REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

În atenția beneficiarilor de ajutor social și alocație de susținere a familiei în Cernavoda

În atenția beneficiarilor de ajutor social și alocație de susținere a familiei în Cernavoda

Mariana MURAT 16 noiembrie 2023 | 15:39 3353

Direcția de Asistență Socială informează cetățenii orașului Cernavodă că, începând cu luna ianuarie 2024, ajutorul social și alocația de susținere a familiei vor fi înlocuite cu venitul minim de incluziune (VMI. 

in atentia beneficiarilor de ajutor social si alocatie de sustinere a familiei in Cernavoda


Drept urmare, persoanele din orașul Cernavodă care beneficiază în prezent de ajutor social și/sau alocație de susținere a familiei, au obligația de a depune dosare noi în vederea obținerii venitului minim de incluziune. Cererile și documentele justificative de solicitare a venitului minim de incluziune (beneficiu care înlocuiește ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei), se depun cu 60 de zile înainte de 01.01.2024, respectiv în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, la sediul Direcției de Asistență Socială din orașul Cernavodă, strada Dacia nr. 5, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 14.00.

Venitul minim de incluziune (VMI) reprezintă sprijinul financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal pentru familiile și persoanele singure aflate în situații de dificultate, precum și pentru prevenirea riscului sărăciei în rândul copiilor și stimularea participării acestora în sistemul de educație, acordat conform prevederilor Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare;


Venitul minim de incluziune se compune din următoarele categorii de ajutoare financiare:
 – ajutor de incluziune acordat familiilor cu venituri situate sub nivelul de 275 lei/lună sau 400 lei/lună în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani, pentru asigurarea necesitaților zilnice de viață;
– ajutor pentru familia cu copii acordat familiilor cu venituri situate sub nivelul de 700 lei/lună, care au în întreținere unul sau mai mulți copii în vârsta de până la 18 ani, în scopul prevenirii riscului de sărăcie a copilului și stimulării participării acestuia în sistemul de educație, transmite primăria Cernavoda.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mulțumesc iubitului meu Pismis Nicușor pentru ca mi-a zugrăvit casa fără sa știe Malaca de nevasta-sa și pentru produsele BIO care mi le aduce de la sat ,pentru toate astea eu îl satisfac când suntem de munca ,mulțumesc domnului director Steflea Nicolae ca ne tine împreuna ……
3
0
POPESCULE...... Iar mănânci cu gura plină. E dulce?
0
2
pentru...COMANDASU MANUEL...dar colaga voastra..MORARU MADALINA,care este si ea la politia locala,nu este cu voi???parca ati uitat-o..alta data era mereu prezenta..cum de s-a lipit la asemenea loc de STAT DEGEABA ???
4
0
Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99 PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407