REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gigacaloria ‘arde’ la buzunar! Locuitorii din Năvodari, nemulţumiţi: ar ieşi să protesteze

Gigacaloria ‘arde’ la buzunar! Locuitorii din Năvodari, nemulţumiţi: ar ieşi să protesteze

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:00 435

Facturile la întreţinere au venit ca o lovitură grea pentru bugetele năvodărenilor. Asta, după ce în luna septembrie a fost votată majorarea preţului la gigacalorie, decizie care se resimte acum. Mai mulţi cetăţeni revoltaţi de „nota de plată” au anunţat că intenţionează să protesteze în faţa Primăriei Năvodari, făcând apel ca şi alţi locuitori ai oraşului să li se alăture. „Este posibil să vină factura la căldură 460 RON, pe luna noiembrie?!”, a comentat, revoltat, un năvodărean.

Protestul la care facem referire ar urma să aibă loc azi, 18 decembrie, cel puţin acesta este apelul lansat pe o reţea de socializare: „Rugăm pe toţi care nu sunt multumiţi de factura la căldură, să se prezinte, marţi, 18.12, începând cu orele 10.00 până seara târziu la sediul primăriei”

Amintim că, în data de 27 septembrie, consilierii locali au decis soarta preţului pentru gigacalorie. Proiectul a fost adoptat de aleşii locali, singurele obiecţii avându-le consilierii de la PNL şi PMP.

În replică, Primăria Oraşului Năvodari a explicat, la momentul respective, că este vorba despre o creştere de la 150 de lei plus TVA la 190 de lei plus TVA, rămânând ca diferenţa de 32,68 de lei plus TVA să fie suportată de oraşul Năvodari, ca subvenţie.

"Această decizie are la bază situaţia financiară deficitară în care se află Primăria Oraşului Năvodari din cauza faptului că, la nivelul bugetului din acest an am primit sume de echilibru, din impozit pe venit, cu aproximativ 10.000.000 lei mai puţin decât în anii anteriori, reprezentând circa 60% din bugetul pe investiţii al oraşului. În urma rectificării bugetare din luna august 2018 a Guvernului, bugetul Primăriei Oraşului Năvodari a fost fiminuat cu aproximativ 270.000 de lei, fapt ce duce la limitarea investiţiilor directe ale oraşului nostru", a transmis administraţia locală.

"Anul trecut, când a existat posibilitatea de sprijin a populaţiei cu un preţ mic al gigacaloriei, nu am ezitat să o facem. Primăria oraşului Năvodari caută alternative legale şi soluţii concrete de a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari, de a duce gazele la limita de proprietate, dar şi de a monta conducte pe scara blocului, facilitând astfel realizarea branşamentului. În prezent, din 10.000 de apartamente au mai rămas un număr de aproximativ 4.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare. Menţionăm faptul că aproximativ 1.000 de apartamente solicită anual debranşarea, ceea ce face ca sistemul centralizat de termoficare să fie total ineficient şi să genereze costuri foarte mari", a transmis Primăria Năvodari.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sistemul centralizat este cel mai eficient.Doi ani a stat orasul in transee cand s-au bagat gaze la centralele de cartier pentru a le face mai eficiente.Agentul termic este secundar activitatii de producere a aburului destinat rafinariei,deci nu se justifica pretul la nivel de petrol brut.Orasul e plin de investitii inutile,Centru de Afaceri gol,Piata de peste pustie,Aqua park santier parasit,drum Navodari Lumina unde Dragnea cu tel Drum a deturnat fondurile iar orasul pateste fondurile europene returnate,etc.Cred ca este timpul sa punem mana pe ce apucam,furci,topoare,coase ca in 1907
6
1
sa mergem peste ei!!!!
8
0
Ion, esti un comunist pr0st !
4
6
Dar taiati si din salariile voastre daca tot nu mai sunt bani !
6
0
Si inca nu s-a taiat de tot subventia, noi astia cu centrale le platim caldura puturosilor... Votati besede in continuare...
10
2
SURDU MARIAN cel mai bun din Navodari nici nu a mancat usturoi nici gura nu i pute
8
0
Probabil si-au facut salariile umflate rau de tot cum sa mai ramina bani si de subventie !
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108