REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Făgădău vrea un nou sechestru pe averea lui Borcea

Făgădău vrea un nou sechestru pe averea lui Borcea

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:38 4529

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut, prin decizia de condamnare a inculpaţilor din dosarul Retrocedărilor din 7 februarie 2019, sechestrul instituit prin Ordonanta nr.29/P/2005 din 15.02.2008 asupra bunurilor dobândite de inculpaţii Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea şi Mihai Camboianu, iar în acelaşi timp a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii, în sensul revenirii terenurilor în domeniul public al statului sau, după caz, în domeniul public sau privat al Unitatii Administrativ Teritoriale Municipiului Constanţa.

Cristi Borcea/Decebal Făgădău

Menţinerea sechestrului de către instanţa penală a avut loc în considerarea indisponibilizarii acestor terenuri şi asigurării restabilirii situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor dispusă deja de instanţa penală. Primăria Constanţa prin primarul Decebal Făgădău, a solicitat în instanţă anularea parțială deciziei de ridicare a măsurilor de executare silită, din mai 2019, emisă de ANAF, în ceea ce priveste ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor lui Cristi Borcea, sechestrate prin Ordonanţa nr.29/P/2005 din 15.02.2008. De asemenea, primăria cere suspendarea executării actului emis de organul execuţional, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei la executare.

Avocatul lui Borcea a arătat magistraţilor, potrivit portalului de Jurisprudenţă Românească, că în cauză nu este vorba despre o contestație la executare simplă, ci despre o contestație la executare în care se atacă efectiv titlul, respectiv actul administrativ fiscal. Pe de altă parte, a arătat că aceasta a fost o măsură asiguratorie până la achitarea de către Cristi Borcea a prejudiciului în cauză, iar prejudiciul a fost achitat.

Dosarul, făcut ping-pong de la o instanţă la alta

Dosarul în care Municipiul Constanţa prin Primar a contestat decizia ANAF de a ridica sechestrul pus pe averea lui Borcea în Dosarul Retrocedărilor a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, la Secţia civilă, pe 7 iunie 2019. Pe 17 septembrie 2019, Judecătoria a decis să trimită dosarul către Tribunalul Constanţa, fiind instanţa competentă să-l judece. Dosarul a fost înregistrat pe Secţia civilă a Tribunalului pe 12 noiembrie 2019, iar pe 6 decembrie 2019, judecătorii acestei secţii îl trimit Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pe 20 ianuarie 2020, judecătorii de aici au admis exceptia necompetentei materiale a Tribunalului Constanţa-sectia contencios administrativ şi fiscal şi au declinat soluţionarea cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa. Ajuns dosarul de unde a plecat, magistraţii de aici au decis, din nou, că nu este de competenţa lor pentru a judeca cauza. Aşa că, a fost nevoie de intervenţia Curţii de Apel să decidă ce instanţă este competentă să judece contestaţia formulată de Primăria Constanţa. Şi a decis: Judecătoria Constanţa, fără drept de apel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce la stirea cu jegul chitac nu putem comenta? A fost generoasa spaga jeguri de la replica? Un ziar de cacat cu oameni care se intituleaza jurnalisti, de fapt sunt niste jeguri infecte. infecti
2
2
Pai il lasa Mazariche?
2
0
De ochii lumii!Da bine la campanie,sa zica lumea ca s-a luptat!Dupa ce trece campania,nu se recupereaza nimic,cand a avut ocazia in trecut sa constituie Primaria in parte civila si sa recupereze ceva,abia-abia,impins de la spate a intentat o actiune!A fost presul lui Mazare,complice la multe faradelegi,asa va ramane in ochii mei!
3
0
La chitac nu putem comenta ca cineva il iubeste: nu e o impresie, e o certitudine - individul e iresponabil. La fel si fagadau. Vai de noi, constantenii, cu asemenea specimene candidati la Primarie.
3
2
Pai si pe Chitac unde putem sa il injuram, de fagabou stim e bou gasca mazare acelasi rahat. Va zic Chitac are numai spaga in cap, din perioada lui la Anmb ca ne pica ca sa ne treaca in restanta cu 150-300 e in functie de ce grad avea tata. Bugetul anmb facut praf numai din pix reconditionari renovari comparare de aparate etc din pix restul in buzunar. De unde credeti ca avea omu CL nou nout? E omul lui base si Marin asa a ajuns sus pe Lins funduri cu stele si sapat groapa celor care il incomodau. El se bucura la 200 euro in plic cand era rector va dati seama ce o sa faca primar la milioane?
5
0
Chiar ne luati de prosti pe toti ? Pai toate neamurile lui FA.TALAU sunt sclave in firmele lui MAZARE, de zeci de ani, iar MAZARE este cel ce a furat terenurile impreuna cu PORCEA !!! Unde s-a vazut ca SCLAVUL sa puna sechestru pe averile STAPANILOR ? ? ?
5
1
MOTODEBILII MINTAL CEA MAI HANDICAPATA SPECIE DE OLIGOFRENI DESCREIERATI SELECTIA NATURALA SA-SI FACA TREABA CA PULITIA DOARME SI AMENDEAZA MOSII SI BABE
3
0
FAGABOU-MAROu ci MUYAN DE BOU
3
3
Bai ragalie, ma pis pe tine! Nici un om normal nu isi doreste sa aibe parte de inghititoarele alea de sperma de care ai tu parte, sau zici tu ca ai, dar nu cred, inhititorele alea de sperma ale lui Borcea. Voi sunteti niste aurolaci cu amarate la produs, nu ati muncit in viata voastra nicaieri, traiti pe sinarea altora si va dati mari si tari pe net. Ai inteles bai muistule. Ma cac pe tine, pe tot neamul tau, pe toti banii tai, pe toate calcultoarele tale alea Mac, pe toate telefoanele tale si pe mormantul tau! Besi si te spala ca puti de la 7 poste! Fmt de aurolac!
17
2
Nu mai ce sa dai la makedoni, jegosule!!!!
12
2
Fagadau, pleaca te roaga Constanta !
11
2
are deptate nenea, n-o sa ai niciodata femeile , masinile, vilele noastre. oricum esti o mortaciune de saracie n-ai bani de masca 7 lei. Uita-te la ce avem noi, tu esti prostimea care doar te uiti la ce viata avem noi si-ti curg balele. mai dai si cu capul in tastatura vezi sa nu-ti spargi mizeria de tel ca n-ai bani de altul.
5
20
Da... Lasati si comentarii Pt Chitac Sau acolo nu aveti voie???
11
4
nu face pe niciun justitiar, doar se acopera pe el sa n-aiba probleme, apoi o sa aiba grija juristii din primarie sa piarda si procesul.
11
1
Bah fagabou cand mazare & co futeau cta cu pula indoita nu erai si tu acolo??? Acum faci pe justitiarul fmm
18
0
ce "femei" a vut, ma papagalule?!? tote numai curve care ii inghiteau soerma pt bani si ceva cercei, apartamente sau masini. da-te-n sloboz de aurolac ce esti? dupa comentariul tau isi da lumea seama ce pampalau semianalfabet certat cu munca esti! Mori, da-te dracu!
28
5
Ce femei a avut Borcea nu o sa pupi tu niciodata. Iti tine Mazare locul cald. Adevarat circ stiti sa faceti bufonii.
8
24
Ma bucur sa vad cum o femeie o sa va ia primaria....toti votam NicoletaPloscaru
3
19
Pai daca pe bunurile lui C.Borcea dar si a altor persoane s-a pus sechestru in data de 15 02 2008 cei care trebuiau sa execute o hotarare judecatoreasca unde mama dracului au fost peste 12 ani de zile,cum isi justifica salariul pe care l-au ridicat luna de luna de la statul roman sau primaria Constanta?.
15
1
Tu chiar ne iei de fraieri, este? Pai cine nu stie ca esti sclavetele lui stroie care este asociat cu dumitrache, care este tovarza de fapte cu borcea. Hai maaaa, ne lesi! Cine este sponsor la psd? Pai? Mai decebalina, lasa-ne cu povestea asta spusa de Pinochio. Nu e frumoasa. Stii ce a patit la final Pinochio? Si appropo, astia de la fituica replica, nu mai promovati toti latraii, pe bani putini. Macar, ardetii bine, sa aiba de unde plati cand pierde. Hai va tzuk.
18
0
E suparat dnul laurentiu taranu acum . Construia si el cu fratele lui borcea ceva blocuri pe terenurile alea
9
0
Joc de glezne in preajma alegerilor.Ca sa vada prostimea ca el ,chipurile, nu are niciun amestec in Marele Jaf al PSD-ului la Constanta .Uite un Fagadau cu fata umana.Uite un PSD cu fata la constanteni.Mama voastra de derbedei !
19
0
Il promovati pe Fagabou
16
0
Erai langa Mazare cande voi doi i ati dat lui Borcea terenurile.
23
0
Halal magistrati. Cu cine o fi facut astia cursurile la Facultatea de Drept? Joaca pinpong des cu dosarele de la o instanta la alta. Puneti mina si burta pe carte dragutilor.
11
0
De ce sunt taiate comentariile la articolul electoral cu Chitac ? Fiindca voi, cei de la Replica, sunteti slugi sau fiindca marelui barbat, militar de cariera ii e frica sa dea piept cu 'inamicul' ? Oricum ar fi, bine tot nu e. Daca nea Vergil nu vrea sa asculte acum ce au de zis unii despre el cu siguranta nu va dori sa-i asculte nici daca, Doamne fereste, ar ajunge primar. Imparte si el orasul in 'constantenii mei' si ceilalti, asa cum face bronzatul la lampa de la Cotroceni ?
17
4
Borcea este partenerul de afaceri al stapanului lui fagabou. Face si fagabou cateva valuri, ca vin alegerile, va pierde procesul pt ca nu va da toate probele si toti sunt fericiti. Despre chitac, mai uita-te boule la filmarea in care cobori din ambulanta arogant, fara masca. Pompierii spun ca ai fi zis ca este sub demnitatea ta sa porti masca. Iresponsabilule! Penibilule! Alta marioneta a unora ce vor sa inrobeasca orasul.
20
2
Sunteti sclavii lui Chitac sau de ce la toate articolele se poate comenta si fix la cel care a raspandit covid in Constanta nu se poate comenta?
21
3
O sa comentam aici pentru ca la articolul in care incercati sa l spalati pe apevistul asta nu se poate. N am uitat cand s a dus la spital singur fara izoleta si masca si manusi sau alte mijloace de protectie desi stia ca e pozitiv la covid19. Are dosar penal acum si va fi condamnat. Esti un nesimtit mincinos ingamfat si hot exact ca toti penelistii useristii si plusistii. In comparatie cu Bulgaria noi suntem praf in gestionarea covid19 si a activitatilor economice. Acest guvern si sustinatorii vor disparea din parlament prin vot. Apoi demis si kwj. Mincinosilor. Escrocilor. Tradatorilor.
17
2
Sa ne zica cum la lasat el pe ala de la Cambela...prietenul lui ... sa construiasca si sa vanda pe terenul de la Iaki din fata din dosarul Mazare ... ca nu a vrut sa puna sechestru dl primar
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212