rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Felicia Ovanesian a intrat în istoria Constanței ca primul city manager al orașului. Venit din mediul juridic, cu o vastă experiență în avocatură, administratorul public al Constanței ocupă funcția de aproape un an de zile, mai exact de când PNL a câștigat alegerile locale. Criticată de unii, văzută cu ochi buni de alții, Ovanesian a vorbit, pentru prima dată de la preluarea funcției, într-un interviu acordat exclusiv ziarului Replica (n.red. pe care-l vom prezenta în mai multe părți), ce a făcut până acum în primărie, ce s-a schimbat sau ce nu s-a schimbat în Constanța. A vorbit despre proiectele la care municipalitatea lucrează, a povestit cum a început relația apropiată de edilul Vergil Chițac, dar și cum a găsit aparatul de specialitate, după preluarea funcției.În ediția de mâine, 15 octombrie, vom reveni cu PARTEA a DOUA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre rechinii imobiliari din Constanța, Registrul Spațiilor Verzi, PUZ-ul Marilor Bulevarde și multe altele.

În debutul interviului, Felicia Ovanesian a dezvăluit ce s-a schimbat în Constanța sau ce nu s-a schimbat, la aproape un an când PNL a câștigat alegerile, după o perioadă de 20 de ani de PSD.

De asemenea, a povestit și despre cum a ajuns să ocupă cea mai importantă funcție din Primăria Constanța, după primarul Vergil Chițac.”Este prima oară când funcția de city manager a fost exercitată la nivelul municipiului Constanța. Funcția nu a fost creată în actuala administrație, ci era deja într-o organigramă aprobată de vechea administrație din luna ianuarie 2020. Se pare că n-a fost să fie pentru cine s-a pregătit... S-a nimerit să fiu eu. Așa a apreciat domnul primar, să fiu eu cea potrivită pentru această funcție. Îi mulțumesc pentru încredere și sper că am reușit să schimb ceva până la acest moment, chiar dacă foarte multe lucruri încă nu se văd. Eu vreau să asigur pe toată lumea că se muncește enorm de mult în această echipă”, declarat, pentru Replica, Felicia Ovanesian.

Ne așteptam să găsim dezastru, dar este mai mult decât dezastru, este calamitate

City managerul a dezvăluit că a găsit Primăria Constanța într-o situație mai mult decât critică, o calamitate, iar noua conducere încă trage ponoasele după prostiile fostei administrații PSD. ”Eu vreau să mă plâng de greaua moștenire, nu vreau să mă las intimidată de acest lucru și vreau să vă spun că marea majoritate a proiectelor la care lucrăm sau pe care le avem în vedere sunt împiedicate din cauza lipsei unor documente esențiale, pe care, la momentul în care am ajuns la Primărie, nu le-am identificat acolo, deși ele ar fi trebuit să fie acolo. Sigur că ne așteptam să găsim dezastru, dar este mai mult decât dezastru, este calamitate. Noi am intrat extrem de optimiști și încrezători în forțele noastre, în buna noastră credință, dar, din păcate, așa cum am mai spus, nu am găsit elemente esențiale. E imposibil să facem cu ce avem. Cel puțin un an, un an și jumătate, din punctul meu de vedere, va fi dedicat creării instrumentelor absolut necesare mergerii mai departe”, a mai spus Ovanesian.

Concret, care sunt cele mai grave probleme cu care încă se confruntă echipa lui Vergil Chițac, după ”greaua moștenire”. ”Am descoperit că sunt câteva sute de terenuri care sunt folosite de zeci de ani de zile de diverse persoane fără plata vreunei contra-prestații către municipiul Constanța. Terenuri de zeci de mii de metri pătrați pe care sunt amplasate diverse active și care sunt folosite cu titluri gratuite de către proprietarii hotelurilor și restaurantelor. Vorbim de terenuri din Mamaia, Satul de Vacanță și municipiul Constanța”, a explicat city managerul.

Un alt aspect negativ îl reprezintă bunurile Constanței care nu sunt inventariate, cadastrate și intabulate, iar din pricina acestui fapt, proiectele administrației sunt îngreunate sau chiar anulate. ”Nici măcar 10% din bunurile municipiului Constanța, nu sunt inventariate, cadastrate și inventariate. Nu știm ce ne aparține. Nu pot să reamenajez locuri de joacă pentru că terenurile nu sunt cadastrate, aceeași problemă am întâmpinat-o la licitația pentru refugiile pentru stațiile de autobuz. Nu pot să identific terenuri pe care să construiesc creșe sau grădinițe, dispensare sau spații de relaxare, nu am unde să fac parcuri, pentru că nu am cadastre”, a mărturisit Ovanesian.

VIDEO:

Atacurile la adresa lui Ovanesian sunt de la PSD și PMP, pe pagini de Facebook neasumate

Încă de când a intrat în echipa lui Vergil Chițac, Felicia Ovanesian a fost și încă este ținta unor atacuri venite din toate părțile. City managerul spune că nu o mai ating astfel de săgeți și explică cum a ajuns să colaboreze cu primarul. ”Când a candidat prima oară în anul 2016, făceam partea dintr-un partid politic, lucru care nu se va mai întâmpla niciodată. Nu ne-am apropiat atunci, cred că ne-am apropiat undeva prin 2017, când mi-am și dat demisia din partid. Ulterior, când s-a luat decizia înființării Asociației Constanța Altfel, în calitate de avocat, în calitate de membru al asociației...am început să colaborăm. Cu siguranță, colaborarea fructuoasă a început odată cu înființarea organizației. Despre atacuri nu știu ce să vă spun, nu știu de la ce vin. O perioadă le-am băgat în seamă, pentru că îmi doresc să devin mai bună decât sunt și am zis că poate am făcut ceva ce poate fi reparat, dar nu am nimic să-mi reproșez din nici un punct de vedere. Toate atacurile sunt de la PSD, de la PMP, de la alte partide, de la pagini create de persoane care nu au demnitatea de a-și asuma asemenea fapte. La acest moment, aceste atacuri trec pe lângă mine, dar eu îmi văd de treabă în continuare și sper ca activitatea mea să fie benefică comunității”

Nu cunosc pe nimeni care să aibă capacitatea de a pune orașul pe picioare în afară de primarul Vergil Chițac

”Nu am capacitatea de a conduce o primărie. Dacă eu nu am capacitatea de a conduce o primărie, mă întreb cum a reușit Făgădău să o conducă. În urma mandatului lui Făgădău primăria stă să se prăbușească, este foarte grav și îngrijorător. Nu mă așteptam să fie atât de rău, nu cunosc pe nimeni altcineva care să aibă capacitatea de a pune orașul pe picioare în afară de primarul Vergil Chițac. Este o chestie de timp pentru a aduce orașul pe făgașul normal. Nu cunosc pe nimeni altcineva care să fi putut gestiona orașul mai bine ca domnul primar”

VIDEO:

Ce proiecte are în derulare Primăria Constanța

Deși gurile rele spun că Primăria Constanța nu a făcut nimic, într-un an de zile, iată că sunt destule proiecte aflate în derulare, unele în fază destul de avansată. Felicia Ovanesian a oferit câteva exemple. ”CNI s-a oferit să ne facă 3 creșe, pe cheltuială lor, singurul lucru pe care municipiul Constanța trebuia să facă era acela de a pune la dispoziție 3 terenuri cu branșamente pentru construirea imobilelor. Nu am găsit în timp util, în municipiul Constanța, 3 terenuri pe care să ne poată construi CNI, am găsit doar două. Eu vreau să-l laud, în primul rând, pe primarul Vergil Chițac pentru inițiativele cu privire la spitale. Este important să relev faptul că în contextul tragediei de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, suntem într-o procedură avansată pentru realizarea unui spital modular, cu minim 60 de locuri, spital ce va fi amplasat în curtea instituției. Facem un spital modular în curtea Spitalului Județean, pentru că, repet, municipalitatea nu are terenuri în proprietatea sa. Terenul a fost identificat undeva în partea dreaptă a imobilului, dinspre bulevardul Tomis. Ne-a fost predat terenul de către Consiliul Județean. Facem Spital Municipal în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cu vedere în bulevardul Ferdinand. Un spital dedicat bolilor oncologice și cardiologiei. Este un proiect finanțat pe PNRR. Cu cât suntem mai avansați, cu atât avem mai multe șanse de realizare a acestui spital. Lucrăm la proiecte de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța, pe bulevardul Mamaia, Brătianu, ne dorim realizarea unui park&ride. De asemenea, lucrăm la construcția unui garaj CT BUS și achiziționarea de autobuze electrice. Încercăm să generăm un proiect de reabilitare a parcului și lacului Tăbăcărie. Facem eforturi pentru a ajunge la orice gen de colaborare cu actualul deținător al acestora, pentru a ajunge la o regenerare uniformă. Lacul și parcul sunt la o agenție subordonată Ministerului Agriculturii.

Vezi în materialul VIDEO de mai jos mai multe declarații despre proiectele Primăriei Constanța:

La Direcția de Urbanism, multă birocrație, funcționari cercetați disciplinari și suspectați de fals și uz de fals

Cât o ajută experiența în avocatură, în funcția de city manager?! ”În opinia mea, din echipa oricărui manager, într-o parte trebuie să aibă un jurist și în cealaltă parte un finanțist. Cred că, în esență, mi-a fost mai ușor să înțeleg orice din interiorul primăriei și cred că mă va ajuta foarte mult să găsim ilegalitățile”.

Revenind la ”greaua moștenire”, Felicia Ovanesian recunoaște că sunt probleme în primărie și în ceea ce-i privește pe funcționarii publici care, de cele mai multe ori, sunt agresivi cu constănțenii deși, ei sunt acolo pentru a le rezolva probleme, dar sunt probleme și cu birocrația. ”Mă nemulțumește faptul că funcționarii au uitat care este rolul lor în administrația publică. Încă există funcționari publici care vorbesc urât oamenilor, există funcționari publici care nu răspund la telefoanele cetățenilor, există, și în acest moment, funcționari care vorbesc agresiv cu oamenii, în acest moment avem o anchetă disciplinară în desfășurare pentru un comportament agresiv din partea unui funcționar din cadrul Direcției de Urbanism. Avea un comportament necorespunzător pe toate palierele, plecând de la superiori, colegi, și continuând cu cetățenii. A fost trimisă la alt serviciu, pentru șase luni, de atunci o tot ține în concedii medicale. Colegii ei au dezvăluit aspecte greu de crezut, sper să nu se confirme. Vorbim chiar și de falsuri la nivelul Direcției de urbanism, de autorizații de construire semnate de altcineva, în locul arhitectului șef. Dacă concluzia Comisiei de Disciplină va fi aceea de săvârșire de falsuri, i se va face plângere penală”, a dezvăluit Ovanesian.

Cererile care ajung la Direcția de Urbanism vor fi soluționate cronologic, fără favoritisme

Cât despre birocrație și timpii de așteptare a eliberare a actelor de urbanism, city managerul a dispus ca toate cererile să se lucreze în ordine cronologic. ”Cred că de birocrație îmi dau seama mai mult acum decât înainte de a intra în primărie. Știu și eu aceste aspecte. Una dintre atribuțiile mele a fost să coordonez Direcția Tehnică de Urbanism. Ca urmare a reorganizării din luna martie, a trebuit să eliminăm persoanele care nu aveau studiile necesare în acest domeniu.

”Am dispus ca toate cererile să fie soluționate în ordine cronologică, nu există un alt criteriu. Am stabilit termene de soluționare, de către toți funcționarii care lucrează aceste documente: 12 zile la inspectori, la arhitectul șef nu pot sta mai mult de 7 zile, apoi, atât certificatul, cât și autorizația ajung la secretarul general, la care ar trebui să stea 10 zile pentru a se verifica legalitatea certificatelor și autorizațiilor, apoi ajunge la primar pentru a fi semnat documentul, durează maxim 2 zile. Elaborarea PUD-urilor, cât și a PUZ-urilor, am stabilit să fie soluționate în ordine cronologică. Eu pot să promit că ne dăm silința cu toți, vor mai exista scăpări, dar promit că în Direcția de Urbanism legea va fi respectată. Fără certificate eliberate nelegal, fără autorizații eliberate nelegal, se va respecta legalitatea.

În ceea ce privește eliberarea documentelor în 30 de zile, lăsând la o parte greaua moștenire a domnului Vânturache care a lăsat peste aproximativ 600 de documente nerezolvate, nu pot încă să promit că vor fi eliberate în termenul de 30 de zile, dar pot promite că vor fi elaborate în ordine cronologică, fără a favoriza pe cineva. S-a renunțat la obiceiul de a fi eliberate documente pentru supraetajare în limita a 20%, care devenise deja o modă. De ce? Pentru că au beneficiat, deja, de derogări, și pentru că se încalcă reglementările urbanistice. Nu spun că nu se acordă, dar doar în situații precise, analizate de la caz la caz”, a specificat city managerul.

Vezi mai multe informații despre problemele de la Urbanism, în materialul VIDEO de mai jos:

Ovanesian: Eu îmi doresc o promenadă pietonală de top, decât o șosea de coastă

Întrebată de ce nu se vrea construirea Șoselei de Coastă, la Constanța, proiect care, dacă s-ar realiza, ar întoarce Constanța cu fașa la mare, Felicia Ovanesian a declarat: ”Opinia mea personală, de cetățean, eu nu îmi doresc nicio șosea de coastă pentru că nu au ce căuta mașinile pe plajă. Asta este părerea mea personală. În opinia mea, o șosea de coastă ar fi dedicată exclusiv pietonilor și bicicliștilor, ok, poate un transport în comun electric. Domnul Horia Constantinescu își dorea o șosea de coastă, care să meargă la limita taluzului dar nu, eu nu îmi doresc așa ceva. Transportul pe plajă și mașinile nu au ce să sa caute pe plajă, sunt interzise de lege. Eu îmi doresc tocmai ca și colegii mei de la USR, o promenadă pietonală de top, destinată bicicliștilor dar exclus autoturismelor. Eu îmi doresc, noi ne dorim, o promenadă, o zonă pietonală, destinată bicicliștilor, poate și altor mijloace de transport în comun electrice, dar exclus autoturismelor. Singurul care a susținut această idee, o șosea destinată autoturismelor, era domnul Constantinescu”, explicat Ovanesian.

Detalii despre Șoseaua de Coastă, în VIDEO de mai jos:

Vom reveni în ediția de mâine, 15 octombrie, cu PARTEA a DOUA a interviului, în cadrul căreia Felicia Ovanesian vorbește despre rechinii imobiliari din Constanța, Registrul Spațiilor Verzi, PUZ-ul Marilor Bulevarde și multe altele.

VEZI PARTEA a DOUA AICI: Felicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Mirela PASCAL

joi, 14 octombrie 202110737
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
mai mult...Interviuri
25 sep 23:55InterviuriHoria ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!

România traversează, de câteva luni, poate cea mai mare criză politică, economică și socială din ultimii ani....3717

16 oct 00:03InterviuriFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea3412
15 oct 00:10InterviuriFelicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO6479
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

Viorel Teliceanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost prezent în studioul Replica,...2052

26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO1819
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video2423
22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1291

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video7775
16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO2846
8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8644

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO2193
24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video4768
Vremea
6.4°6.4° - 10.6° miercuri, 27 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 3.03 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/4933512271624
5/40315362217
joker64523221713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 oct 00:00SportFCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, vrea să meargă până la capăt în Cupa României. Crede că e...52

28 oct 14:49SportÎncă un club din Liga 1 a cerut intrarea în insolvență

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut miercuri intrarea în insolvență. Formația din Iflov are doar...52

28 oct 00:00SportTenis: Simona Halep - Unul dintre obiectivele mele este să văd dacă pot reintra în Top 10

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în...38

28 oct 00:00SportTenis: Stefanos Tsitsipas şi Alex Zverev, calificaţi în optimi la Viena

Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alex Zverev, primii doi favoriţi ai turneului de tenis de la Viena (ATP 500),...42

Local
28 oct 20:10LocalSIRIENII de la Building Expert Top Construct KS mai vor DOUĂ etaje la imobilele pe care le dețin în MAMAIA

Societatea Building Expert Top Construct KS SRL ce deține două imobile în Mamaia Nord a solicitat două avize pentru...64

28 oct 00:06LocalDe BEAT ce ERA, a UITAT că e în CARANTINĂ şi a BUŞIT MAŞINA

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat, în jurul orei 19.30, la data de 26 octombrie a.c., un...1053

28 oct 00:06LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

510

28 oct 00:05LocalÎncă 14 DECESE la Constanța din cauza COVID-19

Până miercuri, 27 octombrie a.c., 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...272

28 oct 00:07LocalConsilierii locali din Medgidia, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

Consilierii locali ai municipiului Medgidia vor participa la ședința ordinară care se va desfășura joi, 28...171

28 oct 00:07LocalOrdinea de zi a Consiliului Local, SUPLIMENTATĂ din nou

Alte trei proiecte de hotărâre vor ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal în cadrul ședinței...185

28 oct 00:06LocalBĂRBAT CONDAMNAT pentru conducere fără permis, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoaria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și...190

28 oct 00:06LocalSpitalul Mangalia este ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul...203

28 oct 00:06LocalCOVID-19: 602 NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANȚA

990

Politică
28 oct 00:01PoliticăReacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali...469

28 oct 00:02PoliticăSondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 17-26 octombrie indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri...451

28 oct 00:02PoliticăOrban: Ciucă și Cîțu cerșesc voturi de la PSD

238

28 oct 00:02PoliticăDeputatul PSD Dumitru Coarnă, fost polițist, JEFUIT în parcarea unui supermarket

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost jefuit în parcarea unui supermarket. Fost polițist, Coarnă a avut o problemă cu...770

28 oct 01:02PoliticăMarcel Ciolacu: 'Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?'

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că liderul PNL Florin Cîțu nu este cel care decide în acest moment cu privire la...270

28 oct 01:03PoliticăDan Barna spune că USR nu este Hopa-Mitică în negocierile PNL cu PSD

211

Interviuri
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2423

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1291

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

7775

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2846

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8644

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

2193

Monden
28 oct 00:00MondenAdele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022

Adele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022, acestea fiind primele show-uri live...36

28 oct 13:42MondenAl cincilea sezon al serialului 'The Crown' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a...39

28 oct 00:00MondenPremiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

38

28 oct 00:00MondenFilmul 'E stata la mano di Dio', de Paolo Sorrentino, va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "E stata la mano di Dio" ("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a...32

28 oct 00:00MondenComediantul Mort Sahl a încetat din viaţă la 94 de ani

Comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne, a încetat din viaţă la vârsta de 94...39

28 oct 14:16MondenActorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit

526

Mapamond
28 oct 00:50MapamondVilă de vânzare cu 500.000.000 de euro: Elementul care o face specială

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru...220

28 oct 00:50MapamondTurcia, acuzată de către Grecia după ce patru copii s-au înecat într-un naufragiu

Grecia a acuzat marţi Turcia după un nou naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în urma căruia patru copii au...125

28 oct 00:50MapamondEgiptul ridică starea de urgenţă instaurată în 2017

126

28 oct 00:52MapamondChina carantinează un oraș cu 4 milioane de locuitori

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori,...150

28 oct 00:51MapamondDonald Trump Jr vinde tricouri online cu mesajul: ”Armele nu ucid oameni, Alec Baldwin ucide oameni”

Fiul fostului președinte american profită de pe urma situației nefericite prin care trece marele actor. Donald Trump...217

28 oct 00:51MapamondCEDO: Atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este discriminatorie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca fiind "discriminatorie" atribuirea automată unui copil,...161

28 oct 00:49MapamondVAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională,...142

28 oct 00:49MapamondMutațiile gripei aviare, noul pericol care pândește omenirea după SARS-Cov-2

Creşterea numărului de persoane infectate cu gripă aviară în China în acest an stârneşte îngrijorare în...254

28 oct 00:49MapamondTeheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

130

Sănătate
28 oct 12:51Sănătate50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi...305

28 oct 12:50SănătateValeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de...959

28 oct 12:51SănătatePandemia este 'departe de a se fi terminat', potrivit comitetului de urgenţă al OMS

224

28 oct 00:00SănătateUn pansament cu biopolimer ar putea vindeca leziunile cronice

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan dezvoltă un pansament practic, ieftin, cu biopolimeri,...38

28 oct 00:58SănătateDe ce amidonoasele sunt importante în alimentație?

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de...34

28 oct 12:50SănătateMedic: Persoanele care au trecut prin boală ar putea face un episod mai sever dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate...1645

28 oct 12:52SănătateTipare genetice ar putea explica de ce unii tineri fără comorbidităţi suferă forme de COVID-19 grave

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele...550

28 oct 12:52SănătateGheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație...269

28 oct 12:52SănătateUrmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

556

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT