REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După ce ne-au dat CLASĂ la turism, BULGARII ne dau lecţii şi la MOBILIER urban

După ce ne-au dat CLASĂ la turism, BULGARII ne dau lecţii şi la MOBILIER urban

Replica API 15 iunie 2020 | 00:42 8640

De obicei, când pronunțam cuvintele „cultură” și „inovații” ne îndreptam privirile spre Vest, iată că acum, unii dintre vecinii noștri ne arată că se poate. Într-un orășel din Bulgaria au fost montate băncuțe în formă de carte. Cei care vor să citească o carte în aer liber sunt invitați să se așeze tot pe o carte. Astfel, te poți transpune mult mai ușor într-un univers literar.

Foto: Burgas, Bulgaria

Dacă tot am vorbit despre cultură și inovație, trebuie să ne îndreptăm privirile acum și spre orașul nativ. Constanța mai are încă mici tresăriri la capitolul cultură. Se mai organizează câteva evenimente în Piața Ovidiu, pe faleza Cazinoului și mai nou în parcul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Băncile din cartierele constănțene arată jalnic

Însă cultura este doar una dintre problemele Constanței. Dacă vrei să te relaxezi în aer liber, o poți face pe o bancă decentă doar în Parcul Tăbăcărie, acolo unde au fost montate bănci noi în urmă cu un an sau pe faleza Cazinoului și Centrul Vechi. Bineînțeles, este greu să prinzi un loc. Unii constănțeni optează pentru băncile din propriul cartier, însă acolo intervin problemele.

Ori lipsesc cu desăvârșire, ori nu te poți așeza pe ele din cauza faptului că sunt doar pe jumătate întregi.

Astfel, se poate inspira Constanța de la un exemplu venit de la doar câțiva kilometri depărtare? Sau poate măcar implementa același model de bănci peste tot, nu doar în zonele cele mai frecventate?

Bănci cu leduri, din lemn tropical

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii martie, în plină stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Constanța dorea să achiziționeze bănci cu leduri și bănci din lemn tropical, în valoare de peste 3 milioane de lei. Până la urmă, autoritățile locale au renunțat la această idee pe parcurs, cel puțin pentru moment.

Citește și:https://www.replicaonline.ro/primaria-constanta-achizitioneaza-banci-cu-leduri-si-cosuri-de-gunoi-424708/

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Claudia, ne-ai lipsit cu comentariul tau despre populatia din Dobrogea! Nu uita sa folosesti virgula.
1
0
Liderii bulgarilor mai fac cate ceva si pentru oameni nu ca jegosii nostri care sunt pusi pe capatuiala!
3
0
sunt mai civilizati decat africanii din Constanta.
9
0
Romanii fura tot banci macar cu bucatica , cosuri de gunoi ,din parcarile supermarketurilor carucioare de pe strazi flori din magazine ce pot fura etc etc Oameni infecti un bunic sfatuia nepoteluil sa arunce sticla de plastic in mare si paharul de unica folp;osinta Asta chiar ar merita strangulat
11
0
Mobilierul urban se alege dupa gustul estetic deosebit ,acolo unde alesii locali chiar tin la urbea lor si vor sa aiba atractivitate turistica dar si sa creeze placerea locuitorilor de a trai in acel oras. In Mangalia,Constanta,se tine cont doar de bani si interese meschine,lipseste educatia frumosului,se lucreaza d'am pulea.Tern,rigid,urat,sa fie acolo ceva si cu mult timp de executie ca urmare a lucrului la misto',mult praf si pagube colaterale.
15
0
sunt de proasta calitate. Au spatarul la 90 de grade. Dupa 10 minute intepenesti pe fierotaniile care au impanzit toata Constanta. Cineva trebuie sa plateasca aceasta bataie de joc. Fagadau ce parere ai ?
22
2
deepaaaaarte de civilizatie
30
1
Bancile arata jalnic, trotuarele arata jalnic, spatiile verzi arata jalnic.....dar si populatia nu pastreaza , nu protezeaja bunurile publice....
47
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108