REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu

FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu

Victor ROTARU 23 februarie 2024 | 11:10 837

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai.

FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a intrebat unde este tanarul omorat de Vlad PascuIoana Ancuța Popoviciu

FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfășoară acest proces este revoltător, intolerabil și are grave implicații asupra imaginii justiției din România.

Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele 2 familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.

Această situație din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinți.

Ne întrebăm, în acest context, ce încredere în actul de justiție mai poate avea un tată care înțelege că judecătorul, la care speră să găsească dreptate pentru fiul său omorât, habar nu are detalii esențiale din dosarul pe care îl judecă. Vorbim de același judecător care, în urmă cu mai puțin de un an, a fost sancționat de CSM pentru gravă neglijență în exercitarea funcției, după o cercetare disciplinară inițiată de Inspecția Judiciară.

Presa a relatat faptul că CSM a transmis că nu a fost sesizat de nimeni în acest caz. În consecință, FACIAS sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca judecatoarea care e o hoatza ordinara nu face greseli din astea. Totul a fost cu premeditare sa zica ca ea nu stie nimic si nu vrea sa strice viitorul beizadelei. Multa mmmwie cu mult kkkt justitiei !!! Intregii justitiii !!!
5
1
Oare câți judecători, procurori etc mai sunt ca aceasta ființă o inculta
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108