REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dosarul crimei de la Cobadin: anchetă extinsă şi faţă de o a doua persoană!

Dosarul crimei de la Cobadin: anchetă extinsă şi faţă de o a doua persoană!

Replica API 30 mai 2018 | 00:00 562

EXCLUSIV:

EXCLUSIV:

În urma publicării ultimului articol referitor la cazul oribilei crime, comisă pe 31 decembrie, într-un local din localitatea Cobadin, s-ar părea că ancheta a luat, cumva, o altă întorsătură. Pentru cei care ”au ratat momentul”, reamintim că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta localului, dar și unele persoane aflate de față în seara în care s-a petrecut totul, indică doi autori ai faptei, dintre care unul a fost trimis în judecată în stare de arest, iar celălalt este liber, fără nici o calitate procesuală. Cel puțin până în acest moment. Asta pentru că un procuror a clasat dosarul în ceea ce-l privește pe cel de-al doilea posibil autor al faptei, pe motiv că nu sunt dovezi, în ciuda declarațiilor și a imaginilor surprinse în bar.

Mai mult decât atât, clasarea dosarului intra în contradictoriu cu prevederile Art. 305, alin. 3 din Codul de procedură penală, care reglementează condițiile începerii urmăririi penale: ”Când din datele şi probele existente în cauză rezultă INDICII REZONABILE că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect”. Ori, în cazul de față au fost prezentate mai mult decât niște ”indicii rezonabile”, au fost chiar probe concludente.

Acum, însă, situația pare să fi intrat pe un făgaș normal. ”Vineri, 25 mai, s-a admis plângerea formulată împotriva dispoziției de clasare dispusă prin rechizitoriu, față de I. E., și s-a dispus, totodată, reluarea urmăririi penale, pentru comiterea infracțiunii de omor. Nu vorbim nici despre complicitate la omor, nici la omorul sub forma tentativei.

În aceste condiții, o să fie supusă analizei instanței de judecată această plângere având ca obiect reluarea urmăririi penale, iar instanța se va pronunța prin confirmarea redeschiderii urmăririi penale. Este posibil ca judecătorii să se pronunțe și prin infirmarea redeschiderii urmăririi, însă nu sunt motive pentru acest lucru”, a declarat, pentru ”Replica”, avocatul Marius Nadă, din Baroul Constanța, reprezentantul părții civile, Andreea Lavinia Diblă, soția victimei, Marian Diblă.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu limbajul juridic, s-a decis reluarea anchetei penale pentru al doilea agresor, iar dacă instanța va da ”undă verde” privind continuarea cercetărilor față de acesta, în baza probelor și indiciilor prezentate, individul va fi pus sub urmărire penală, iar împotriva sa va fi luată o măsură preventivă.

Reamintim că totul are legătură cu scandalul din noaptea de 30-31 decembrie 2017, premergătoare Anului Nou, când localul ”Riviera” din centrul localității Cobadin, cand mai mulți tineri, între care existau conflicte mai vechi rămase ”restante”, s-au luat la bătaie din motive puerile: dedicațiile muzicale și faptul că lăutarii au fost chemați să cânte la mesele ambelor tabere.

De aici a început totul. Mai multe persoane s-au ridicat de la mese, printre care și cei doi presupuși agresori, dar și Marian Diblă, tânărul de 31 de ani, omorât ulterior cu 19 lovituri de cuțit. În numai câteva minute, locul unde ar fi trebuit să aibă loc o petrecere frumoasă, s-a transformat într-o scenă a crimei, cu mult sânge, cu oameni panicați, cu polițiști veniți pentru a face cercetarea la fața locului și cu multe lacrimi.

Daniel ALBU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/imagini-exclusive-de-la-o-crima-comisa-intr-un-local-plin-sotia-victimei-declaratii-socante-353627/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gagaahahabshsh
0
0
Ianakanbakqb
0
0
Cazan ,Domdom, sa se ia masuri dak tot atata dati vina pe unu si altu procurorii nu dormiti masuri la toata lumea care a fost implicata ..........
10
7
se pare ca nu ajunge moartea unui om sau pedepsirea altuia! trebuie pedepsit si cine a instigat si cine s-a implicat. Reputatia Cobadinului ramane in evenimente de genul. Lumea numai iese sa socializeze din cauza unor persoane care se cred jmecheri.
11
0
Nu intele...
2
2
Sa le ia.u familiile in pula si voi fratii lu Marian Dibla unde sunteti?deja la.ti uitat?
6
3
Cunosc turci chiar din cobadin care merita tot respectul, oameni la locul lor. Nu amestecati etnia turca in scandalul asta, in care au fost implicati si romani. Dim catr stiu, totul a pornit de la Cazan. Deci...
17
1
Am urmarit acest caz , am vazut filmarea cu incidentul, si da, acel tanar merita sa plateasca , sa fie inchis cativa zeci de ani ! Nu e pacat ca acel copilas sa creasca fara tata?! Cine sunteti voi sa luati viata unui om?
10
7
De ce turci imputiti? Are vreo legatura etnia? Am vazut turci-oameni si romani imputiti.Tine de caracter nu de etnie.In scandalul asta au fost implicati oameni cu caractere imputite, unul plateste smecheria din puscarie,unul din groapa.Normal e sa ajunga in puscarie si ala care e liber. Pacat ca sufera familiile pentru arfele lor.
22
4
Asa le trebuie dai dracu de turci imputiti...unu zace la 2m in pamant si altii se plimba liberi pe strazi si se distreaza...
14
11
Bdhcjfuuru
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108