REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

EPAVA de la Costinești RISCĂ să DISPARĂ odată cu TRECEREA TIMPULUI

EPAVA de la Costinești RISCĂ să DISPARĂ odată cu TRECEREA TIMPULUI

Replica API 7 februarie 2021 | 00:16 7236

Nava Evanghelia, unul dintre simbolurile stațiunii Tineretului, riscă să dispară odată cu trecerea timpului. De-a lungul anilor, epava navei s-a integrat în peisajul stațiunii și a devenit un simbol.

Epava Evangelia, situată în partea de nord a stațiunii, nu departe de plajă, a devenit un obiectiv emblematic pentru Costinești, la bază stândd legendele legate de naufragiul ei și a peisajului dinamic pe care îl creează.

Epava navei Evanghelia a eşuat cu zeci de ani în urmă, sub pavilion grecesc, la circa 1,5 kilometri de plaja nordică a stațiunii Costineşti. Aceasta a fost intens mediatizată şi, împreună cu obeliscul de pe plajă, a devenit simbolul şi unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din staţiune.

Celebra epavă este pe cale să rămână doar în pozele turiștilor

Celebra epavă de la Costineşti este pe cale să rămână doar în miile de poze al turiștilor. În anul 2012, corpul navei a cedat și castelul s-a prăbușit în interior, în 2014, o furtună cu valuri de peste 10 metri și rafale de vând de peste 70 kilometri/oră au rupt în două structura metalică a navei.

Mai mulți curioși au pătruns în interiorul navei

Mai mulți tineri curajoși au făcut turul navei pătrunzând în interiorul acesteia și au constata că face parte dintr-un film de groază. ,,O cochilie ruginită pe care se așează mii de pescăruși și cormorani”, declară unul dintre aceștia.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dispare simbolul flotei nationale. Sa il punem pe Base comandant, acolo ii e locul.
0
0
Daramati constructiile ilegale in care se face turism la negru in Tuzla
3
1
Daramati constructiile ilegale de la plaja tuzla
5
2
cine se mai uita la litoraltv? cine ii plateste si de ce ?!
6
2
ce rahat de stire, nava aia dispare ca e taiata bucati de stim noi cine da asa ca sa avem o explicatei cand nu o mai fi ca de la vreme a fost
9
0
noastre au incaput pe mana bisnitarilor si cocalarilor, care vor in 50 de zile sa castige cat in 360 zile. Ultima lovitura care se pregateste, sunt cele 50 hectare, de pe faleza Tuzla. Aici mafiotii din Bucuresti s-au infratit cu cei locali sii, dupa o propaganda bine tintita a televiziunilor si ziarelor, vor sa aduca "investitori strategici". Iar localnicii vor face baie la lighean, pentru ca au dormit, in loc sa mearga la vot.
14
2
odata cu epava cred ca o sa dispara si statiunea ,nu mai e nici o halvita la costinesti
13
2
Daca nu erau asa avari aia de au vandut flota puteau sa esueze cate un vapor in fiecare statiune turistica de pe litoral asa cum a esuat mazare vaporasele graniceresti la fiecare intrare in oras... faceti o strangere de fonduri pentru contactarea unui trib de specialisti in colectarea de fer vechi ptr curatirea zonei. Sa vedeti ce peisaj frumos va fi dupa aceea...
14
0
vrem sau nu, a aparut in sute de milioane de poze ale turistilor .Nu toti oamenii au construit piramide,asa ca trebuie sa ne facem istorii si din lucruri mai mici,de dimensiunea noastra.Dicele vreo 600 de vapoare avute puteam esua unul in fata la Mamaia.Asa istoria nu moare.Stiau si urmasii nostri ca pe aceste locuri construiam si exploatam nave.Altfel o sa credem ca rostul nostr este doar in sfera serviciilorsi comertului
18
0
asa,si?trebuia demult taiata si dusa la fier vechi!
14
13
noutate, nava risca sa dispara cu trecerea timpului! dupa mintea pseudo-ziaristului, nu este mai bine sa se treaca la refacerea navei? poate chiar sa fie pusa pe linia de plutire? asa o sa ramana pe vecie imaginea statiunii Costinesti, un simbol! ...ai dreaqu cu stirile voastre de.....
16
1
Vai ce tragedie.Cel mai tare obiectiv turistic este o nava care a esuat pe un banc de nisip.Doar atata s a putut "construi in tarisoara noastra blestemata.Propun autoritatilor sa o puna intr un muzeu ca sa ne mai bucuram de ea vreo 300 ani.
21
0
Potential turistic urias!? O gramada de fier vechi gata sa se prabuseasca in orice moment!? Si ce ar trebui facut?Sa se reconstruiasca nava? Este in punct de reper al statiunii dar si un pericol in momentul de fata!
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468