REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

DOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Replica API 25 iulie 2019 | 03:29 593

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești au primit donații constând în paturi, mese instrumentar, mese de operații, sterilizatoare, mașini de spălat, aparat pentru detecția markerilor, frigider pentru sânge, încălzitor de sânge, monitoare pentru funcții vitale.

Spitalul Orășenesc Hârșova se află în plin proces de transformare. Pe lângă demersurile realizate de conducerea unității spitalicești pentru angajarea de personal, medici și asistente medicale, se poate vorbi despre o preocupare constantă pentru înnoirea dotărilor.

Săptămâna aceasta, spitalul a primit mai multe donații, cu sprijinul Primăriei municipiului București, a Primăriei Hârșova, dar și a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Societății de Transport București etc.

„Mulţumiri călduroase Primăriei muncipiului Bucureşti, administrației publice locale (Primăria Hârșova), Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Societăţii de Transport Bucureşti şi nu în ultimul rând, echipei care a contribuit la dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova cu echipamente şi mobilier medical.

Transportul de luni a constat în aducerea a 59 paturi în stare excelentă şi a unui număr de 5 mese instrumentar din oţel inoxidabil.

În transportul de marţi au fost aduse 14 noptiere metalice, 2 mese de operaţie (ET540 şi VELOX 11), trei sterilizatoare ULTRAMAK, un calandru R1 1400, 2 uscătoare de rufe, 2 maşini de spălat rufe profesionale HF76, 3 suporturi duble N5078, un aparat pentru detecţia markerilor, un frigider pentru sânge, un încălzitor de sânge HOTLINE ML 90 (pentru echiparea Unităţii de Transfuzii Sanguine), un aparat developat Kodak radiologie, 3 monitoare pentru funcţii vitale TM 910 SN şi un monitor pentru funcţii vitale TM 910 SNC (pentru echiparea compartimentului de Anestezie şi Terapie Intensivă), o masă pentru aparate, un injectomat, o ladă frigorifică de 24L, 4 rafturi oţel inoxidabil cu două sertare, 4 rafturi oţel inoxidabil cu un sertar, 3 suporturi oţel inoxidabil mari, 5 suporturi oţel inoxidabil mici, 18 suporturi oţel inoxidabil sondă, 24 suporturi oţel inoxidabil borcan aspiraţie, 5 suporturi perfuzie cu prindere bară eurorail, 2 stative perfuzie, un lavoar cu 2 posturi pentru sala de operaţie.

Vă mulţumim încă o dată pentru sprijinul acordat în scopul îmbunătăţirii actului medical!”, a transmis managerul Andrei Zidaru.

La rândul său, primarul Viorel Ionescu a ținut să sublinieze faptul că spitalul este în plină dezvoltare și este în derulare un proiect european în cadrul căruia în spital urmează să fie investite peste 1,2 milioane de euro.

„Vreau să mulțumesc și eu, pe această cale, managerului Spitalului Orășenesc Hârșova, Zidaru Bogdan Andrei, pentru implicare și pentru că este alături de mine în dezvoltarea spitalului, precum și tuturor celor ce au contribuit la această acțiune de dotare a spitalului.

Deși au existat zvonuri mincinoase privind închiderea spitalului și critici privind lipsa de implicare în reabilitarea spitalului, în atragerea de medici și dotarea cu aparatură medicală, vă asigur că spitalul este în plină dezvoltare, că avem în derulare un program european de dotare cu aparatură modernă, în valoare de aprox. 1,2 mil. euro, un program european de eficientizare energetică, în cadrul căruia se va reabilita tot spitalul (inclusiv centrala termică), am inceput construirea heliportului, pentru a asigura intervenția cât mai rapidă în vederea salvării celor aflați în situații critice și se vor asigura locuințe pentru medici, prin construirea unui bloc de locuințe de către A.N.L. (Agenția Națională pentru Locuințe).

Rog colectivul Spitalului Hârșova să ignore gurile rele și să ne dăm toată silința pentru ca, împreună, să continuăm lucrurile bune pe care le-am început! Rezultatele încep să se vadă!”, a afirmat primarul Viorel Ionescu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E urat cand primesti bunuri si fonduri de pomana si te lauzi ca e meritul tau
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920