !
3
1
Cum sa nu fie seceta , cand la conducerea judetului s-au aflat numai PSD-isti nenorocti care in loc sa repuna pe picioare sistemul de irigatii au praduit banii ? Ce parere are ALIN TRIFAN care a condus ANIF ani ai ani de zile ?
3
2
Romanii dar si otomanii faceau apeducte. Noi ne vaietam ca nu ploua sau daca ploua e prea mult,in loc sa facem sisteme de irigatii si alte lucrari specifice,mai ales ca avem o tara plina de rauri,de surse de apa. Avem si talentul de a ne alege conduceri cat mai de rahat,sa dormim pe coaie si sa dam vina pe altii ca ne manaca purecii. Tari aproape aride exporta legume,fructe,noi cumparam pana si coca congelata. Da Doamne sa ploua dar cat e nevoie,ca noi nu stim sa facem nimic.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108