REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Fostul PRIMAR din Topalu, PRINS cu mâța-n sac de Curtea de Conturi

Fostul PRIMAR din Topalu, PRINS cu mâța-n sac de Curtea de Conturi

Replica API 17 martie 2021 | 14:19 5883

Valentin Stanciu, fostul primar al localităţii Topalu, a fost chemat în instanţă, după ce ar fi prejudiciat primăria în perioada în care s-a aflat la conducere. Reprezentanţii instituţiei au precizat pentru Replica faptul că ar fi vorba despre un prejudiciu în valoare de aproximativ 50 de mii de lei. În prezent, litigiul de muncă se află pe rolul Tribunalului Constanţa.

Prejudicii de 50.000 de lei

Primăria Topalu îl acuză pe fostul primar PNL-ist Valentin Stanciu că a prejudiciat instituţia cu suma de aproximativ 50 de mii de lei. Actuala administraţie a deschis un litigiu de muncă pe rolul Tribunalului Constanţa, după ce Curtea de Conturi ar fi reţinut o serie de prejudicii aduse de către Stanciu UAT-ului. Amintim că Valentin Stanciu a fost primarul comunei Topalu, din partea PNL, din 2016 până în 2020.

Măsuri pe care fostul primar nu le-a dus la îndeplinire

Reporterii Replica au luat legătura cu Constantin Baltă, actualul primar din Topalu, care a precizat că “sunt nişte măsuri ale Curţii de Conturi pe care fostul primar nu le-a dus la îndeplinire”. Amintim că Baltă se află la primul său mandat în calitate de primar, candidând la alegerile locale din septembrie 2020 din partea PSD.

Instanţa urmează să decidă

Avocaţii Primăriei Topalu au precizat pentru Replica faptul că există o decizie a Curţii de Conturi în care se reţin o serie de prejudicii. “Actualul primar, prin litigiul pe care l-a deschis pe rolul Tribunalului Constanţa, dispune măsuri în conformitate cu decizia Curţii, din perspectiva ducerii la îndeplinire a acestui act administrativ. Instanţa urmează să decidă asupra aspectelor pe care noi le-am evocat în cuprinsul cererii de chemare în judecată. Litigiul este la început, fostul primar urmează să depună întâmpinarea. Decizia Curţii de Conturi a fost confirmată de instanţa de judecată prin respingerea contestaţiei asupra acestei decizii şi respingerea recursului formulat”, au explicat avocaţii. Aceştia au mai precizat că este un demers judiciar ce trebuie dus la îndeplinire, fiind vorba de un prejudiciu de aproximativ 50 de mii de lei adus Primăriei Topalu.

În replică, fostul primar susţine că aceste lucruri nu sunt adevărate. "Măsurile Curţii de Conturi au venit pentru fostul primar.Prejudiciile au fost create în timpul mandatului dinaintea mea. Eu am dat în judecată aceste măsuri 2019. Chiar am trecut la recuperarea prejudiciului. Eu am muncit acolo, nu am furat. Eu am respectat calea legală. M-au denigrat", mai susţine Valentin Stanciu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cei ce cred ca pot comenta in numele altor persoane si isi inchipuie ca nu pot fi identificati... Siteul acesta are niste reguli pe care nu le-ati citit si nu le-ati respectat. Nimeni nu este cu adevarat anonim.
3
0
Eu am scris comentariul
11
1
A furat foarte mult acest om, isi merita soarta , respect pentru noul primar Balta Costel care a adus un beneficiu comunei Topalu, iar cel care ai furat sper sa-ti primesti anii de pedeapsa in egalitate cu suma de bani furata
3
5
Pai ma scuzati, acum toti ne putem face nume false in scopul apararii cuiva! Nu suntem copii mici!
5
4
E asta da comentariu
3
1
Am omis sa va spun ca de fapt prejudiciul este de pe vremea lu nea Gica Murat cand a angajat niste fete de la trezorerie sa-i faca treaba lu Nicoleta la contabilitate. De fapt victor toma m.a pus sa.l dau in judecata pe Stanciu ca doar asa o sa se afle adevaul despre prejudiciul real care este din 2014 cand Stanciu nu era primar. Asta.i politica... victor toma crede ca el este papusarul si eu papusa lui. S.a terminat! Nu.i mai car mancare ciobani, nu mai sunt angajatul lui. Sunt PRIMAR - acum poate sa mi.o suga, sau sa i.o suga ca eu n.am. HA, HA, HA....
13
7
tot ce misca rau in tara asta , tot ce nu iese bine, tot ce e scapat din ...gura si mana , asta i axioma magica !
4
2
poate il prindeti si pe tusac, pana ii moare norocul la intrare
0
0
Lingi poula
1
3
Stanciu este un tip ok. Sunt doar ...
5
5
90 de primari dintr-o suta au furat de-au rupt mai ales dupa 2017 cand au dat PSDisti legea aia care spune ca nu pot fi controlati de D.N.A.pentru ca asta le produce"saracilor primari"un stres teribil".Eu cunosc cazuri cand intr-un mandat de 4 ani schoferul primarului si-a facut casa,schoferul ma nu primarul;s-ar fi putut sa se rezolve problema asta usor dar a avut grije nea Nelu cu securisti si F.S.Nisti lui ca prima lege desfiintata dupa 1990 sa fie legea 18 lege care a exista si exista in toata Europa si U.S.A,este si in China legea asta numai ca acolo aia te impusca pentru asa ceva.
13
2
da ce baneasa mai are primarie
6
1
La Baneasa nu vrea curtea de conturi sa vina fiindca conducerea are pile
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468