REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

George Simion a făcut un proiect de lege care interzice consumul de insecte

George Simion a făcut un proiect de lege care interzice consumul de insecte

Replica API 15 septembrie 2022 | 00:00 1286

Alianţa pentru Unirea Românilor a depus, miercuri, la Parlament, un proiect de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, arată comunicatul de presă al AUR.

Proiectul transmis Biroului permanent al Senatului îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic şi Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu Târziu, relatează Agerpres.

Trei insecte au fost aprobate pentru consum în UE

În prezent, aproximativ 2000 de specii de insecte fac parte din meniul zilnic a aproximativ două miliarde de persoane din întreaga lume. În Uniunea Europeană, însă, sunt aprobate, până acum, pentru consum doar trei: greierele, lăcusta și viermele de făină.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. De asemenea, în contextul strategiei „De la fermă la farfurie”, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.

Ca să stimuleze afacerile în acest sector, Comisia oferă și fonduri europene, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica larva de termita cel mai suculent vierme nu este aprobat in UE sau ramele delicioase hmmm ia sa fac un proiect merge bine cu urina proaspata cand ii dau la fundulet lu sotul meu
0
0
Da ce faci cu palma la tampla nea simeoane?Adica vrei sa arati romanilor ca esti tralala?
1
1
Anunt de business : Firma in expansiune din Romania vinde en-gross si en-detail gandak cu 5 picioare,lacusta cu kapu patrat productie secolu 32 si libelula cu cap da.....si musca pane.De asemenea putem livra si la domiciliul clientilor gata pregatite oriunde in tara.Numa oferte serioase.Preturi de criza si de concurenta.
1
0
Cautati pe google: "Tatal lui George Simion de la AUR, condamnat penal pentru ca a batut cinci politisti. Dezvaluire marca Impact.ro". Sunt dati dracului astia din neamul lui George Simion, sar la bataie. Ei fac legea, ei taie si spanzura. Sa dea dracu sa nu-l votati pe fii-su, ca asta pune parul pe voi, isi cheama toti interlopii din satra si pe Bulibasa. Dar ce zic eu bulibasa, ca tac-su e b******a mondial, se sperie si aia de la NATO de el. "Desi se apropia de 60 de ani, Constantin Simion a batut 5 politisti". Ba, esti nebun? Ha ha ha! Neamul Simion ca dictatori il vrem!!! Oligarhia SEMEoN!
5
0
vrea sa le vada zburand. Sau ii e teama ca ii cresc solzi verzi pe carca ?
1
0
Ilegal inseamna lux, Semeoane! Ai belit pula! Sa vezi ce bine or s-o duca fratii tai de sange din bulibasie cu contrabanda. Sa vezi meleonul da heuro pa cap de musuroi. Ne-ai umplu da valoare, Semeoane! Presedinte mondial bombarder esti sa moara amantu lu' Ilinca daca minte eu la tine, sa moara si Jana ta boss. Douasdamii chilu da muste ba eftin nu ca la lidal
5
0
Baga-mi-as! Sa vezi acuma contrabanda cu carcalaci. Maine-poimaine auzi jadori d-astia mirositori pe la colturi de strada cum iti soptesc: "Baiatu, baiatu, hade la mine icisa sa ati dau o coropisnita de bruxels, lebeluli, lacusti, mustii, da toate avem. Eftin, fratioru meu, doasdamii"
5
0
cititorule simiona cu s mic este omul rusilor care doreste sa ne destabilizeze si sa ne scoata din UE .Un sef de galerie grobian ca si tine .Nu te pune nimeni sa faci ciorba de gindaci . poti sa te indopi cu mici si ciorba de burta cit vrei tu .
2
1
Nu conteaza cine este George Simion,important este ca are curaj sa-i infrunte pe astia din UE ,care nu stiu ce nenorociri sa ne mai impuna!
0
1
Da cine e george simion?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272