REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Firma lui Tucan, în conflict cu o firmă din Timişoara, după ce i-a închiriat mai multe imobile din Mamaia Nord

Firma lui Tucan, în conflict cu o firmă din Timişoara, după ce i-a închiriat mai multe imobile din Mamaia Nord

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 2731

În 2014, JT Grup nu era înregistrată la ANAF ca plătitoare de T.V.A. pentru operațiuni de închiriere

În 2014, JT Grup nu era înregistrată la ANAF ca plătitoare de T.V.A. pentru operațiuni de închiriere

Firma lui Tucan uzează de toate căile legale posibile pentru a obţine o sumă de bani de la DSD NOELL din Timişoara, societate cu care a colaborat în urmă cu 5 ani, atunci când i-a închiriat mai multe apartamente într-unul din imobilele sale. JT Grup Oil solicită să-i plătească TVA-ul la mai multe facturi emise, în contextul în care, la acea dată, nu era înregistrată la A.N.A.F. ca societate plătitoare de T.V.A. pentru operațiuni de închiriere. JT Grup Oil a solicitat magistraţilor constănţeni să oblige firma SC DSD NOELL SRL S.R.L. la plata sumei de 17.933,83 lei.Pe fond, Judecătoria nu i-a dat câştig de cauză, însă, la recurs, Tribunalul a pronunţat o hotărâre în favoarea lui Tucan. Ulterior, o a treia instanţă a decis să desfiinţeze cea din urmă hotătârâre şi, în final, cererea i-a fost respinsă definitiv.

Jean Paul Tucan

Între firma familiei lui Tucan, JT Grup Oil SRL, în calitate de proprietar, și SC DSD NOELL, în calitate de chiriaș s-a perfectat un contractul de închiriere în aprilie 2014 având ca obiect închirierea a 4 imobile situate în Mamaia Nord, deţinute de JT Grup Oil, context în care au fost emise mai multe facturile fiscale, una conținând obligația de plată a sumei de 37.535 lei, iar alte două conținând obligația de plată a sumei de totale de 17.933,83 lei rep rezentând T.V.A. la sumele percepute anterior cu titlu de chirie. TVA-ul nu a fost plătit de către firma chiriaş, pe motiv că la data încheierii contractului, JT Grup nu era înregistrată la ANAF ca societate plătitoare de T.V.A. pentru operațiuni de închiriere. Potrivit ANAF, societatea lui Tucan a fost înregistrată cu opțiunea de taxare începând din data de 29.06.2015, deci ulterior perfectării și executării contractului de închiriere nr. 1246/15.04.2014. Motiv pentru care firma lui Tucan a deschis acţiune în instanţă. Acest fapt a fost constatat şi de instanţă, care a respins, pe fond, cererea formulată de JT Grup Oil. Societatea însă, a formulat recurs, la Tribunal, iar instanţa de aici a admis acţiunea, casând soluţia Judecătoriei. Din nou s-a formulat recurs, de data aceasta de către SC DSD NOELL, la Curtea de Apel. Instanţa ierarhică a admis acţiunea, a casat soluţia Tribunalului şi a respins acţiunea. JT Grup Oil nu se lasă până nu obţine TVA-ul de la firma colaboratoare, aşa că a formulat o nouă acţiune, La Curtea de Apel, prin intermediul căreia cere anularea hotărârii pronunţată de Curtea de Apel. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum e posibil sa ajunga multimilionar un bugetar director la drumuri si poduri. Taranul tot taran ramane oricatu bani ar fura. Cine a trait din furt ca tiganii toata viata v-a trai din furt si inselaciuni.
0
0
Se pune iar problema justitiei. Cum judeca judecatorii ? Unii spun da si unii nu ? Pentru ce au salarii de 10 ori mai mari decat omul de rand ?
0
0
Asta l-a data afara pe nepot-su, chiar daca acesta lucra pentru el si chiar ii platise avans pentru un apartament. Asa caracter josnic, de te lasa fara cuvinte.
1
0
golani cu alti golani.
1
0
Acest Tucan jan este un gunoi
4
0
... plange dupa bani ! Arunca-te boule de pe blocul pe care ti-ai trecut initialele ... cocalarule !
9
0
Tucan un zgarcit un jeg ordinar un avar il cunosc personal nunplateste angajati da afara angajati un jeg
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108