REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Exproprieri pentru Sala Polivalentă. Făgădău: 'Dacă prezumtivul proprietar nu încetează cu hărțuirile, îi facem PLÂNGERE PENALĂ!'

Exproprieri pentru Sala Polivalentă. Făgădău: 'Dacă prezumtivul proprietar nu încetează cu hărțuirile, îi facem PLÂNGERE PENALĂ!'

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 349

PNL a votat împotrivă!

PNL a votat împotrivă!

Proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Sala Sport Polivalentă – 5000 de locuri”, realizat prin Compania Națională de Investiții, a fost supus atenției consilierilor locali, în ședința Consiliului Local Constanța de marți, 25 iunie a.c.. Aceștia au votat proiectul cu 18 voturi „pentru” și 8 voturi „împotrivă”. Decebal Făgădău a ţinut să aducă la facă lumină câteva aspecte, precizând că singurul propărietar al terenului este municipiul Constanţa, iar restul sunt doar prezumtivi proprietari.

„Am văzut o mulţime de interpretări. Actele spun aşa: municipiul Constanţa este proprietarul terenului, municipiul Constanţa este proprietarul construcţiilor, muncipiul Constanţa a transferat terenul către CNI pentru realizarea Sălii Polivalente. Cine spune că n-a început proiectul pentru că nu se văd utilajele, fie e rău intenţionat, fie nu e informat. Proiectul a început, după o licitaţie contestată, s-a semnat contractul şi Compania Euromateria în asociere cu altă companie au câştigat această licitaţie. Au trei luni la dispoziţie pentru etapa de proiectare. Apoi vor preda către CNI şi primărie proiectul, ne uităm, aducem îmbunătăţiri, schimbări, se aprobă noii indicatori tehnico-economici şi va începe construcţia efectivă care va dura 24 de luni”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Primarul a vorbit şi despre prezumtivi proprietari, precizând că doar o decizie judecătorească va stabili cine şi dacă este proprietarul terenului pe care se va edifica construcţia. „La afârşitul anului 2018, din partea unui prezumtiv proprietar, îl cunosc şi îl respect ca om. E Valentin Şurghie, fost consilier local PPDD, ulterior PSD. A trimis o notificare precum că este proprietarul câtorva active şi că are drept de folosinţă al terenului. Am chemat Direcţia Patrimoniu, SPIT etc şi am început să ne uităm pe hârtii. Nu a plătit nimeni niciun leu pe aceste terenuri. După ce am eliberat certificat de urbanism pentru demolare, au spus că e rost de ceva, beneficii materiale, nu ştiu.Ne-am trezit în ianuarie că prezumtivul proprietar vrea să se încrie la SPIT, arătând hotărâri ale Consiliului Polular şi un fel de succesiune de acte contabile în care SOMACO a vândut asociaţiei Metalul , iar aceasta a vândut soţilor Şurghie nişte clădiri. Au mers la instanţă şi am spus că, decât să ne judecăm trei ani de zile, mai vin vin cu un proiect de hotărâre ca, în situaţia puţin probabilă în care va ajunge să fie recunoscut ca proprietar, noi să-l felicităm, şi să-i dăm banii, cu toate că nu cred că vom face expropriere vreodată. Conform actelor, noi suntem proprietari”,a explicat Făgădău. Nu numai soţii Şurghie au calitatea de prezumtivi proprietari, ci şi RATC. „RATC a avut tacit un drept de a folosi terenul şi a modernizat o clădire. La fel, sunt în situaţia de prezumtiv proprietari că n-au întabulat clădirea, că n-au plătit taxe, nici nu ne-a notificat”, a completat edilul.

Victor Cruceru, vicepreşedinte al Clubului Metalul, a susţinut la debutul şedinţei că asociaţia este proprietară a unei părţi din teren. "Ne aflăm în fața unui prezumtiv proprietar, care nu a dovedit că e proprietar, în afară de niște facturi făcute între ei, asta nu inseamnă că le vom da banii,doar dacă instanța va dovedi ca sunt proprietarii corpurilor de acolo.Dar,așa e la modă în Constanta,să blocăm proiecte. Conservăm dreptul municipiului asupra acestui obiectiv.Complexul acela va înflori" a mai precizat edilul. "Dacă prezumtivul proprietar nu încetează cu hărțuiri, s-ar putea să se trezeasca cu plângere penală" a completat primarul.

„Proiectul merge mai departe indiferent de ce se va întâmpla”, a conchis Decebal Făgădău.

De precizat faptul că aleşii locali ai PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Sala Sport Polivalentă – 5000 de locuri. „Au votat împotrivă, nu ştiu de ce, atâta vreme cât pentru toate celelate proiecte au votat în unanimitate. Nu este treaba mea. Noi suntem aici pentru cetăţeni şi vă explic cum stau lucrurile. Probabil nu au capacitatea de a înţelege. Uneori, pun întrebări de îmi este mie ruşine să răspund la ele”, a spus Făgădău.

Mirela PASCAL

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/primaria-expropriaza-trei-imobile-pentru-constructia-salii-polivalente-iata-cine-sunt-proprietarii-si-cati-bani-vor-primi-394854/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si bineanteles ca fituica psdista,,Replica" nu a lasat loc de comentarii nici la felix stroe, tit brailoiu si fagadau. Prin urmare profitam si le transmitem multa...multa...Mu1e la toti si la PSD in mod special care ieri a votat alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!!
10
2
Dupa etapa de proiectare, vor gasi niste probleme "mari" care vor bloca acest proiect de "mare anvergura" in municipiul Constanta. Dupa care, terenul va fi cedat unui dezvoltator pentru ridicarea altor blocuri.
10
1
am mare incredere in promisiunile primarelului
2
12
de frica ii da bani si il expropriaza
6
4
Replica, sa va iau mireasa-n shtanga
3
2
S-ar putea sa apuci doar sa te uiti pe proiect!Abureli ieftine,cand va incepe campania pr.alegerea primarului in 2020 o sa spui ca ai demarat proiectele,dar construit fizic,NIMIC!Pe Fagadau si pe Stroe ii tin cei de la Bucuresti in functii pentru ca respecta ordinele si nu se ridica cu pretentii privind posturi sau investitii!Sala Polivalenta,Spital Regional,Cazino?Mai intai terminati de reparat Pod Butelii!
17
1
sala polivalenta, cazinoul, proiecte de ani de zile si vorba multa, lumea s-a mai trezit si vede ca este plimbata cu vorba
23
0
eu cu prosteala si cu vorba. incerc si eu ca imparatul mazare cu gurita sa fac. dar nu tine ca eu sunt tantar prost. sunt prost eu si tot neamul meu de unde venim din indochina. sper sa crap. stiu ca cetatenii mei vor asta. voi murii, sper in chinuri. sunt cel mai prost om din oras. sunt la fel de prost ca dancila. doar o sustin. prost la prost trage
14
2
Bravo primare, in sfarsit o atitudine cu cohones! Asa da!!!
3
19
Daca nu e proprietar, de ce sa-l imbogatim? E ala proprietar, cum esti tu primar. Prezumtiv !
20
6
pt. Dan : VIZIUNEA CUI ?
5
8
Felicitari domn primar! Bravo
6
25
Domnule Fagadau, aveti un talent la aburi populatia cu proiecte care trebuiau facute de ani de zile, ca doar nu sunteti primar de cateva luni. Acest proiect, va nu se v-a ridica deloc in mandatul dumneavoastra. Sunteti prea incompetent si slab ca primar, nu aveti viziune.
38
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218