REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

După furtuni puternice, vremea se mai încălzește!

După furtuni puternice, vremea se mai încălzește!

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 1167

Meteorologii de la CMR Dobrogea vin cu vești bune, pe de o parte, legate de faptul că din acest weekend vremea la malul mării se mai încălzește dar și cu vești mai puțin bune pentru agricultori. Precipitații se vor mai înregistra doar în zilele de joi și vineri. După acestea, timp de cel puțin zece zile, vremea la malul mării va fi frumoasă și caldă.

Vremea se încălzește

Specialiștii din cadrul Centrului de Meteorologie Regional Dobrogea transmit faptul că vremea se va mai încălzi spre finalul acestei săptămâni. În Constanța, precipitații se vor ma înregistra în zilele de joi și vineri, după care temperaturile vor mai crește. „În Dobrogea putem să avem izolat si câte 25 de l/mp, în aceste zile. Începând de joi, vremea intră într-un proces de amelioare și doar izolat o să mai avem ploi slabe joi și vineri. De sâmbătă, vremea intră într-un proces de încălzire, ceea ce este foarte important. De asemenea, după aceste ploi se pare că cel puțin în următoarele 10 zile cantități nu o să mai fie, deci tot ce ține de agricultră și de rezerva de umiditate încă este foarte scăzută. Ca și valori, nu se reglementează. Și la acest moment, cu toate precipitațiile pe care le-am avut și mă refer aici și la 50 litri sau 70 în unele zone, seceta e în continuare pe arii extinse în Dobrogea, aceasta fiind puternică și extremă” a declarat Dumitru Coțofan, directorul Centrului de Meteorologie Regional Dobrogea.

Cum va fi vremea joi și vineri

Astfel, prognoza meteo arată faptul că joi, vremea va fi rece, schimbătoare ca aspect. Cerul va fi temporar noros și în special în timpul zilei, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, ziua (cu viteze la rafală 45 - 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 16 grade, iar cele minime între 7 și 10 grade. Vineri, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări trecătoare ziua Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 19 grade, iar cele minime între 7 și 11 grade.

În weekend

Weekendul începe cu o vreme în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare pe litoral și în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 9 și 12 grade. Duminică, cremea va fi în general frumoasă și caldă cu cerul variabil la senin. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade mai coborâte în zona de coastă unde vor fi 16 la 19 grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 13 grade.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care furtuna puternica???
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212