REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

IATĂ LOCAŢIILE DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI AFECTAŢI DE DOSARUL RETROCEDĂRILOR

IATĂ LOCAŢIILE DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI AFECTAŢI DE DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Replica API 17 aprilie 2019 | 03:59 495

O hartă a terenurilor din celebrul dosar al retrocedărilor, în care a fost condamnat fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, a fost publicată la începutul acestei luni de vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz! Marţi, 16 aprilie, Palaz vine cu detalii legate de această hartă - mai exact cu firmele care au construit pe terenurile respective.

Amintim că în 2008, DNA a trimis în judecată 37 de persoane acuzate de restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Printre cei trimiși în judecată în acest dosar: fostul primar al Constanței. Radu Mazăre, fostul președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, dar și opt funcționari cu rang de conducere de la nivelul primăriei, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și asociere în vederea săvârșirii de infracţiuni. De asemenea, în dosar au mai fost judecați doi funcționari de la Oficiul de Cadastru Constanța, patru mandatari, trei notari publici, două moştenitare ale unor proprietari de drepturi imobiliare, dar și nouă cumpărători de drepturi succesorale. Unul dintre ei este Sandu Bogdan Gabriel, reprezentant al SC Holland Development Group SA.

Mall-ul din Parcul Tăbăcărie

Potrivit rechizitoriului care acondus la condamnări grele şi obligaţia municipalităţii de a recupera prejudiciul (terenurile), în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

Procurorii spun că persoanele îndreptăţite la restituire au fost determinate, după trecerea unor perioade îndelungate, de doi până la trei ani, ori să-şi vândă drepturile succesorale, ori să vândă terenurile în cauză, pentru sume de bani ce reprezintă mai puţin de unu la sută din valoarea terenurilor la care au fost obligate să renunţe. În final, aceste terenuri aveau să ajungă în proprietatea persoanelor cărora le-au fost predestinate, cu mult înainte de soluţionarea cererilor de restituire.

Majoritatea terenurilor atribuite pe alte amplasamente, în echivalent valoric, au fost subevaluate, unele, la preţuri de zece ori mai mici decât preţurile reale. Printe aceste terenuri figurează și cel în suprafaţă de 52.471 metri pătrați, situat în Parcul Tăbăcărie, care nu a fost restituit în natură celor îndreptăţiţi, ci firmei cesionare „Holland Development Group” SA , la care acţionar şi administrator era, la vremea respectivă, Sandu Bogdan Gabriel, iar acţionar principal, prin firma Millenium Global Development, era Ionescu Valentin Gheorghe, care a plătit pentru drepturile succesorale un preţ de 100 de ori mai mic decât cel real.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bomba-iata-harta-retrocedarilor-din-constanta-anulate-de-instanta-387161/

Vom reveni cu detalii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nicusorule si aici esti ordinarule pai in mod normal ar trebui sa stai vreo 500 de ani la izolare ca sa platesti toate furaciunile pe cre le-ai facut dar cum asta nu se poate tot pe locuitori judetului Constanta cade magareata.Cum spuneai ma astea sunt manevrele DNAului condus de Kovesi.Sa traiesti LCK nu ai prins tu toti hoti dar macar i-ai mai rarit ca ne sufocau balariile astea.
1
0
sa puneti si locatia casei lui Palaz. Aia care s a extins si pe drumul public pt ca unii sunt smecheri iar altii plebe. La anul bafta functii politice pt cel mai destept arman dintre armani.
0
0
Adica niste oportunisti care au facut manarii cu Pastaie sunt acum dezvoltatori imobiliari afectati? Uau, sunt ... siderat ...
3
0
machedoane, pentru inceput vrem sa-ti luam fata in cosor.
5
0
Luati tot inapoi. Va n gat cu neamu de hoti si koorve. Numai nume celebre. Huo fi miar scarba
6
3
Tata lui Palaz circula si detine un autoturism furat NISSAN PATROL rosu CT-03-AMY ALOOOOO POLITIA COMPARTIMENTUL FURTURI AUTO. ce faceti DORMITI?
6
3
Pai si cu Ghe. Alexa, zis Mangloi, ce faceti? La cate terenuri a furat...
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108