REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Eroul de la Mangalia, care a murit pentru a salva o femeie de la înec, va fi înmormântat marți. Martorii acuză că bărbatul a murit cu zile!

Eroul de la Mangalia, care a murit pentru a salva o femeie de la înec, va fi înmormântat marți. Martorii acuză că bărbatul a murit cu zile!

Replica API 21 august 2018 | 00:10 642

Bărbatul care a pierit, vineri, 17 august a.c., în apele Mării Negre, după ce a sărit în apă pentru a salva de la înec o femeie, va fi condus pe ultimul drum, marți, 21 august a.c.. Dan Dumitrache avea 34 de ani, era căsătorit și tată a doi copii mici. El va fi înmormântat în satul Joseni, comuna Berca, din județul Buzău, localitatea sa natală, potrivit ziarului Observatorul Buzoian.

Bărbatul, descris ca „Eroul de la Mangalia” era asistent medical, iar despre el apropiații spun că era un om cald, mereu cu zâmbetul pe buze, apreciat de cei care îl cunoșteau.

El venise pe litoral, săptămâna trecută, alături de familie și prieteni, în concediu. Vineri de dimineață, a mers cu prietenii pe plaja Laguna din Mangalia. La un moment dat, în larg a fost observată o femeia care risca să se înece, astfel că buzoianul, care era un bun înotător, alături de un alt bărbat, a sărit în marea agitată. Femeia a fost salvată, celălalt bărbat a reușit să ajungă la mal, însă buzoianul a fost luat de curenți.

Martorii spun că bărbatul a fost văzut în apă pentru aproximativ 15 minute, încercând să se salveze. Dar într-un final, trupul a fost tras la fund. Din cauza curenților puternici, pompierii nu l-au putut căuta. Trupul neînsuflețit a ieșit la suprafață după aproximativ trei – patru ore.

Tot martorii sunt cei care spun că bărbatul a fost văzut în apropierea geamandurii, cum făcea semne, iar pe plajă nu era niciun salvamar.

„Eu am fost pe acea plajă de la ora 7,00, în momentul în care s-a produs tragedia nu era prezent niciun salvamar, deși era trecut de ora 8,30, iar ei au program de la ora 8,00. Cel puțin 15 minute l-am văzut în apă, la câțiva metri de geamandură, până a dispărut de tot. Dacă salvamarul era la datorie putea fi salvat cu siguranță. După ce au apărut televiziunile să filmeze, au apărut și cinci salvamari care au pus repede steagul roșu și au intrat în apă să îi filmeze că ei își fac treaba. Am fost pe acea plajă cinci zile și în fiecare zi un singur salvamar care se ocupa să facă loc unei șalupe care plimba turiștii contracost și atât. (...) Sper ca cineva să facă plângere penală împotriva administratorului plajei, pentru că nu a asigurat prezența salvamarului așa cum prevede legea”, mai spune un martor pe contul de Facebook al soților Dumitrache, potrivit Observatorului Buzoian.

Pe de altă parte, Vasile Borteș, reprezentant al salvamarilor din Mangalia, neagă acuzațiile aduse. Potrivit acestuia, pe plaja din Mangalia se află șase salvamari care trebuie, însă, să supraveghere aproximativ 7.000 de turiști. Iar, din păcate, așa cum a punctat și salvamarul, în multe rânduri indicațiile salvamarilor nu sunt respectate.

„Nu intru în polemică cu nimeni, dar ridic și eu întrebarea: dacă nu erau salvamari, cine i-a salvat pe cei trei copii și trei adulți. Pe o plajă ca Mangalia, cu 6.000 – 7.000 de turiști sunt șase salvamari. Unde să meargă prima dată? Din cauza valurilor, poate pe unii îi văd, pe unii nu îi văd. Sunt niște reguli pe care oricum turiștii le încalcă”, a afirmat salvamarul.

F.B.

Citește și: IMAGINI TERIFIANTE pe plaja din Mangalia: un bărbat a murit înecat în mare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In apa se afla o femeie mortala.Asta nu a putut sa-i reziste.Deh, daca n-ai cu ce de ce te mai bagi.Dar cine trebuia sa-i spuna?
0
3
Vorba romanului , facerea de bine... Nu a procedat corect , in cazuri de genul asta iti iei o bere si privesti cum natura isi face selectia , nu va mai riscati viata aiurea pentru toti inconstientii !
4
1
Condoleante familiei si Dumnezeu sa-l odihneasca. Cat despre ajutor pentru familie,asta tine de caracter fiindca dupa cate imi amintesc si anul trecut a mai murit un om care a salvat tot o femeie care a plecat ca si cum nu s-a intamplat nimic.
4
1
Trb sa intelegeti un lucru: salvamarii nu sunt nemuritori si supraoameni. In plus, omenii trb sa priceapa ca nu au ce cauta n apa cand sunt valuri. Tanarul asta a.murit degeaba. Pers pe care a salvat o benevol....ii va oferi macar sprijin material de inmormantare?! Nu de alta...dar a lasat nevasta cu doi copii orfani!
7
0
In urma cu doua zile, pana sa se intample tragedia de vineri, doar un singur salvamar am vazut care vaslea de a lungul geamandurilor o data la cateva ore.Chiar m am mirat ca nu mai sunt salvamari...Dupa tragedie au inceput sa mai apara si alti salvamari din cand in cand pe plaja, inclusiv un domn in varsta probabil fost inotator care benevol isi oferise ajutorul..Celalalt caz de vineri cu fetitele si tatal salvati de la inec, au fost salvati datorita a 2 tineri care erau pe skijet si au facut tot posibilul sa ii ajute...Intradevar majoritatea turistilor nu tin cont de indicatiile salvamarilor.
8
0
toate curvele care vor sa se dea balene in tucalul cu apa.
7
0
Adi,oamenii astia de care spui sa aiba grija salvamarii,sunt oameni majori,cu consimtamant care vin in vacanta o data pe an si atunci fac pe nemuritorii ,intra in apa cand vad ca valurile sunt cat ei. Nu le iau apararea salvamarilor ,dar dandu-i pe ei la o parte,femeia aia ce naibi cauta in apa la ora aia daca a vazut ca nu-i niciun salvamar,de ce se aventureaza in larg. Eu nu stiu sa inot si daca ma duc la mare intru in apa pana la genunchi ca mi-e frica si ma gandesc ca am un copil mic care nu are nicio vina. Sa aiba fiecare grija de sufletul lui !!
10
1
Sunt din mangalia referitor la salvamari.. oamenii au dreptate .ei stau la bere la terasa an loc sa aiba grija de oameni
8
2
A murit nevinovat pentru un jeg de pe plaja care a vrut sa iasa in evidenta, crezandu-se sirena, jigodie de muiere. Eu pentru o zdreanta in hoitul gol de pe plaja care defila ca o imbecila in compania cand la unul si la altul cand in apa, cand sub apa cand cu cearsaful lipit de al nostru cand plaja o are mii de mp, pentru o asa numita nebuna, am primit o palma de la asa zis al meu prieten cand i-am zis sa plecam de nu mai mi-am dorit sa-l vad niciodata desi aveam 8 ani de relatie
10
1
Dap Problema este ca acesti asa zisi salvamari nu au nici cel mai elementar training de salvare cu toate ca au o diploma data la apelul bocancului Sunt platiti foarte putin si nu au echipament profesional in dotare Majoritatea sunt din tara pentru ca cei crescuti pe malul marii stiu in ce consta o salvare din curentisi de acea nu se baga Pana cand nu vor avea salariu decent si echipament profesional nici nu vor putea si nici nu isi vor da 8nteresul sa faca ceva
9
2
De Multi Ani este problm Cu salvamarii in Mangalia .Anul trecut a murit in baietel de 2 anisori si ei e rau pe Plaja.Au steigst lumea La ei .Stateau La vrajeala.si deabea se deplasau .Nu sant instruiti.sant pusi degeaba si platiti La fel.
4
4
De ce nu au sunat la 112 si sigur trimeteau o salupa !!! ??? Stai si te uiti 15 minute can vitelul la poarta !!!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108