REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Furnizorul de pește... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut să scape de amendă. Video!

Furnizorul de pește... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut să scape de amendă. Video!

Valentina CAMARA 26 februarie 2023 | 00:00 5697

Vă mai aduceți aminte de descinderile inspectorilor OPC, din vara anului trecut, efectuate la doi furnizori de pește pentru restaurantele de pe litoral și unde au fost descoperite sute de kilograme de pește expirat și depozitate în condiții mizere? Ei bine, tupeul unuia dintre cei vizați întrece orice limită! A mers în instanță cu amenda OPC, în speranța că nu va trebui să scoată bani din buzunar pentru că a atentat la sănătatea publică. A sperat degeaba, pentru că acțiunea i-a fost respinsă.

Furnizorul de peste... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut sa scape de amenda. Video!

În vara anului trecut, mai exact la începutul lunii iulie, inspectorii ANPC au descins în forță la doi agenți economici care comercializează pește la restaurante. Totul a pornit de la sesizarea făcută președintelui ANPC de un proprietar de restaurant de pe litoral. Comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța s-au îngrozit de ceea ce au descoperit, condițiile de depozitare și de procesare a peștelui fiind greu de descris în cuvinte. Sutele de kilograme de pește erau expirate și neetichetate. Inițial, sesizarea făcea referire la un singur operator, ulterior comisarii descoperind încă unul în vecinătatea acestuia.

Ce au descoperit inspectorii OPC

Comisarii au descoperit, în urma controalelor, sute de kilograme de pește care păreau să se afle în afara termenului de valabilitate, iar în cazul unor cantități de pește exista certitudinea că erau expirate din data de 30 iunie. S-a mai constatat că în unitate se curăța peștele la o temperatură neconformă (aproximativ 28 grade C), instrumentele de lucru și ustensilele erau murdare, neigienizate, existând muște atât pe produse, cât și pe masa de lucru și ustensile, spațiul nefiind dotat cu mijloace de protecție împotriva insectelor. O parte din pește era depozitat în lăzi neigienizate, direct pe podea, la temperatură ambientală.

Furnizorul de peste... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut sa scape de amenda. Video!

În unitate existau două camera frigorifice, una de refrigerare și una de congelare. La prima verificare s-a constatat că spațiile erau neigienizate, ușile erau murdare, iar în camera de congelare existau mai multe specii de pești (calcan, zargan, carne tocată de pește, guvide, tacâm somon). În local mai exista o mașină de gheață și o cameră de gheață, neigienizate, cu depuneri de calcar și rugină.  În urma controlului, OPC a închis spațiile comerciale, însă i-a amendat pe cei doi agenți economici contravențional.

Furnizorul de peste... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut sa scape de amenda. Video!

 

Unul din agenți a contestat amenda!

Unul dintre ei, însă, s-a considerat nedreptățit, deși imaginile de la fața locului vorbesc de la sine. Vorbim despre Mitu Tigra SRL care a mers cu amenda în instanță, solicitând anularea procesului verbal de contravenție. Degeaba! Pentru că acțiunea a fost respinsă, pe 17 februarie.

Furnizorul de peste... expirat pentru restaurantele de pe litoral a vrut sa scape de amenda. Video!

Societatea Mitu Tigra SRL este deținută de Hristu Zaif, iar în anul 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 2 915 848 de lei, un profit net de 678 241 de lei, datorii 909 138 de lei și 8 angajați.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firma este a lui Oțelea Aurel zis Iulian ..nu a lui Zaif Hristu , el este doar o mascota , un simplu șofer al adevăratului propietar . Si au multe alte procese pe rol ! Sunt obișnuiți asa lucreza dl Oțelea Iulian... Escroc financiar !
0
0
hristu e m******n?
8
1
Nu mancati nimic de la makidoni.
20
2
Stați câteva zile prin spitale va rog să serviți peste la cherhanale.Pestele este adus de prin Grecia înghețat apoi dezghețat și iar înghețat că în Ro nu este peste.
20
0
Mai demult ,am iesit cu propria soție sa mâncăm ceva pescăresc.Mama,în mujdeiul de usturoi am găsit oase de peste.Din pestele adus la masă, lipsea o parte ce părea muscata ,cu dinții.Incercand,alta data n alta parte,după un timp ,am crezut ca ne a atacat filoxera,aproape doua zila morți..Ne găseau după douaj de zile,și ar fi zis ca ne am omorât din amor sau chestii de genul.Rezumatul?Nu mai mănânc peste.For ever.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108