REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Gastroenterolog: 70% din populația României are această bacterie

Gastroenterolog: 70% din populația României are această bacterie

Replica API 18 iulie 2022 | 23:45 688

Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) apare atunci când bacteriile H. pylori infectează stomacul. Acest lucru se întâmplă de obicei în copilărie. Infecția cu Helicobacter pylori este o cauză frecventă a ulcerului peptic și poate fi prezentă la mai mult de jumătate din populația lumii.

„Anticorpii prezenți în sânge sunt incapabili sa o elimine. Nu exista contact intre anticorpii din sânge si bacteria care sta în mucusul stomacal”, a declarat într-un interviu pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Diculescu.

Este o cauză frecventă a ulcerului peptic și poate fi prezentă la mai mult de jumătate din populația lumii.

„În general, helicobacter pylori nu are simptome clare și nu prea se manifesta în organism. Aproximativ 70% din populația României are aceasta bacterie în stomac, însă ea nu se manifesta la toată lumea”, potrivit prof. univ. dr. Mircea Diculescu, șeful Centrului de Gastroenterologie și Hepatologie Fundeni.

„Anticorpii prezenți în sânge sunt incapabili să o elimine. Nu exista contact intre anticorpii din sânge și bacteria care sta în mucusul stomacal”, a declarat într-un interviu pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Diculescu.

Multe persoane nu realizează că au o infecție cu Helicobacter pylori, deoarece nu se îmbolnăvesc niciodată. Dacă aveți semne și simptome de ulcer peptic, medicul dumneavoastră vă va testa probabil pentru o infecție cu Helicobacter pylori. Dacă aveți o infecție cu Helicobacter pylori, aceasta poate fi tratată cu antibiotice.

Simptome

Majoritatea persoanelor cu infecție cu Helicobacter pylori nu vor avea niciodată semne sau simptome. Nu este clar de ce se întâmplă acest lucru, dar este posibil ca unele persoane să se nască cu o rezistență mai mare la efectele nocive ale Helicobacter pylori.

Când se dezvoltă semnele și simptomele infecției cu Helicobacter pylori, acestea includ următoarele:

Arsură sau durere arzătoare în abdomen

Durere abdominală mai accentuată pe stomacul gol

Greață

Pierderea poftei de mâncare

Eructații frecvente

Balonare

Pierdere involuntară în greutate

Când să mergi la medic

Faceți o programare la medicul dumneavoastră dacă aveți semne sau simptome persistente care vă îngrijorează. Solicitați imediat asistență medicală dacă aveți:

Dureri abdominale severe sau persistente

Dificultate de a înghiți

Scaune negre cu sânge

Vărsături negre sau sângeroase sau vărsături care arată ca zațul de cafea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212