REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

După împrumuturile comune, UE vrea să introducă şi portofele digitale

După împrumuturile comune, UE vrea să introducă şi portofele digitale

Replica API 4 iunie 2021 | 00:00 622

Comisia Europeană va propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei 450 de milioane de locuitori din blocul comunitar, un nou pas spre o mai mare integrare după pandemia de Covid-19, informează Bloomberg, citată de Agerpres.

Aceste portofele digitale vor putea fi folosite de către cetăţenii UE drept acte de identitate digitale pe care să stocheze date personale şi documente oficiale precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

"Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi", se arată într-o variantă preliminară a propunerii consultată de Bloomberg.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar. Portofelul digital nu va fi obligatoriu, susţine Bloomberg.

Pandemia de Covid-19 a accelerat procesul de integrare europeană în condiţiile în care anul trecut statele membre au căzut de acord asupra unui program de stimulare economică concentrat pe investiţii în energie verde şi digitalizare, program susţinut de împrumuturi comune. În plus, guvernele statelor membre au însărcinat Comisia Europeană să achiziţioneze vaccinuri în numele lor şi de asemenea au introdus certificate de călătorie pentru cei care au fost vaccinaţi, au un test negativ sau şi-au revenit după virus.

Graţie noilor portofele digitale, care vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, similare cu cele utilizate pe telefoanele Android şi Apple, cetăţenii UE vor putea să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi să se înscrie la o universitate. Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212