REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fost șef din cadrul DSVSA, CONDAMNAT: a autorizat un transport de deșeuri din pește, fără VERIFICĂRI!

Fost șef din cadrul DSVSA, CONDAMNAT: a autorizat un transport de deșeuri din pește, fără VERIFICĂRI!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 00:00 511

CONVORBIRI TELEFONICE redate în dosar

CONVORBIRI TELEFONICE redate în dosar

Romeu Lazăr, care a ocupat, la un moment dat, funcția de director în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, a fost condamnat de către instanța de fond la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată. (2 acte materiale). Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 5.12.2019.

În același dosar a fost trimis în judecată și Claudiu Dobrin, care s-a ales cu 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare (el mai având o condamnare mai veche) pentru instigare la fals intelectual în formă continuată, fiind vorba tot de 2 acte materiale.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut în fapt că Romeu Lazăr, angajat în funcția de consilier superior în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, la determinarea lui Claudiu Dobrin, în data de 26.08.2015, a falsificat Certificatul sanitar veterinar pentru subprodusele care nu sunt destinate consumului uman, pentru transportul rutier a cantității de 13 tone deșeuri de pește de la S.C. Mineral Protan Agigea S.A. către Tulcea, în sensul că a atestat în mod neadevărat că ar fi efectuat verificări ce au stat la baza emiterii certificatului, deși în realitate inculpatul nu efectuase verificări privind existența deșeurilor respective, și prin aceea că documentul a fost eliberat, în fapt, ulterior efectuării transportului. Anchetatorii au mai reținut că inculpatul Lazăr, angajat în aceeași funcție, determinat fiind tot de Claudiu Dobrin, în data de 14.09.2015, a falsificat ce rtificatul sanitar-veterinar pentru subprodusele care nu sunt destinate consumului uman, eliberat către S.C. Mineral Protan Agigea S.A. pentru transportul rutier a cantității de 9 tone deșeuri de pește, tot către Tulcea, prin atestarea necorespunzătoare adevărului a verificărilor pe care inculpatul nu le efectuase în realitate. Precizăm că, în cauză, au fost efectuate interceptări:

Claudiu Dobrin: Îmi trebuie și mie un certificat pentru transport, dacă poți să mă ajuți.

Romeu Lazăr: Când îți trebuie?

C.D.: Mă, îmi trebuie azi. La noapte pleacă mașina aia la… pe unde ești tu.

R.L.: Dar a plecat mașina?

C.D.: Da. Mi-ar cam trebui astăzi , știi?

R.L.: Păi hai că… Dar știi care-i treaba, eu nu-l am la mine, îl am acasă că pe mine m-a detașat la Costinești și am stat pe acolo și…

C.D.: Nu contează ora. Eu o să-ți dau un mesaj acum cu ce am nevoie.

R.L.: Eu ți-l fac și, fii atent, ne vedem în Eforie Nord.

C.D.: Da, da, sigur.

R.L.: Eu dau o fugă, o duc pe nevastă-mea acasă și, după aceea, vin în… Iau, îți fac ăla, certificatul și ne vedem în Eforie, da? Vezi, poate-mi mai iei și mie ceva bunătăți deoparte.

C.D.: Ăhă. Mai sunt, sunt acolo. Sunt deja pregătite pe acolo.

R.L.: Bine, hai că mâine trec și văd, da?

C.D.: Când ai timp. Ăhă, sigur.

R.L.: Nu mult, așa, în limitele sportivității.

C.D.: Normal!

R.L.: Bine. Mai bine puțin și bun decât mult și… Nu?

După încheierea convorbirii, în circa 5 minute, potrivit rolii.ro, Claudiu Dobrin i-a transmis lui Lazăr un SMS care conținea datele necesar a fi înscrise pe certificatul sanitar veterinar solicitat. Analizând toate probele, instanța de fond a decis că fapta există, reprezintă o infracțiune, iar, sub aspect subiectiv, inculpații au acționat cu intenție. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ma asta este condamnare,un an si sase luni cu suspendare pentru fals intelectual in forma continua facut de un director nu de un agarici.Modificati ma romanilor legea asta care favorizeaza hoti cu pixul si nu va mai mirati dece U.E.mentine M.C.Vul pe justitie atata timp cat unul care-i fura vecinului 5 gaini ia cu executare iar directori care fac fals intelectual in forma continua iau cu suspendare.VA RAD SI CURCILE MA POLITICIENILOR CARE ATI DECLARAT CA VOI LUPTATI CONTRA CORUPTIEI DIN ROMANIA.
8
1
vam spus, stati sa vedeti dupa alegeri dosare, inclusiv de la Codruta, aviza amatorilor
5
1
Pentru o astfel de fapta merita mai mult. Este plina Constanta de deseuri aruncate iresponsabil pe camp. Eu m-am trezit cu o masina de peste fitofag basculata pe terenul personal. Va dati seama ce miros a emanat ?
5
0
Pacanele pacanele
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108