REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Foștii directori ai ANR, ACHITAȚI DEFINITIV în dosarul de ABUZ în SERVICIU

Foștii directori ai ANR, ACHITAȚI DEFINITIV în dosarul de ABUZ în SERVICIU

Replica API 21 septembrie 2020 | 14:33 3280

Foștii directori ai ANR, achitați definitiv! Aurelian Cazan și Gabriel Răzvan Trandafir au scăpat de dosarul penal în care au fost acuzați de abuz în serviciu. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Constanța pe 18 septembrie.

”În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa şi partea civilă Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu împotriva sentinţei penale nr.162/02.04.2019, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.3273/118/2017. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art.272 Cod procedură penală onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu-avocaţi Luţu Mihaela, Scupra Florin şi Cracosin Denisa Gabriela, în cuantum de 220 lei fiecare, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Reaminim că, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Liviu Aurelian Cazan, la data faptei director general al Autorității Navale Române, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, în calitate de director general al Autorității Navale Române, a încălcat, cu rea credință, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreționară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularității și economicității plăților), aspect care a produs un prejudiciu instituției pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A” Giurgiu (CN A.P.D.F.).

Concret, la data de 31 martie 2016, inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, în calitatea menționată mai sus, pentru a ajuta la ieșirea din insolvență a CN A.P.D.F., a achiziționat din patrimoniul acestei societăți două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), la un preț supraevaluat, de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse.

Acțiunile deliberate ale inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, care a urmărit „cu orice preț” achiziția ambelor imobile, deși numai unul era util Autorității Navale Române, au condus la efectuarea unor plăți ilegale, ceea ce a produs un impact negativ asupra bugetului Autorității Navale Române, cu consecințe deosebit de grave.

În cauză, s-a dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, până la concurența prejudiciului.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilelor deținute de același inculpat.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acela a fost cel mai slab DG, urmat de inaltpreabetivanul Mezei. Fisu academicianu a ajuns Mare Sef, este chiar peste vesnicul director in DTN.
0
0
Mai aveati director general pe unu tare de tot, fost sef la ipj. Fisu cel cu academia de preainalte studii tot pe acolo ?
0
0
Tot in categoria FOSTII precum cei din titlul articolului intra si cel-prea-periat de mai jos, numai ca la el caderea a fost mult prea brusca si abrupta, numai ca el nu s-a trezit inca. Tot se crede la MT si intervine cu telefoane pe aici unde nu il mai baga nimeni in seama.
3
1
Toto, este vorba despre OLEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????????????!!!!!!!!!!!!Ministrul Anca Boagiu din acest motiv l-a dat afara din MT.
0
0
Cineva tot pe aici scria despre un personaj mentionat mai jos ca este responsabil pentru ,,,situatia actuala dezastruoasa din navigatia civila,,,. Probalil se referea la cea legislativa.
4
0
In ce tara se ma judeca ca la noi? Daca erau in China erau executati toti de la judecator.Unii pe o parte se chinuie sa-i prinda si altii iau spagi si le dau drumul.Luati la anchetat incepad cu cei care au judecat aceste cazuri.Uite asa mai isi iau unii dela curtea de conturi un apartament in Bucuresti,un judecator altceva vile,apoi executorii corpuri de imobile.Dintr-un salariu de bugetar isi iau cladiri,vile,masini,blanuri,aur,tablouri,mobile de miliarde.Apoi posteaza ca au un amarat de credit bancar.Din cel platesti ma?Din salariu tau de bugetar?Ai miliarde? Cine fura miliarde este achitat.
1
0
Una alba alta rece: Grigorescu director general si Olea adjunct.
0
0
--impact negativ asupra bugetului Autoritatii Navale Romane, cu consecinte deosebit de grave-- OARE ?Atunci cum se numeste ceea ce fac unii directori de pe aici sau de pe la zonale ? Cred ca singurul om care ar avea curajul sa puna la punct pe asa numitii baroni locali si sa redea imaginea institutiei este M.Grigorescu.
18
0
In anul 2018, Cazan in calitate de viceprimar la Urziceni, a fost retinut 24 ore pt infractiuni de natura economica, fapte de abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata pt tranzactii cu material lemnos sustras din padurile judetului Ialomita. Este greu de crezut cat de cumintel a fost inainte in calitate de director general la ANR. Directorul Matei de la Giurgiu era tot timpul pe la Cazan inainte de tranzactia cu cladirea, mai ales ca aceasta tranzactie a fost facuta pe repede inainte. DNA-ul Constanta a fost amator in acest dosar.
5
2
Luati la puricat cei cu averi de mil. E fin anr central si teritoriu. Nu doar ce figureaza in Decl. de avere. Spagarii, vanzatorii de adeverinte si de permise de barca.
43
0
Nu ii cunosc pe cei doi domni, dar si eu as avea aceiasi intrebare, Cine raspunde pt tot rahatul pe care l au inghitit acesti oameni in acesti ani?
4
0
Cine raspunde pentru toata mizeria facuta acestor persoane? Procurorii cumva?
4
0
Singura solutie este sa intram in completul de judecata si sa facem dreptate cu Kalasnicov.
3
3
Pentru ce iau judecatorii pensii speciale ?!....
7
1
la GANGSTERI nu exista prejudicii...Doar la FRAIERI sunt prejudicii...Sugeti pula derbedeilor din justitia de CACAT A ROMANIEI CONDUSA TOT DE UN CACAT
9
1
Acum respectivii sa deschida dosar hartuitorilor caci au dovada caci sunt nevinovati!
7
2
Olea ? Sa nu mai pomeniti acest nume ! A primit ceea ce merita, chiar poate prea putin.
18
0
Bravo, catana cam pe cand urmeaza ?
33
1
Doaar facut la misto pentru care oameni si au futut viata 3,5 ani de zile..
12
0
Ba stiri ca e luni..trezireaaaaaaa
0
0
si iorgus zanfir,vecinul,care dintr.un taran paduchios in 88 a ajuns multimilionar in 2008din munca cinstita,sa moara mama,a fost albit de judecatorii melcilor cta. Spaga,probabil un teren,apartament sau vila in olimp,afost luatA si mincata,sa fie bine primita. borfasii de la anr au cotizat masiv ptr albire. ine castreaza judecatorii astia superbogati si hoti????
12
0
nu va relaxati ,va pregateste Mona si cu Noracela alte dosare cu noua conducere ca nu aprea fost bagata in sema de cand a venit
8
0
Corecta decizia.
33
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108