REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Fondurile care investesc în active problematice au luat în vizor companiile europene

Fondurile care investesc în active problematice au luat în vizor companiile europene

Replica API 29 august 2020 | 00:00 1060

Fondurile care cumpără datoriile pe care companiile nu mai sunt în stare să le ramburseze să pregătesc să îşi utilizeze rezervele mai de lichidităţi în Europa, mizând pe faptul că încetarea schemelor guvernamentale de sprijin va duce la înmulţirea cazurilor de restructurare a datoriilor companiilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Achiziţiile de obligaţiuni ale băncilor centrale, alături de măsurile de sprijin fiscal şi pieţele financiare favorabile la majorările de capital au făcut ca numărul de companii importante forţate să îşi restructureze datoriile să fie unul relativ redus în acest an, în pofida consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, grupul Swissport a devenit prima investiţie de renume în Europa făcută de fondurile de tip "distressed", un consorţiu condus de Apollo Global Management fiind cel care a intervenit. Însă cel mai probabil, aceasta va fi doar prima dintr-un şir de mari restructurări în Europa care vor avea loc în această toamnă, susţin avocaţii şi investitorii consultaţi de Reuters.

"Ne aşteptăm la o înmulţire a tranzacţiilor de tip "distressed" pe măsură ce companiile care au nevoie să îşi restructureze datoriile vor veni pe piaţă", spune Eric Larsson, manager de portofoliu la Alcentra, o divizie a BNY Mellon. "Ar putea apărea o jumătate de duzină de tranzacţii de răsunet cu un randament ridicat", a adăugat Larsson.

Nu doar companiile din sectoarele turismului, aviaţiei şi distribuţiei care ar urma să aibă nevoie de fonduri pentru a le ajuta să treacă de această perioadă dificilă de creştere redusă. Şi companiile de petrol şi gaze, inclusiv grupul britanic Premier Oil care recent a anunţat o restructurare a datoriilor în valoare de 530 milioane dolari, au probleme cu datoriile.

Potrivit unor surse din mediul bancar, retailerul olandez Hema ar urma să fie de deţinătorii de obligaţiuni printr-un schimb de tip debt-for-equity în timp ce producătorul spaniol de hârtie Lecta Group, care este deja controlat de deţinătorii de obligaţiuni, lucrează în continuare la o operaţiune de recapitalizare.

Fondurile de tip "distressed" au strâns capital în ultimii ani aşteptându-se la o criză după un lung ciclu economic. Datele furnizate de firma de consultanţă Preqin, în luna august lichidităţile globale de care dispuneau aceste fonduri au atins un nivel record de 84,9 miliarde dolari. De asemenea, pe măsură ce pandemia de coronavirus a declanşat o criză economică, multe fonduri de tip "distressed" şi-au înmulţit eforturile de strângere de fonduri. Datele Preqin arată că în al doilea trimestru au fost strânse 9,6 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel din ultimi doi ani.

În SUA o serie de companii importante, inclusiv retailerii J.C. Penny, Neiman Marcus, Brook Brothers şi Lord & Taylor, au început să îşi restructureze datoriile al scurt timp după ce a izbucnit criza.

Însă incertitudinea economică combinată cu un sprijin larg din partea guvernelor şi băncilor centrale, în special pe piaţa obligaţiunilor de tip corporate, a făcut ca oportunităţile pe care mizau fondurile de tip "distressed" au fost mult mai puţine, ceea ce înseamnă că o mare parte din capitalul lor nu a fost încă folosit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212