REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Hoțul de Matiz-uri din Constanța, „cazat“ pentru următorii patru ani, la Poarta Albă

Hoțul de Matiz-uri din Constanța, „cazat“ pentru următorii patru ani, la Poarta Albă

Victor ROTARU 30 martie 2024 | 00:00 1086

Dan Adrian Băiceanu, în vârstă de 21 de ani, este un client vechi al oamenilor legii, încă de când avea 19 ani. Chiar dacă nu are permis de conducere, acestuia îi place să conducă mașini și apoi să le abandoneze. Abia ieșit de la închisoare, acesta și-a continuat parcursul infracțional furând 8 mașini într-o săptămână, pe care le-a condus, iar ulterior le-a abandonat, toate autovehiculele având însă ceva în comun... erau marca Daewoo.

Hotul de Matiz-uri din Constanta, „cazat“ pentru urmatorii patru ani, la Poarta AlbaDan Adrian Băiceanu

Totul a început în noaptea de 4 spre 5 octombrie 2023, atunci când Dan Adrian Băiceanu a făcut prima „victimă”, acesta fiind un Matiz de culoare roșie, pe care l-a furat de pe 1 Mai, abandonându-l după ce a intrat într-un copac cu el. A doua victimă a făcut-o în noaptea de 8 spre 9 octombrie, atunci când tot de pe bulevardul 1 Mai a furat un Matiz, abandonând mașina după câteva minute. În noaptea de 10 spre 11 octombrie Dan Adrian Băiceanu a furat încă un Matiz, pe care l-a abandonat în fața City Park Mall. În noaptea de 11 octombrie bărbatul a mai făcut o victimă, furând încă un Matiz, căruia i-a dat daună totală, răsturnându-se cu acesta.

Hotul de Matiz-uri din Constanta, „cazat“ pentru urmatorii patru ani, la Poarta Alba

În noaptea de 11 spre 12 octombrie, a furat un Matiz albastru, cu care a dat câteva ture, iar după ce a fost urmărit de către organele de poliție, l-a abandonat pe strada Mircea cel Bătrân. În perioada 10-13 octombrie, Dan Adrian Băiceanu a furat un Tico de această dată, iar după ce s-a plimbat puțin cu acesta l-a abandonat. În noaptea de 15 octombrie, bărbatul a revenit la prima sa iubire, furând un Matiz, pe care l-a abandonat pe strada E5 din Năvodari. Ultima victimă a făcut-o pe 18 octombrie, atunci când a furat un Tico de pe aleea Egretei, abandonându-l pe strada Cutezătorilor, după ce a fost urmărit de poliție și a intrat în coliziune cu alte două autoturisme parcate regulamentar. De menționat este faptul că bărbatul a avut mereu același stil de abordare, forța una dintre portiere iar mai apoi demonta carcasa ce se afla sub volan cuplând cablurile electrice, reușind astfel să pornească mașinile.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Dan Adrian Băiceanu la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Infractor de când era minor

În 2019, Dan Adrian Băiceanu a abordat o persoană, pe care a condus-o într-o clădire dezafectată din zona Gării din Constanța, iar acolo a lovit-o cu o piatră în zona capului, furându-i un rucsac în care se aflau 17 lei, haine și un aparat de radio. Cum era minor (17 ani), magistrații l-au condamnat la asistare zilnică pe o perioadă de 6 luni. Dar nu a trecut mult și a fost oprit în trafic întrucât rula haotic cu o mașină în miez de noapte, fără lumini. Atunci s-a dovedit că iubitul surorii sale îl lăsase să doarmă în respectivul vehicul, însă el a plecat la plimbare cu mașina, fără permis de conducere. A fost condamnat pentru furt în scop de folosință, dar nu în regim de detenție. În anul 2021, acesta ar fi sustras două autoturisme marca Daewoo Matiz, care se aflau parcate în orașul Năvodari, respectiv municipiul Constanța. Totodată, la data de 14 octombrie 2021, persoana în cauză ar fi sustras bateria - acumulator a unui autoturism parcat în municipiul Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
je suis Matiz. Libertate pentru Adrian
1
2
furai masini de top, acum ereai vedeta! Matiz, maa?
2
1
Pe asta l am alergat eu intr o noapte cu parul ,in inel 2 , se indragostise de Matizul meu , ii rupeam oasele daca il prindeam !Sedere placuta la Poarta alba
8
0
Curata ti orasul de talhari si putori !!!! Pedeapsa mica !!!!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272