REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21.5° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Focuri de armă pe aeroportul din Chişinău. Două persoane ucise, printre care un polițist. Video

Focuri de armă pe aeroportul din Chişinău. Două persoane ucise, printre care un polițist. Video

A.F. 30 iunie 2023 | 18:48 2818

Alertă la Aeroportul Internațional Chișinău după ce în interior au fost auzite împușcături, relatează TV8.md. Informația a fost confirmată de șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco. Un cetățean străin a împușcat doi cetățeni moldoveni, dintre care unul este de la Poliția de Frontieră. Forțele de ordine au intervenit și bărbatul a fost capturat după ce a fost rănit.

Focuri de arma pe aeroportul din Chisinau. Doua persoane ucise, printre care un politist. Video

Sursele TV8 susțin că bărbatul care a tras din armă ar fi un cetățean străin venit din Turcia. Din cauza că i-a fost interzisă intrarea în țară, ar fi smuls pistolul unui polițist de frontieră și ar fi tras mai multe focuri de armă. Incidentul s-a soldat cu victime.  

„În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă două victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului”, transmite Ministerul de Interne. Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația.

Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Presa din Republica Moldova scrie că bărbatul care a tras cu arma ar fi cetățean rus și posibil chiar mercenar Wagner și sosise din Turcia. Cele două persoane împușcate ar fi decedat, mai informează jurnaliști de la Chișinău, scrie digi24.ro.

Focuri de arma pe aeroportul din Chisinau. Doua persoane ucise, printre care un politist. Video

Update:

„Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.  Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.  Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.  

Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.  Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă”, se arată într-un nou comunicat al Ministerului de Interne.

Focuri de arma pe aeroportul din Chisinau. Doua persoane ucise, printre care un politist. Video

Atacatorul a furat pistolul de la un polițist de frontieră

Atacatorul care a deschis vineri focul pe aeroportul internațional din Chişinău, ucigând două persoane, și-a procurat arma în urma unui moment de neatenție al poliției moldovene de frontieră, potrivit Ziarul de Gardă, care citează un comunicat al autorităților de peste Prut.

„La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport", a comunicat Ministerul de Interne.

Update 2:

Potrivit premierului Dorin Recean, bărbatul care a împușcat mortal două persoane+ un polițist de frontieră și un gardian + pe aeroportul din Chișinău este un cetățean din Tadjikistan în vârstă de 34 de ani. În atacul armat a fost rănit și un pasager a precizat Recean.

Video:
 

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un porc bun e unul fript , ma intreb cum l-au imbarcat turcii daca era tzakanit ?!
0
0
Aia sunt cei care vroiau sa vina in romania
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515