REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dosarul REFERENDUMULUI de la Medgidia: acuzaţiile de fals au ajuns pe masa procurorilor

Dosarul REFERENDUMULUI de la Medgidia: acuzaţiile de fals au ajuns pe masa procurorilor

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 299

Valentin Vrabie

În iulie 2018, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a inițiat referendumnul ce viza dizolvarea Consiliului Local. Lista cetățenilor cu drept de vot, la număr 10.378 de cetățeni, a înaintat către Instituția Prefectului-Județul Constanța.

După o analiză amănunțită a listei, Instituția Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor și a metodei de intocmire a acesteia erau contestate. Și au fost găsite anumite inadvertențe, aspecte care au ajuns și pe masa polițiștilor pentru cercetări.

Prefectura județului Constanța a transmis lista organelor abilitate pentru verificare. Ce s-a întâmplat în continuare? Ei bine, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals, iar în momentul de faţă se efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța, au precizat, în cursul zilei de ieri, oamenii legii.

Reamintim că, potrivit Prefecturii, din totalul solicitanților înscriși în listă pentru organizarea referendumului ce viza dizolvarea Consiliului Local Medgidia, adică 10.407, o persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său; 38 persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei; 11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei; 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei; 52 persoane figurează ca având domiciliul schimbat înainte de data întocmirii listei; 796 persoane figurează în Registrului Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei; 189 persoane nu au putut fi identificate în Registrului Național de Evidență a Persoanelor; 743 persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane; 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil; 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise; pentru 36 persoane au fost identificate diverse neconcordanțe (10 persoane au semnat de doua ori, 1 persoană este minor etc.).

Situația decedaților și a altor inadvertențe din lista cu semnături a ajuns pe masa polițiștilor abilitați să cerceteze aspectele semnalate de reprezentantul Guvernului în teritoriu. „În cursul lunii noiembrie, Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis Poliției Municipiului Medgidia o informare cu privire la neconcordanțele identificate de către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, în vederea verificării, conform competențelor. Solicitarea de verificare este încă în lucru.

Toate listele au constituit subiectul unei verificări ample”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Prefecturii. În afară de această speţă, la nivelul municipiului Medgidia mai precizăm şi faptul că Instituția Prefectului a promovat în instanța de contencios administrativ o acțiune ce are ca obiect anularea Hotărârii nr.66/24.05.2018 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Medgidia, privind darea în folosință gratuită a terenului din domeniul public al municipiului Medgidia, în vederea construirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de alimentare cu apă Constanța (Reabilitare sursă Medgidia).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Greu cu haita de psd-ei invatati la banu public! Vrabie sa lupte si oamenii sa i se alature ca binele intotdeauna invige raul! E greu sa le iei osul din gura la sacali, si mai trebuie sa le dai si peste bot cateodata!
3
8
Bagati Vrabia la adapost... stiti voi unde...
13
5
Suntem vai steaua noastra cu asa oameni. Cand toti sunt impotriva ta, cum se face ca doar tu ai dreptate
11
3
Costele nu ai vrra sa o suga matavsi tot neamu tsu de slugoi si sclavete pupincurist
7
1
In 2,3 ani o sa fim intrecuti ca numar de cei din cartierul ali baba. Vrabie o sa ramana primarul lor iar noi o sa ne mutam care pe unde apucam. Deja am auzit in ultimele 6 luni 4 cunoscuti care s au mutat la cta
15
4
Pai daca in fulgii unei vrabiute s-au gasit atitia paduchi dal in toata romania. Despre ce vorbim despre care stat paralel cind recesamantul a fost facut la indicatiile si de catre poporul ales.
14
4
sa ii sugeti pula lu vrabie jegosilor din cauza pupincuristilor e romania unde e azi ti-ai draq de dobitoci draq ziar de kkt platit sa denigreze
6
24
Mai lazia chiar asa proasta esti sau dunteti toti care a-ti votat asemenea mizerie de om voi chiar credeti in mos Craciun
18
5
Bravo Vali fa curat dai la cioc lu escrocu de Bunaru si incultei Luluta.
6
19
E FAPTA GRAVA CA LA REFERENDUM-DRGANEA-UNDE E DNA?
18
4
E bine sa se respecte legea.
23
0
Sunt cercetati cei care au semnat tabelele..dar CINE Oare i-a trimis ?! Autorul moral este primarul...Toti cei care au alergat trebuie sa declare cine i-a trimis sa faca aceste lucruri...etc
22
6
Domnilor, doamnelor de la replica, mentionati va rog in articol ca e cercetare in rem, cu privire la fapta. Vrabie nu are nici-o treaba cu semnaturile, pe fiecare tabel exista o persoana care isi asuma veridicitatea datelor. Mai usor cu manipularea.
13
20
nu l-a intrecut pe Iordache si gasca lui care au bagat orasul in rahat 2 mandate!
16
17
un escroc notoriu , pacat de cei pe care i a obligat sa i stranga semnaturi'.
26
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108