REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

După ce a fost REFUZAT de Primărie, BARBU elaborează PUZ pentru IMOBILUL de pe TOMIS

După ce a fost REFUZAT de Primărie, BARBU elaborează PUZ pentru IMOBILUL de pe TOMIS

Replica API 6 iunie 2021 | 23:02 2178

Într-o ediție anterioară, reporterii Replica de Constanța au adus în atenția publicului intenția lui Ionuț Barbu, administratorul societății Seaview Media SRL, de a construi un imobil pe Bulevardul Tomis, în zona Scapino. La acel moment, pe data de 28 mai a.c., proiectul lui Barbu a fost refuzat de către Primăria Municipiului Constanța pe motiv că nu se se încadra în reglementările urbanistice aprobate, planurile acestuia fiind date peste cap. Iată că, la doar câteva zile distanță, Barbu a solicitat și obținut un certificat de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea modificării și completării reglementărilor urbanistice aprobate.

Barbu nu se lasă așa ușor

Ionuț Barbu nu se lasă cu una cu două. După primirea avizului negativ din partea Primăriei Constanța, afaceristul a decis că este momentul să meargă mai departe pentru edificarea imobilului. Societatea pe care o administrase solicitase un certificat de urbanism pentru construirea unui imobil de locuințe colective 2S+P+10 etaje cu funcțiunea de alimentație publică, spațiu comerciale și funcțiuni conexe la parter, doar că, proiectul nu se încadra în reglementările urbanistice aprobate, destinația admisă fiind de 2S+P+8E+9-10E retrase. La doar câteva zile distanță, în dqata de 2 iunie a.c., Seaview Media SRL a solicitat și obținut un certificat de urbanism pentru elaborarea PUZ-ului în vederea modificării și completării reglementărilor urbanistice aprobate.

Citește și: HOTELUL lui Ionuț BARBU, din zona SCAPINO, mai are de AȘTEPTAT

Nu este prima oară când Barbu se lovește de un refuz din partea Primăriei

Vă reamintim că, și în anul 2017, acesta a inițiat un PUZ delimitat de bulevardul Tomis, bulevardul Aurel Vlaicu și aleea Hortensiei, pentru ridicarea unui bloc de 10 etaje în zona menționată. Însă administrația locală l-a refuzat, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (utilizări admise și regim de înălțime).

Seaview Media SRL pusese monopolul pe panotajul stradal și de publicitate

Ionuț Barbu a devenit cunoscut după ce în anul 2004, Radu Mazăre a semnat un constract, pe o perioadă de 15 ani, de colaborare cu societatea acestuia care a obținut monopolul pe întreaga activitate de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța.

Citește și: Poliția LOCALĂ stă în COASTA lui Ionuț BARBU. I-a tras 50 de AMENZI, ca să-l SATURE de PANOURI

Pe lângă acest lucru, SC Seaview Media SRL a beneficiat și de câteva privilegii plătind taxe mult mai mici decât prevede legea. În timp ce Constanța încasa 150 lei de panou pe lună, la Cluj Napoca prețul era de 155 lei pe m2 într-o singură zi.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era un lake notoriu
0
0
Cine ii permite sa faca bloc pw sp!tiu verde..pana cand??
3
0
avea asta niste basini in el de nu-i ajungeai la nas nici cu scara de la ISU!
12
0
LINGAUL LUI MAZARE FMM
14
0
Cristi tot un cacat de om ai ramas.
6
0
o sa apara o hidosenie de bloc in fata geamurilor. Mai bine construieste direct pe bulevard. Sau direct pe statia peco.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468