REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Două site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Replica API 4 iulie 2020 | 00:00 1174

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K. Rowling pe tema persoanelor transgender, afirmaţii pe care le consideră în conflict cu mesajul de încurajare exprimat de bestsellerurile scriitoarei britanice, informează Reuters, citată de Agerpres.

Site-urile The Leaky Cauldron şi Mugglenet au anunţat că nu vor mai publica link-uri către pagina personală a scriitoarei britanice, nu vor mai folosi fotografii cu aceasta şi nu vor mai relata despre realizări ale autoarei care nu au legătură cu universul romanelor Harry Potter.

Într-o declaraţie comună, cele două pagini destinate fanilor Harry Potter au precizat că viziunile lui Rowling despre ''persoane marginalizate intră în contradicţie cu mesajul de acceptare şi încurajare din cărţile sale, celebrate de comunitatea Harry Potter''.

Această luare de poziţie intervine după un eseu amplu publicat luna trecută de Rowling în care autoarea detalia documentarea şi convingerile sale pe tema persoanelor transgender, incluzând exemple prin care, în opinia autoarei, solicitările activiştilor transgender sunt periculoase pentru femei.

Eseul a fost aspru criticat de organizaţiile care susţin drepturile comunităţii LGBTQ, afirmaţiile autoarei fiind considerate transfobe.

Cele şapte romane semnate de Rowling din seria ''Harry Potter'' despre un băiat vrăjitor s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare în lumea întreagă şi au fost ecranizate în opt filme de succes. Seria fost urmată de trilogia ''Fantastic Beasts and Where To Find Them'', un spin-off al francizei ''Harry Potter''.

Cele două pagini destinate fanilor, care au împreună peste un milion de urmăritori pe Facebook, notează că este dificil să ia atitudine împotriva lui Rowling, întrucât i-au admirat activitatea atât de mult timp, dar că ''nu este greşit să folosească platforma pentru a contracara răul pe care aceasta l-a provocat''.

''Deşi nu putem tolera modalitatea în care JKR (Rowling) a fost criticată după ce şi-a exprimat opiniile despre persoanele transgender, trebuie să-i respingem convingerile'', se mai spune în declaraţie.

Reprezentanţii de presă ai scriitoarei britanice au refuzat vineri să comenteze pe marginea acestui subiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920