rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Felicia Ovanesian a intrat în istoria Constanței ca primul city manager al orașului. Venit din mediul juridic, cu o vastă experiență în avocatură, administratorul public al Constanței ocupă funcția de aproape un an de zile, mai exact de când PNL a câștigat alegerile locale. Criticată de unii, văzută cu ochi buni de alții, Ovanesian a vorbit, pentru prima dată de la preluarea funcției, într-un interviu acordat exclusiv ziarului Replica (n.red. pe care-l vom prezenta în mai multe părți), ce a făcut până acum în primărie, ce s-a schimbat sau ce nu s-a schimbat în Constanța. A vorbit despre proiectele la care municipalitatea lucrează, a povestit cum a început relația apropiată de edilul Vergil Chițac, dar și cum a găsit aparatul de specialitate, după preluarea funcției.În ediția de mâine, 15 octombrie, vom reveni cu PARTEA a DOUA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre rechinii imobiliari din Constanța, Registrul Spațiilor Verzi, PUZ-ul Marilor Bulevarde și multe altele.

În debutul interviului, Felicia Ovanesian a dezvăluit ce s-a schimbat în Constanța sau ce nu s-a schimbat, la aproape un an când PNL a câștigat alegerile, după o perioadă de 20 de ani de PSD.

De asemenea, a povestit și despre cum a ajuns să ocupă cea mai importantă funcție din Primăria Constanța, după primarul Vergil Chițac.”Este prima oară când funcția de city manager a fost exercitată la nivelul municipiului Constanța. Funcția nu a fost creată în actuala administrație, ci era deja într-o organigramă aprobată de vechea administrație din luna ianuarie 2020. Se pare că n-a fost să fie pentru cine s-a pregătit... S-a nimerit să fiu eu. Așa a apreciat domnul primar, să fiu eu cea potrivită pentru această funcție. Îi mulțumesc pentru încredere și sper că am reușit să schimb ceva până la acest moment, chiar dacă foarte multe lucruri încă nu se văd. Eu vreau să asigur pe toată lumea că se muncește enorm de mult în această echipă”, declarat, pentru Replica, Felicia Ovanesian.

Ne așteptam să găsim dezastru, dar este mai mult decât dezastru, este calamitate

City managerul a dezvăluit că a găsit Primăria Constanța într-o situație mai mult decât critică, o calamitate, iar noua conducere încă trage ponoasele după prostiile fostei administrații PSD. ”Eu vreau să mă plâng de greaua moștenire, nu vreau să mă las intimidată de acest lucru și vreau să vă spun că marea majoritate a proiectelor la care lucrăm sau pe care le avem în vedere sunt împiedicate din cauza lipsei unor documente esențiale, pe care, la momentul în care am ajuns la Primărie, nu le-am identificat acolo, deși ele ar fi trebuit să fie acolo. Sigur că ne așteptam să găsim dezastru, dar este mai mult decât dezastru, este calamitate. Noi am intrat extrem de optimiști și încrezători în forțele noastre, în buna noastră credință, dar, din păcate, așa cum am mai spus, nu am găsit elemente esențiale. E imposibil să facem cu ce avem. Cel puțin un an, un an și jumătate, din punctul meu de vedere, va fi dedicat creării instrumentelor absolut necesare mergerii mai departe”, a mai spus Ovanesian.

Concret, care sunt cele mai grave probleme cu care încă se confruntă echipa lui Vergil Chițac, după ”greaua moștenire”. ”Am descoperit că sunt câteva sute de terenuri care sunt folosite de zeci de ani de zile de diverse persoane fără plata vreunei contra-prestații către municipiul Constanța. Terenuri de zeci de mii de metri pătrați pe care sunt amplasate diverse active și care sunt folosite cu titluri gratuite de către proprietarii hotelurilor și restaurantelor. Vorbim de terenuri din Mamaia, Satul de Vacanță și municipiul Constanța”, a explicat city managerul.

Un alt aspect negativ îl reprezintă bunurile Constanței care nu sunt inventariate, cadastrate și intabulate, iar din pricina acestui fapt, proiectele administrației sunt îngreunate sau chiar anulate. ”Nici măcar 10% din bunurile municipiului Constanța, nu sunt inventariate, cadastrate și inventariate. Nu știm ce ne aparține. Nu pot să reamenajez locuri de joacă pentru că terenurile nu sunt cadastrate, aceeași problemă am întâmpinat-o la licitația pentru refugiile pentru stațiile de autobuz. Nu pot să identific terenuri pe care să construiesc creșe sau grădinițe, dispensare sau spații de relaxare, nu am unde să fac parcuri, pentru că nu am cadastre”, a mărturisit Ovanesian.

VIDEO:

Atacurile la adresa lui Ovanesian sunt de la PSD și PMP, pe pagini de Facebook neasumate

Încă de când a intrat în echipa lui Vergil Chițac, Felicia Ovanesian a fost și încă este ținta unor atacuri venite din toate părțile. City managerul spune că nu o mai ating astfel de săgeți și explică cum a ajuns să colaboreze cu primarul. ”Când a candidat prima oară în anul 2016, făceam partea dintr-un partid politic, lucru care nu se va mai întâmpla niciodată. Nu ne-am apropiat atunci, cred că ne-am apropiat undeva prin 2017, când mi-am și dat demisia din partid. Ulterior, când s-a luat decizia înființării Asociației Constanța Altfel, în calitate de avocat, în calitate de membru al asociației...am început să colaborăm. Cu siguranță, colaborarea fructuoasă a început odată cu înființarea organizației. Despre atacuri nu știu ce să vă spun, nu știu de la ce vin. O perioadă le-am băgat în seamă, pentru că îmi doresc să devin mai bună decât sunt și am zis că poate am făcut ceva ce poate fi reparat, dar nu am nimic să-mi reproșez din nici un punct de vedere. Toate atacurile sunt de la PSD, de la PMP, de la alte partide, de la pagini create de persoane care nu au demnitatea de a-și asuma asemenea fapte. La acest moment, aceste atacuri trec pe lângă mine, dar eu îmi văd de treabă în continuare și sper ca activitatea mea să fie benefică comunității”

Nu cunosc pe nimeni care să aibă capacitatea de a pune orașul pe picioare în afară de primarul Vergil Chițac

”Nu am capacitatea de a conduce o primărie. Dacă eu nu am capacitatea de a conduce o primărie, mă întreb cum a reușit Făgădău să o conducă. În urma mandatului lui Făgădău primăria stă să se prăbușească, este foarte grav și îngrijorător. Nu mă așteptam să fie atât de rău, nu cunosc pe nimeni altcineva care să aibă capacitatea de a pune orașul pe picioare în afară de primarul Vergil Chițac. Este o chestie de timp pentru a aduce orașul pe făgașul normal. Nu cunosc pe nimeni altcineva care să fi putut gestiona orașul mai bine ca domnul primar”

VIDEO:

Ce proiecte are în derulare Primăria Constanța

Deși gurile rele spun că Primăria Constanța nu a făcut nimic, într-un an de zile, iată că sunt destule proiecte aflate în derulare, unele în fază destul de avansată. Felicia Ovanesian a oferit câteva exemple. ”CNI s-a oferit să ne facă 3 creșe, pe cheltuială lor, singurul lucru pe care municipiul Constanța trebuia să facă era acela de a pune la dispoziție 3 terenuri cu branșamente pentru construirea imobilelor. Nu am găsit în timp util, în municipiul Constanța, 3 terenuri pe care să ne poată construi CNI, am găsit doar două. Eu vreau să-l laud, în primul rând, pe primarul Vergil Chițac pentru inițiativele cu privire la spitale. Este important să relev faptul că în contextul tragediei de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, suntem într-o procedură avansată pentru realizarea unui spital modular, cu minim 60 de locuri, spital ce va fi amplasat în curtea instituției. Facem un spital modular în curtea Spitalului Județean, pentru că, repet, municipalitatea nu are terenuri în proprietatea sa. Terenul a fost identificat undeva în partea dreaptă a imobilului, dinspre bulevardul Tomis. Ne-a fost predat terenul de către Consiliul Județean. Facem Spital Municipal în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cu vedere în bulevardul Ferdinand. Un spital dedicat bolilor oncologice și cardiologiei. Este un proiect finanțat pe PNRR. Cu cât suntem mai avansați, cu atât avem mai multe șanse de realizare a acestui spital. Lucrăm la proiecte de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța, pe bulevardul Mamaia, Brătianu, ne dorim realizarea unui park&ride. De asemenea, lucrăm la construcția unui garaj CT BUS și achiziționarea de autobuze electrice. Încercăm să generăm un proiect de reabilitare a parcului și lacului Tăbăcărie. Facem eforturi pentru a ajunge la orice gen de colaborare cu actualul deținător al acestora, pentru a ajunge la o regenerare uniformă. Lacul și parcul sunt la o agenție subordonată Ministerului Agriculturii.

Vezi în materialul VIDEO de mai jos mai multe declarații despre proiectele Primăriei Constanța:

La Direcția de Urbanism, multă birocrație, funcționari cercetați disciplinari și suspectați de fals și uz de fals

Cât o ajută experiența în avocatură, în funcția de city manager?! ”În opinia mea, din echipa oricărui manager, într-o parte trebuie să aibă un jurist și în cealaltă parte un finanțist. Cred că, în esență, mi-a fost mai ușor să înțeleg orice din interiorul primăriei și cred că mă va ajuta foarte mult să găsim ilegalitățile”.

Revenind la ”greaua moștenire”, Felicia Ovanesian recunoaște că sunt probleme în primărie și în ceea ce-i privește pe funcționarii publici care, de cele mai multe ori, sunt agresivi cu constănțenii deși, ei sunt acolo pentru a le rezolva probleme, dar sunt probleme și cu birocrația. ”Mă nemulțumește faptul că funcționarii au uitat care este rolul lor în administrația publică. Încă există funcționari publici care vorbesc urât oamenilor, există funcționari publici care nu răspund la telefoanele cetățenilor, există, și în acest moment, funcționari care vorbesc agresiv cu oamenii, în acest moment avem o anchetă disciplinară în desfășurare pentru un comportament agresiv din partea unui funcționar din cadrul Direcției de Urbanism. Avea un comportament necorespunzător pe toate palierele, plecând de la superiori, colegi, și continuând cu cetățenii. A fost trimisă la alt serviciu, pentru șase luni, de atunci o tot ține în concedii medicale. Colegii ei au dezvăluit aspecte greu de crezut, sper să nu se confirme. Vorbim chiar și de falsuri la nivelul Direcției de urbanism, de autorizații de construire semnate de altcineva, în locul arhitectului șef. Dacă concluzia Comisiei de Disciplină va fi aceea de săvârșire de falsuri, i se va face plângere penală”, a dezvăluit Ovanesian.

Cererile care ajung la Direcția de Urbanism vor fi soluționate cronologic, fără favoritisme

Cât despre birocrație și timpii de așteptare a eliberare a actelor de urbanism, city managerul a dispus ca toate cererile să se lucreze în ordine cronologic. ”Cred că de birocrație îmi dau seama mai mult acum decât înainte de a intra în primărie. Știu și eu aceste aspecte. Una dintre atribuțiile mele a fost să coordonez Direcția Tehnică de Urbanism. Ca urmare a reorganizării din luna martie, a trebuit să eliminăm persoanele care nu aveau studiile necesare în acest domeniu.

”Am dispus ca toate cererile să fie soluționate în ordine cronologică, nu există un alt criteriu. Am stabilit termene de soluționare, de către toți funcționarii care lucrează aceste documente: 12 zile la inspectori, la arhitectul șef nu pot sta mai mult de 7 zile, apoi, atât certificatul, cât și autorizația ajung la secretarul general, la care ar trebui să stea 10 zile pentru a se verifica legalitatea certificatelor și autorizațiilor, apoi ajunge la primar pentru a fi semnat documentul, durează maxim 2 zile. Elaborarea PUD-urilor, cât și a PUZ-urilor, am stabilit să fie soluționate în ordine cronologică. Eu pot să promit că ne dăm silința cu toți, vor mai exista scăpări, dar promit că în Direcția de Urbanism legea va fi respectată. Fără certificate eliberate nelegal, fără autorizații eliberate nelegal, se va respecta legalitatea.

În ceea ce privește eliberarea documentelor în 30 de zile, lăsând la o parte greaua moștenire a domnului Vânturache care a lăsat peste aproximativ 600 de documente nerezolvate, nu pot încă să promit că vor fi eliberate în termenul de 30 de zile, dar pot promite că vor fi elaborate în ordine cronologică, fără a favoriza pe cineva. S-a renunțat la obiceiul de a fi eliberate documente pentru supraetajare în limita a 20%, care devenise deja o modă. De ce? Pentru că au beneficiat, deja, de derogări, și pentru că se încalcă reglementările urbanistice. Nu spun că nu se acordă, dar doar în situații precise, analizate de la caz la caz”, a specificat city managerul.

Vezi mai multe informații despre problemele de la Urbanism, în materialul VIDEO de mai jos:

Ovanesian: Eu îmi doresc o promenadă pietonală de top, decât o șosea de coastă

Întrebată de ce nu se vrea construirea Șoselei de Coastă, la Constanța, proiect care, dacă s-ar realiza, ar întoarce Constanța cu fașa la mare, Felicia Ovanesian a declarat: ”Opinia mea personală, de cetățean, eu nu îmi doresc nicio șosea de coastă pentru că nu au ce căuta mașinile pe plajă. Asta este părerea mea personală. În opinia mea, o șosea de coastă ar fi dedicată exclusiv pietonilor și bicicliștilor, ok, poate un transport în comun electric. Domnul Horia Constantinescu își dorea o șosea de coastă, care să meargă la limita taluzului dar nu, eu nu îmi doresc așa ceva. Transportul pe plajă și mașinile nu au ce să sa caute pe plajă, sunt interzise de lege. Eu îmi doresc tocmai ca și colegii mei de la USR, o promenadă pietonală de top, destinată bicicliștilor dar exclus autoturismelor. Eu îmi doresc, noi ne dorim, o promenadă, o zonă pietonală, destinată bicicliștilor, poate și altor mijloace de transport în comun electrice, dar exclus autoturismelor. Singurul care a susținut această idee, o șosea destinată autoturismelor, era domnul Constantinescu”, explicat Ovanesian.

Detalii despre Șoseaua de Coastă, în VIDEO de mai jos:

Vom reveni în ediția de mâine, 15 octombrie, cu PARTEA a DOUA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre rechinii imobiliari din Constanța, Registrul Spațiilor Verzi, PUZ-ul Marilor Bulevarde și multe altele.

VEZI PARTEA a DOUA AICI: Felicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Mirela PASCAL

joi, 14 octombrie 202112207
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
mai mult...Interviuri
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3535

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1553
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1784
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3047

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4043
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3274
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3417

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2264
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6057
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11352

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5019
22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video1598
Vremea
15.3°15.3° - 15.3° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 2.82 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...52

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...64

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...57

17 mai 00:00SportFotbal: FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei după o aşteptare de 29 de ani

Echipa FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei la fotbal, după 29 de ani de aşteptare, după ce a învins cu scorul de...59

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...239

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...686

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

291

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...205

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...297

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...332

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...738

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1233

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1325

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...238

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...201

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

182

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...139

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...104

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...272

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...212

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...215

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

302

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3417

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2264

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6057

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3047

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4043

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3274

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11352

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5019

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1598

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...66

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...56

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

59

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...66

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....62

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...63

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...59

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...65

17 mai 00:06MondenImaginea lui Bruce Willis, folosită într-o poveste cu o bancă rusească și datorii de 900 milioane de dolari

379

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...409

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...209

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

385

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...64

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...249

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...250

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...364

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...324

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

301

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...59

17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...58

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

66

17 mai 00:00SănătateCrizele de fiere: de ce apar, cum se manifestă și cum se tratează

Crizele de fiere sau colica biliară se referă la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun...61

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...61

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...61

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

Nutriționista Mihaela Bilic anunță că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat. Asta a decis o mare companie...55

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...52

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

53

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT