REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21.5° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Farul Constanța, noua campioană a României, după un meci istoric. Video

Farul Constanța, noua campioană a României, după un meci istoric. Video

Mirela PASCAL, Virgil STOIAN 22 mai 2023 | 00:00 6333

Farul Constanța a devenit noua campioană a României, după ce a învins FCSB cu 3-2, după un meci istoric, unul dintre cele mai frumoase jucate în fotbalul românesc.  Cu o etapă rămasă de jucat din play-off, Farul are 4 puncte avans față de FCSB și a primit chiar la Ovidiu titlul de campioană. Conform FRF, al doilea din istorie, după cel cucerit în sezonul 2016/2017, sub titulatura de Viitorul. 

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

Mai proaspeți și mai inspirați, constănțenii au dat două lovituri de grație prin Tudor Băluță și prin Louis Munteanu, doi dintre „copiii de suflet” ai „Regelui”, repatriați chiar în acest sezon.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

FCSB a început excelent partida, iar Adrian Șut a deschis scorul la prima fază de poartă, cu un șut de la aproape 30 de metri, în minutul 9.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. VideoAdrian Sut

Doar opt minute mai târziu, Andrea Compagno a dublat avantajul oaspeților, cu un șut din interiorul careului. Farul s-a trezit abia după 2-0 și a început să pună în pericol poarta bucureștenilor.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

În minutul 42, Mateus Santos a redus din diferență cu o lovitură de cap, în urma centrării lui Borza și a ieșirii neinspirate a lui Târnovanu.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

După pauză, tot constănțenii au fost mai periculoși, iar egalarea a venit în minutul 58, după o fază prelungită de atac, încheiată cu lovitura de cap a lui Tudor Băluță. Jucătorii lui Gheorghe Hagi au continuat să atace și să spere până la capăt, iar golul victoriei a venit în minutul 86, când Louis Munteanu a marcat după acțiunea lui Sîrbu.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Farul Constanța acumulează 50 de puncte, cu patru mai mult decât FCSB.

Echipele de start la Farul - FCSB

Echipa Farului pentru meciul cu FCSB:

Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - Băluță, Nedelcu, Grameni - Mazilu, Munteanu, Mateus Santos
Rezerve: Buzbuchi - Sîrb, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, Morar, Sali, Cojocaru

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

Echipa FCSB-ului pentru meciul cu Farul:

Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Șut, Olaru - Oct. Popescu, A. Compagno, Coman
Rezerve: Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, A. Cordea

Video:

Hagi: Am dovedit că merităm să fim campioni!

La finalul meciului, Gică Hagi a transmis că Farul merită să fie campioană și că a crezut tot timpul în victorie, chiar și la 0-2.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

Cele mai bune echipe, în formă amândouă, au vrut fotbal amândouă. Până la urmă, am dovedit că merităm să fim campioni, am întors rezultatul. Știam că jucăm acasă bine și că publicul ne împinge. Toate trofeele sunt mari. E bucuria mai mare pentru că toată Constanța e fericită, suntem toți fericiți. Noi am crezut tot timpul, știam că trebuie să atacăm, le-am spus că trebuie să avem răbdare, să construim din spate, mijlocașii să facă mingea să alerge și atacații să aibă calitate în execuție. Cred că am avut de toate în seara asta, chiar dacă am început meciul prost. Știam că ei au calitate. Eu zic că toți jucătorii sunt fenomenali. Avem cele mai multe victorii, cele mai puține înfrângeri, sunt mândri de ei, ei au făcut-o. Noi am planificat aceste lucruri, am zis din vară, știam că am o echipă talentată”, a declarat Gică Hagi.

Gică Popescu: Cred că merităm acest trofeu

Președintele Farului, Gică Popescu (55 de ani), a declarat că este cel mai spectaculos sezon din istoria modernă a primei ligi, iar trofeul este meritat pentru constănțeni. 

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. VideoGică Popescu

"Am făcut un meci senzațional, am revenit de la 0-2 la 3-2 contra uneia dintre cele mai bune echipe din Liga 1. Cred că este o victorie meritată. Am condus 33 de etape acest campionat și era păcat să nu-l ducem la bun sfârșit. Cred că merităm acest trofeu. Dacă am fi câștigat cu lejeritate, nu ar fi fost atât de spectaculos. A fost cel mai bun și mai spectaculos sezon de când este Liga 1. Au fost cele mai bune meciuri în play-off, cred că spune mult despre evoluția pe care am avut-o în acest sezon. Urmează petrecerea. Mai avem un meci pe care îl vom juca cu respect, apoi urmează vacanța", a spus Gică Popescu.

Feerie, după meci

Update:

Mii de persoane au pătruns pe gazon imediat după fluierul final al lui Radu Petrescu. Printre ei s-a numărat și Denis Alibec, cu lacrimi de bucurie în ochi. 

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

Video:

Sute de constănțeni au trăit împreună în Piața Ovidiu, meciul și finala Superligii!

Video:

Video:

Video:

Datorită victoriei cu FCSB, Farul s-a distanțat la patru puncte de echipa lui Elias Charalambous și, cum mai e de disputat o singură etapă, nu mai poate fi ajunsă.

Farul Constanta, noua campioana a Romaniei, dupa un meci istoric. Video

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai face BLATURI COACE doar CHEC-uri IN CUPTOR pa lemne !! Lemn DA RASINOASE pentru KURURY BAShINOASE!!
1
0
Daca o sa cititi postarule negative, majoritatea covarsitoare sunt scrise de acelasi bolnav mintal. Are dubla personalitate si scrie sub foarte multe nume, numai ca tehnologia il da de gol! Un bolnav psihic, care nu mai are mult si crapa de ciuda! Trebuie sunat la politie ca umbla vorba ca vrea sa se sinucida de suparare! O sa fie deconspirat ca s-a dat o tema catre hakerii Anonymus!
3
1
Și statuia lui Ovidius Publius Naso ,a întors Capul de la blatul dintre Hagi și Becali , decât campion de carton din blat mai bine pe locul 5 !
4
4
Nu te supara, dar nu au acaparat nimic! Astia sunt langa el, ca multi din ceilalti (sa nu spun 99%), mancau c***t cu polonicul si ziceau a fost jucator bun, dar nici chiar asa, iar ca antrenor e slab rau! si dupa ce mancau tot cacatul, il molfaiau bine si il mai si impratiau la altii, care il inghiteau nemestecat, de parca ar fi fost toti experti in subiectul fotbal! Nu te supara, dar astia sunt romanii in proportie de 90% (sa nu spun 99%). Si asa e in toate domeniile. Pana una alta, omul le-a inchis gura la contestatari (la aia cu creier, nu la cretiti care inca continua sa manance rahat) si a facut din rahat bici: in camp, incepand de la zero cu Viitorul si a luat Campionatul, Cupa si supercupa. iar acum, cu o echipa aproape distrusa si inca put si se desfiinta, a luat intr-un an de zile campionatul! Nu e de colo. nu e edeloc de colo! Dar, revenim: in romania 90% (sa nu spun 99%), analfabeti, agramati, inculti, tradatori si corupti.
3
2
"Farul", nu "Faru", mai analfabetule! vezi numere real si corect! Cat tupeu ordinar poti sa ai sa il faci pe Gica incult si tu sa scrii fara articol? Tu esti incultul mai cretinule, dar nu iti dai seama de asta! Tu si inca 75% din populatia acestei tari deformate si repetente! Stii ce e ala articol mai idiotule! Care Farul, mai imputitule? Ala care era aproape sa retrogradeze in divizia D si apoi sa se desfiinteze? Du-te dracului mai boule!
2
2
Viitorul nu e Farul
4
3
Uitati va si voi cum a plecat faza de la golul 3. Pasa direct la adversar
6
6
FARU ERA AL CONSTANTENILOR,ACUM ESTE A LUI NAS ROSU (HAGI).ADICA AL MAKIDONULUI INCULT.DACA NU VOIA BECALI NU ERAI CAMPION ,NAS ROSU.
9
14
felicitari! talentul, munca au invins grobianismul! tirgovistea a inaugarat noul stadion, la cta autoritatile dorm: hagi,baga-te la pnl sau psd.
6
3
ma bucur pentru victoria echipei ma bucur pentru acesti sportivi FELICITARI tuturor dar ma rog ca toti care acum va bucurati si va sustineti echipa sa fiti tot timpul langa ei indiferent de victorie sau esec trebuie sustinuti tot timpul nu vreau ca bucuria care ati manifestat-o si in cazul SIMONEI HALEP sa va suciti ei trebuie sustinuti orcum si ca sunt buni sau rai VA MULTUMESC
20
1
Daca esti un om corect, scrii corect si apreciezi munca acestor copii! Daca esti o jigodie comunista, care toata viata nu ai realizat nimic dar comentezi nedrept, urat si jignitor, fara sa-ti asumi cele scrise folosind un nume fals, daca ai fost mituit cu o fasole si un ciolan si te-ai degradat moral (nu ca nu ai fi fost deja) de iliescu, nastase, draganea, mazare, si ceilalti comunisti, daca denaturezi adevarul, raspandesti teorii false ale conspiratiei si minti cu nesmintire,nu meriti sa traiesti printre oameni in societate! Meriti ca soarta sa faca dreptate si sa te trimita direct la cimitir! Oricum nu va fi nici o pierdere ca esti o nulitate! Sper ca jigodiile ca voi sa ajunga cat mai repede la cimitir, astfel incat, aceasta lume sa devina mai buna si mai corecta!
8
6
Felicitări Farul pentru primul titlu de campioni din istoria clubului.Dar ce ma deranjat cel mai mult,mă uitam pe filmările de la petrecera de la Crezy,în jurul lui Hagi numai m********i lui,ăștia chiar că au acaparat toată Dobrogea
12
2
Cum al cheama pe acest domn de la FCSB care nu stie fotbal? Stie cineva care este diferenta dintre un CAMPION SI UN OIER?
9
7
Ptr fcsb isti Bravoooo Farul Constanta Felicitari victorie meritata nu mai scrieti prostii fcsb istilor echipa orasului este Farul nu FCSB
11
4
Cu blaturi de genul asta nu facem orașul Constanța mai frumos ,ne au văzut o tara întreaga magaria ,suntem putrezi de mizerie finu și nasu au căzut la pace ,vom vedea ,transferuri uluitoare cu bani mulți și alte uriteniii !
9
18
Cat de mare sa fie prostia omeneasca sa acuzi de blat un astfel de meci. Campioana incaseaza o gramada de bani nu ai cum sa cedezi o astfel de partida cu o asemenea miza. In loc sa ne bucuram ca se intampla ceva frumos si in rahatul asta de oras ramanem meschini si p******i.
19
4
Ma tot uit la faza golului 3 cand portarul de la fcsb se uita cum intra mingea in poarta
5
15
Meci hotarit la pauza !!!! un blat tipic machedonesc cu miros de brinza imputita .Nasu si finu au cazut la pace in pauza ce ne mai cacam pe noi , orice p***t si a dat seama de asta !
7
29
m**e, nas borkănat, ai câștigat, FELICITĂRI (!)
2
19
Felicitări , ne bucurăm că avem campioni ,valori ale orasului ce ne reprezintă !
26
2
Bravo Draga sunt impresionat ! Poate treceti de primul meci când ieșiți la Joc in străinăt**e dar nu prea cred!
5
25
Bre , fcsb chiar este o echipa care sa ia mai mult de 3 goluri intr-un meci ! Aminteste-ti doar de cea mai recenta rusine a lor in Europa , un sec 5-0 / 0-5 cu Silkeborg , asa ca nu mai incerca sa pari idiot , lasa hate-ul prostesc si bucura-te de viata .
28
1
Au vandut la pauza, Becali e finul lui Hagi. Ti se pare ca fcsb e echipa care sa ia 3 goluri intr-un meci? Vanzare pe fata, creduli mai sunt unii. Mare branza un titlu de campion la fotbal… Sepsi era sa-i bata, Craiova etc
11
33
Sunt stelist de mic si am fost in 1986 cu Steaua la Sevillia iar acum sunt sau eram fan FCSB dar am crescut pe litoral si locuiesc in Constanta. De cand cu Viitorul si acum Farul tin cu amandoua echipele si astazi am tinut cu Farul si m-a bucurat enorm castigarea campionatului. Bravo Farul si jos palaria in fata lui Hagi si Gica Popescu. Ca in orice domeniu trebuie respectati cei care au facut performanta in activitatea lor, ei pot creste noile generatii si acum la Farul se vede.
39
5
Ma nenorocitule, cadeati-ar mana cu care scrii! Tu ai fost la meci sau macar l-ai vazut la tv, orinar care esti! Pai s-a jucat strans pana in min 90, mai cretinule! Cum crezi tu ca poate fi blat asa ceva, cand orice mica gresala putea duce victoria catre cealalta echipa! Nu asa se fac blaturile mai jigidie, dar tu stii f bine asta, din moment ce vorbest de asa ceva, numai ca vrei sa stirbesti din munca acestor copii! Nu tine dezinformarea mai scarba ordinara! Moi bine te arunci in mare, ca sa scape lumea de o lepra ca tine!
37
9
Bravo baieti!!! Felicitari pentru campionat. Orasul si cetatenii mult sun echipa. Plin de parveniti, soldoveni, zecesebisti.
6
10
Bravo Faru!
35
1
Felicitari Campionilor!Iar vinde nea GG ekipa ,iar MM plange in cutia de carton.
30
3
Cat de neom sa fii sa comentezi negativ de farul vs steaua pe o pagina constanteana? cam ce iq sa ai?
38
4
Merita bravo lor
34
1
Frumos la pariuri cota 2pauză 1final Cupele europene strânge ghetele la fotbaliști r*mâni
8
27
BRAVO BAIETI !!! BRAVO HAGI !!!
44
1
Titlu meritat , multumim Hagi pentru aceasta echipa frumoasa ! Acest meci a demonstrat faptul ca atunci cand joci cu sufletul poti invinge orice echipa , o lectie pentru ciobanel si echipa lui : faci ce spune fecali .
48
4
Dupa inca UN BLAT ISTORIC, wc FRAIERUL ovidiu, redevine campioana romaniei pesediste !!! RUSINE MAFIEI fecesebesiste care STAPANESTE fotbalul romanesc !!!
7
51
Forta Steaua! Faru' o sa se faca de 2 parale in Europa
11
52

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515