REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Firestarter" şi "The Innocents", două filme horror, lansate în cinematografele americane

"Firestarter" şi "The Innocents", două filme horror, lansate în cinematografele americane

Replica API 14 mai 2022 | 00:00 795

"Firestarter", un film care reia subiectul romanului omonim publicat de Stephen King, şi "The Innocents" ("De uskyldige"), o fantezie horror prezentată anul trecut la Cannes, sunt principalele producţii care vor avea premierele în acest weekend pe marile ecrane din America de Nord, potrivit site-ului de specialitate Imdb.

Într-o nouă adaptare a thrillerului clasic "Firestarter" scris de Stephen King, producătorii filmului "The Invisible Man" au realizat de această dată un lungmetraj despre o fată cu puteri extraordinare, care luptă pentru a-şi proteja familia, precum şi pe ea însăşi, de forţe sinistre care încearcă să o captureze şi să o controleze.

De mai bine de un deceniu, părinţii Andy (Zac Efron) şi Vicky (Sydney Lemmon) au fugit pentru a-şi ascunde fiica, Charlie (Ryan Kiera Armstrong), de o agenţie federală secretă, care vrea să-i folosească darul fără precedent de a crea foc într-o armă de distrugere în masă.

Andy a învăţat-o pe Charlie cum să-şi controleze puterea, care este declanşată de furie sau durere. Dar, pe măsură ce Charlie se apropie de vârsta de 11 ani, focul devine din ce în ce mai greu de controlat. După ce un incident care dezvăluie locul în care se afla familia, un agent misterios (Michael Greyeyes) este trimis să vâneze familia şi s-o prindă odată pentru totdeauna pe Charlie.

Un alt film cu accente horror este şi "The Innocents" ("De uskyldige"), ce prezintă un grup de copii cu puteri misterioase pe care le folosesc atunci când adulţii nu sunt de faţă. Filmul, în regia cineastului norvegian Eskil Vogt, a fost prezentat în cadrul secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes de anul trecut.

Nu este un film cu supereroi de tipul celor din universul Marvel, ci o peliculă despre un grup de patru copii cu o inocenţă aparte, care îşi ascund superputerile de ochii adulţilor. Acest proiect reprezintă o incursiune în cinematografia fantasy, dar rămâne foarte aproape şi de realitate, fiind totodată o nouă propunere plină de prospeţime din partea cineastului Eskil Vogt, care semnează şi scenariul peliculei şi care şi-a făcut debutul pe marile ecrane, în 2014, cu filmul "Blind".

A realiza un film în care protagoniştii sunt copiii nu este un lucru uşor. Regizorul îi aduce în centrul acţiunii pe cei patru copii care îşi descoperă puterile şi care se lasă pradă emoţiilor cele mai primare. Cuvântul "inocent" din titlul filmului nu este ales la întâmplare, deoarece descrie cel mai bine lumea văzută prin ochii unor copii nevinovaţi, care nu par conştienţi de ceea ce fac şi de violenţa pe care o declanşează. Teroarea şi violenţa se ascund însă în spatele unor chipuri de îngeri.

Din distribuţia filmului fac parte micii actori Rakel Lenora Flottum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf şi Mina Yasmin Bremseth Asheim, alături de adulţii Ellen Dorrit Petersen şi Morten Svartveitde.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108