REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Elevii din Băneasa PROTESTEAZĂ; Inspectorul general Sorin Mihai, prezent la liceu

Elevii din Băneasa PROTESTEAZĂ; Inspectorul general Sorin Mihai, prezent la liceu

Replica API 3 februarie 2020 | 17:35 1678

Elevii claselor a VIII-a dintr-o localitate din Constanța, dar și părinții acestora, sunt disperați: se tem că nu vor mai avea unde să meargă la școală, începând de anul viitor, întrucât Inspectoratul Școlar Județean nu mai dorește înființarea claselor de liceu. Părinții nu-și vor mai trimite luni copiii în bănci, ci îi vor ”atârna” pe gardurile instituției, în semn de protest, luni, 3 februarie. Geanina Epuran, o mămică, a declarat, pentru Replica, faptul că, începând cu orea 12.00 va începe acțiunea de protest.

”Generalul” ISJ, Sorin Mihai, se află la liceu, împreună cu inspectorul de sector, pentru a discuta despre situația legatăd e planul de școlarizare.

Reamintim că un grup de părinți, membri ai Consiliului reprezentativ al Părinților de la Liceul Teoretic Băneasa, din comuna Băneasa, și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că, singură clasa de liceu propusă pentru anul școlar 2020-2021 nu a fost aprobată de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Iar elevilor, ce vor intra la liceu anul viitor, le este recomandat să facă naveta la Ostrov ori la Constanța. Liceul Teoretic Băneasa este un liceu cu tradiție în zona de sud a Dobrogei, acesta având clase de liceu, filiera teoretică încă de la înființare, în anul 1957. ”Nemulțumirea noastră este legată de faptul că liceul nostru a cerut, prin proiectul planului de școlarizare, cu argumente clare, reale și pertinente, o clasa a IX-a, liceu filieră teoretică, finalizată cu BAC, și două clase învățământ profesional, finalizate cu certificat de competențe - agricultură. Prin decizia ISJ Constanța nr. 6000A/5/30.12.2019, ajunsă la școală în 07.01.2020, cu o argumentare evazivă, suntem înștiințați că singura clasă de liceu propusă pentru anul școlar 2020-2021 nu s-a aprobat de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Cu alte cuvinte, toți elevii claselor a VIII a, de pe raza comunei Băneasa (73), comunei Oltina (25), comunei Lipnița (18), comunei Ion Corvin (28), Comunei Dobromir, adică aproximativ 150 de elevi, vor fi școlarizați în clasa a IX-a pe 56 de locuri, învățământ profesional?”, a declarat, pentru Replica, mama unui elev, Geanina Epuran, care este și vocea părinților.

„În legătură de situația de la Băneasa, vă pot spune că astăzi am fost acolo împreună cu inspectorul de sector și am discutat cu conducerea Liceului Teoretic Băneasa și cu reprezentanții părinților. Discuțiile au vizat planul de școlarizare din această unitate de învățământ și au avut ca scop dezamorsarea situației tensionate și identificarea soluțiilor în avantajul beneficiarilor primari ai educației. Vă asigur că a existat un dialog real între ambele părți, cu discuții constructive, care s-au materializat în concluzii care vor fi expuse atât de către mine, cât și de directoarea liceului, care va fi prezentă în următoarea ședință a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Concret, vom căuta împreună cea mai bună variantă, astfel încât elevii viitoarelor clase a IX-a de la Băneasa să beneficieze de orientare școlară corectă și informată, precum și de traseu educațional optimizat.“ a declarat șeful ISJ, Sorin Mihai.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostia in Baneasa zace Bine ca se sta pe la colturi si se barfesc unul pe altul dar nu sunt in stare sa faca ceva ca sa fie liceu. Care a fost prostul cu ideea de a ridica zidul chinei in jurul parcului ? Ba da ciobani sunteti cu totii Ati ridicat fix .... si se vede o sula Ati luat frumusetea parcului
6
0
Tot ce se intampla e din cauza Geaninei si a reclamatiilor pe care le face impreuna cu barbatu-sau. Bine ca acum ia atitudine, dar degeaba. Culegeti ce ati semanat, Epuranilor! Ati merita sa aveti copilul la profesionala. Dar voi va descurcati, vor suferi altii din cauza voastra.
12
1
Inchide ti ma tot , spital nu , liceu nu , faceti case de pariuri si manastiri , ne claugarim cu totii si de viitorul copiilor nostri se va alege praful
10
0
Pai daca ati vrut comuna Acum luati si trageti Va statea in gat statutul de oras V ati luat dupa 2 prosti care zici ca sunt Stan si Bran
8
0
In primul rand , cadrele didactice sunt de vina . Nu isi dau interesul fata de toti elevii clasei , cei cunoscuti sunt tinuti sus iar restu marginalizati ....elevii se bucura ca vai doamne nu vin profesorii si ei isi fac de cap , dar sa ii vedem cand termina liceul ce vor face ...inca o data profesorii sunt de vina ca nu isi fac datoriea asa cum trebuie ..voi vreti profesionala daca se poate sa va luati salariile de 3000 4000 lei si sa nu va bateti capul ....pui copilul sa dea o sapa in curtea scolii si tu stai la cafele ...profesor ce esti ....
11
4
Asa este, vad ca unii se refera doar la ,notele de la BAC, care, sunt considerate slabe dar, ele sunt influentate si de catre profesorii care, consider eu, nu isi fac treaba cum trebuie si ii "tin in brate" doar pe cei cunoscuti lor, dandu-le doar unora dintre elevii unei clase informatiile necesare iar pe ceilalti, care nu au posibilitatea sa faca meditatii ii lasa in "mila Domnului" cum s-ar zice... Un elev, se simte dat la o parte atunci cand profesorul nu il baga in seama si totodata se demoralizeaza.
12
3
Cadrele didactice sunt de vina! Sa se faca orele, sa isi de.a interesul, nu sa stea in bar cu elevii ca nu au chef de ore! De 10 ani nu mai au promovabilitate la bac, de aici si deasfiintarea clasei a IXa. Pacat!
9
3
Sunteti niste javre dragi responsabili de acest liceu!
10
0
Mai Tudorel,e frumos sa te comporti asa?eu te-am sprijinit la alegeri cand m-ai rugat,bine,doar m-ati pacalit sa ma treceti pe lista,si tu asa respecti comunitatea si dascalii?ce sa cred,ca intorci spatele celor care te-au ajutat?ca te-au ajutat multi,unii au murit,dar altii mai traiesc si se bazeaza pe tine.Nu-i frumos,tinere!te rog,da-ti demisia din c.a. scolar,altfel ,ma mahnesti amarnic.dau si un sprit la Tabla,daca e nevoie...
12
0
Eu m-am nascut am crescut si am invatat in localitatea Baneasa. Se invata foarte bine. Clasele 1-8 le-am facut la Scoala Generala. Asa cum am fost educat acolo am reusit sa intru la un liceu bun din Constanta si ulterior la facultate. Nu mai blamati unitatile de invatamant din aceasta localitate.
9
2
Reprezentantul parintilor Doru Cabrancea al Liceului Teoretic Baneasa la iesire dupa intalnirea cu reprezentantii ISJ Constanta nu a catadicsit sa stea de vorba cu parintii, ci a sugerat unei invatatoare sa plece acasa, ca se lasa cu sanctiuni. Frica ptr pastrarea functiei primeaza. Doru Cabrancea reprezentantul parintilor in C. A scolii este seful A. P. I. A. Baneasa. Asta este PNL, familia primeaza. Demisia din functia de reprezentant al parintilor in C. A scolii!
14
0
La ce note au copii astia, trebuie sa fie scoala profesionala si doar o clasa de liceu, la ce note au la bac!!!!!
9
4
Daca se va desfiinta liceul sa va vad atunci dragi parinti. Ma adresez parintilor carora le pasa de viitorul copiilor lor si nu au posibilitati. Copiii vostri nu vor mai avea sanse la cei mai bun pentru ei. EDUCATIA . O sa va vindeti tot din casa si ograda sa platiti naveta sau sa i tineti in scoala. Uuuuu ISJ CONSTANTA. Uuuuu "GENERAL" de Isj.
16
4
ba prostilor in loc sa va bucurati ca scapti dracului de mizeria asta de scoala in care nu invatati nimic voi plangeti ca niste comunsiti parliti ce sunteti! N-aveti si vreo cravata de pionier ascunsa prin sifonier?
2
12
Liceul cu cele mai slabe rezultate la bacalaureat si la admitere.
5
19
e un cacat in ploaie
7
5
Generalul nici macar nu a vrut sa vorbeasca cu noi. Am auzit ca vrea s-o sanctioneze pe Geanina si o cheama pe directoare in Consiliul de Administratie al Inspectoratului. Sigur nu s-o felicite. Trebuie sa mergem la Inspectorat pentru a obtine ce ni s-a luat fara motiv!
23
3
Sorin Mihai groparul LICEULUI TEORETIC BANEASA Asa cum EMIL BOC a fost groparul SPITALULUI DIN BANEASA.
17
4
geanina epuran , pe care toata comunitatea o stie de mare curvistina a devenit acum si lider al protestatarilor...
5
19
Actul educational trebuie sa primeze in Romania. Din acest motiv liceul din Baneasa, care este un liceu vechi si cu traditie, trebuie sa continue sa .existe
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212