REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Eduard Martin şi Daniel Banaga au ajuns după gratii!

Eduard Martin şi Daniel Banaga au ajuns după gratii!

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:00 420

Dosar DNA

Dosar DNA

Eduard Martin

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a afaceristului Eduard Martin. După gratii a ajuns şi Marcel Daniel Banaga. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Amintim că Martin, administratorul Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, în seara de 3 octombrie anul curent, pentru evaziune fiscală. Reţinerea vine exact în ziua în care consilierii locali municipali au votat o tranzacţie în vederea stingerii datoriei municipalităţii către firma Polaris.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea că, în perioada 2006 – prezent, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată).

Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare (societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria Constanța - în jur de 1 milion de euro lunar - în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici). Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.

Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatului Eduard Stelian Martin a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți. Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță, ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje.

Prin aceste activități societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit). În aceeași perioadă, inculpatul Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al lui Eduard Martin, a pus în aplicare decizia asociaților societății, între care și Eduard Martin, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si noi, pe cand langa ei?
0
0
Dupa mandatul de 30zile,va fi sub control judiciar,si gata!..Asta i justitia romana.
0
0
sumele astea de bani au fost scoase nu pt a face ei evazaiune, nu aveau nevoie de ea, ci pt a scoate cash din firma si sa ii imparta cu cine trebuie...parerea mea...
6
0
Arestatii c-au facut japca. 10 lei de persoana gunoiul lunar? Era mai mult ca impozitul pe casa, pe timpul lui Mazare. Dati-i la zabrele...
3
0
Si odata cu ei,trebuie arestati si consilierii care au votat.Credeti ca nu stiau ce voteaza?
5
1
A picat acum Edy, urmeaza Roby de la PNL.....sa mai zica cineva ca DNA-ul doarme.
3
0
ce faceati frate cu atitea bani dadeati la neamuri sau nici nu mai cunosteati pe nimen
1
0
sa ii decalotai la penisuri japitelor
1
4
Si liberalii care au votat tranzactia unde sunt?
3
0
Este corect ! Foarte bine ! Felicitari Magistratilor Tribunalului Bucuresti !
7
1
baaa , de ce mi stricati toate combinatiile? eu ce mai mananc?ca am avut grija de voi atatia ani...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108