REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Elevii cer consilierilor județeni să aprobe proiectul privind transportul județean gratuit

Elevii cer consilierilor județeni să aprobe proiectul privind transportul județean gratuit

Replica API 20 aprilie 2022 | 11:42 664

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită consilierilor județeni să adopte proiectul ce acordă transport județean gratuit elevilor și să dovedească că își doresc să facă parte din schimbarea în bine a învățământului constănțean.

Marți, 19 aprilie a.c., s-au desfășurat ședințele comisiilor unde s-a discutat proiectul ce urmează să fie votat în ședința de Consiliu Județean de mâine, 20 aprilie. Acest proiect își propune abrogarea art. 3 alin. (1) din Hotărârea de Consiliu Județean nr. 20/20.01.2021, urmând ca după aprobarea acestuia elevii, în urma luptelor ce se dau de aproape un an, să beneficieze de dreptul la transport județean gratuit.

”În cadrul ședințelor, în mod surprinzător, au existat persoane ce au considerat că acest proiect nu merită să treacă, sau au ales să-și păstreze tăcerea, fiind și aceștia complici indirecți la abandonul școlar.

Dima Alexandru Cristian și Pîrvulescu Florin, ambii făcând parte din Partidul Național Liberal, sunt persoanele ce au votat împotrivă proiectului, dovedind dezacordul partidului politic privind accesul echitabil la educație și obligația acestora de a asigura acest drept.

În contextul politic actual, o abținere este echivalentă unui vot împotrivă, care însă nu dorește să își asume consecințele electorale. Veronica Gheorghe (PSD), Rizea Vasile (Pro România). Stelică Caprinciu (PNL), Donțu Gheorghe -(PSD), Ștefan Chiriac (PMP), Virgil Senopol (PMP) sunt persoane ce preferă să tacă în loc își asume o părere directă asupra subiectelor de acest fel, și nu ar trebui să se afle în funcții de conducere ce au factori de influență asupra tinerilor și a viitorului acestora. Aceștia au afirmat, în mod indirect, faptul că elevii nu au dreptul la transport județean gratuit, contrar prevederilor legale.

Toți consilierii ce au votat pentru trecerea acestui proiect au dat dovada că nu doresc să aibă rolul antagonistului în drama transportului județean și al abandonului școlar, ba chiar din contră, doresc să-i pună capăt. Doamna Nicoleta Bercaru (PSD) este un exemplu pozitiv ce ar trebui să fie urmat de către toți consilierii județeni, aceasta depunând 3 amendamente pe subiectul transportului județean de-a lungul anilor și arătând solidaritate față de elevi.

Astfel, solicităm consilierilor județeni, încă odată, să spargă tăcerea şi să facă un pas spre binele educației, votând trecerea proiectului și schimbându-și imaginea de complici ai abandonului școlar, dovedindu-si devotamentul față de elevi.„, transmit elevii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna bercaru nu stie , ca nu a fost la sedinta grupului de consilieri PSD. Va fi depus amendament la proiect de catre consilieri PSD. In forma actuala chiar daca proiectul trece nu va produce nici un efect Niciodata bercaru nicoleta nu a depus nici un amendament la nici un proiect. Reclama ieftina.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272