REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Grefierii şi personalul auxiliar din Constanţa îşi cer drepturile salariale în instanţă

Grefierii şi personalul auxiliar din Constanţa îşi cer drepturile salariale în instanţă

Replica API 3 iunie 2019 | 00:00 275

Judecătorii refuză să le soluţioneze cauza: iată motivul!

Judecătorii refuză să le soluţioneze cauza: iată motivul!

Grefierii constănţeni, în conflict cu Ministerul Justiţiei pentru drepturi salariale. Deşi dosarul a fost depus pe rolul Tribunalului Constanţa încă de anul trecut, luna noiembrie, până acum nu s-a judecat nici un termen. Motivul: judecătorii Tribunalului refuză să soluţioneze cauza, ca să nu le fie pusă la îndoială imparţialitatea.

Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor constănţene s-au unit şi au dat în jduecată, în noiemrbie 208, Ministerul Justiţiei. În dosar, au calitatea de pârâte şi Tribunalul Constanţa, respectiv Curtea de Apel. Primul termen a fost stabilit pentru 28 ianuarie 2019, însă primul judecător căruia i-a fost atribuită cauza a formulat cerere de abţinere de la soluţionarea cauzei civilă. De atunci, toţi judecătorii i-au urmat exemplul, cel mai probabil ca să nu le fie pusă la îndoială imparţialitatea. Fapt pentru care dosarul a ajuns, pe 30 mai, la instanța superioară învestită cu judecarea abținerii, respectiv Curtea de Apel, care va dispune, în caz de admitere a cererii de abţinerii a întregii instanţe, trimiterea pricinii la o altă instanță de același grad din circumcripția sa. O decizie în acest sens se va lua luni, 3 iunie.

Acţiunea în instanţă survine ca urmare a nesoluţionării revendicărilor salariale. Mai mult, aceasta nu este prima acţiune de acest gen. Şi în trecut, personalul auxiliar de specialitate a dat în judecată Ministerul Justiţiei pentru plata mai multor drepturi, precum primele de vacanţă, însă fără succes. În 2017, grefierii şi personalul auxiliar de la instanţele din Constanţa au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi că nu este pusă în aplicare o lege prin care salariile trebuie aduse la un anumit nivel pentru aceste categorii de personal.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai stau 5 contabile in birou la judecatorie si una face salariul, una face intrarile si alta face bilantul si uite asa se bat de musca si castiga zeci de mii salariu, pe cand la privat au o singura contabila si face munca tuturor acestor dudui care castiga o gramada de banet, ba mai iau si pensie speciala, plus ca isi fac si piata in timpul serviciului. Vecina mea are un astfel de job si e extrem de fericita, munceste doar in sapt.in care face salariul, restul, se plictiseste pe net..trai neneaca cand muncesti la stat, la ce vor salarii mai mari?
1
1
Ce tupeu! Aveti salarii mari de cand va stiti! Daca nu va convine, plecati din sistem!
2
1
noua dreapta? USEREUL? ce drepturi vreti? dreapta nu face concesii sociale, asa ca asteptati va la salarii inghetate, salarii taiate. E si normal! pentru ce vreti voi bani? voi si doctorii sunteti niste imbuibati, nu va mai satura al de sus.
3
3
Ai perfecta dreptate. Pt ei DA, pt altii NU. SPIRITUL DE GASCA La altii verductul a fost ,,prematur actiune in instanta sau nu avem bani pt voi
7
0
In mod sigur vor castiga procesul ! Daca noi muritorii de rand pierdem pe banda rulanta, personalul din justitie castiga neconditionat !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108