REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

FOTO. STRĂZILE din cartierul Compozitorilor sunt INUNDATE deja!

FOTO. STRĂZILE din cartierul Compozitorilor sunt INUNDATE deja!

Replica API 4 iunie 2018 | 00:22 592

Nici bine nu a început să plouă,

Nici bine nu a început să plouă, iar străzile din cartierul constănţean Compozitorilor sunt deja inundate! De exemplu, la intersecţia străzile Constantin Bobescu şi Tiberiu Brediceanu, deja s-a acumulat apa în cantităţi considerabile.

Locuitorii reclamă faptul că asfaltarea, care a fost făcută în ultimele luni lasă deja de dorit. Strada C-tin Bobescu a fost asfaltată în noiembrie 2017, iar strada Tiberiu Brediceanu a fost asfaltată în primăvara acestui an.

„Canalizarea este mai sus decât nivelul străzii, deja sunt gropi în asfalt şi dacă astfel se întâmplă la o banală ploaie, când va ploua în rafală, vom fi sinistraţi!”, reclamă o constănţeancă.

Reamintim că reprezentanții Primăriri Constanța atenționează populația municipiului că, pentru următoarea oră, Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis avertizare cod portocaliu de ploi cu intensificări puternice ale vântului.

Cantitățile de apă vor depăși 35 de l/mp, vântul va atinge la rafală 10 m/s și poate cădea și grindină de mici dimensiuni.

”Facem apel la constănțeni să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor care vor acționa în zonele nevralgice din oraș.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722.545.366;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05;

Dispecerat S.C. RAJA S.A. - 0241/924”, potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Constanța!

UPDATE: Echipajele intervin în teren

Având în vedere avertizarea meteorologică cod portocaliu de ploi cu intensificări puternice ale vântului emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, reorezentanții Primăriei Constanța au anunțat că echipe de control din cadrul instituției și ale SC RAJA SA au plecat în teren pentru a monitoriza zonele nevralgice.

Mai exact, 13 echipe ale SC RAJA SA intervin cu utilaje pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, acolo unde sunt probleme, o echipă a Serviciului protecţie civilă, securitate, sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă verifică punctele sensibile din oraș și 4 echipe formate din alpiniști și țapinari ale Serviciului gestionare spații verzi sunt pregătite să intervină.

”Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă”, au anunțat reprezentanții administrației locale.

F.B.

Citeşte şi: Atenție, constănțeni! COD PORTOCALIU de VIJELII

https://www.replicaonline.ro/video-asfaltari-in-cartierul-compozitorilor-pana-seara-tarziu-ce-spune-confort-urban-despre-lucrari-336020/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand se va asfalta boboescu in totalitate? ca momentan e doar pe jumatate?
0
1
Ha ha ha!!!! Ce sa mai zic de Dacia sau alte zone din oras unde dupa o ploaie ca asta te dai cu barca!!!! Va bagati toti prostii in vorba ca sa va aflati in treaba! Mars in cartierele voastre selecte cu blocuri de 60 de ani!!!!
3
0
ce sa zic, asa cartier asa infrastructura... cum sa faci cartier acolo? si mai prosti cine isi cumpara cotetz acolo
2
3
Lasa ca e mai bine la Dacia , acolo nu se inunda niciodata.Daca 3 cm de apa pe asfalta inseamna inundatie , inseamna ca esti handicapata.Intr-adevar , cartierul ruptilor in cur , nu al pomanagiilor cu cocini vechi de 40 de ani .
3
5
Degeaba scrie-ti prostii analfabetilor. Eu stau in compozitorilor
3
8
De ce nu mergeti si in cartierul Henri C.... Acolo totul este OK. A avut grija primaria sa nu pateasca ceva votantii.
11
1
Sunt fabulos!
2
2
Cartierul ruptilor in cur, inglodati in rate pana peste cap.
11
6
sunatil pe mazare sa va ajute ,? ca el stie bine acest cartier ...o bijuterie a constantei.. seamana cu cape town ..
10
2
Bah, un lucru ca lumea nu puteti sa faceti in orasul asta. Bine, in afara de blocuri inghesuite si urate...
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920