REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ÎNCEP MODERNIZĂRILE în zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei

ÎNCEP MODERNIZĂRILE în zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei

Replica API 19 noiembrie 2021 | 00:25 4485

O nouă zonă din Constanța va intra în reabilitare! Joi, 18 noiembrie, a fost emisă Autorizația de Construire ce marchează începutul lucrărilor și organizarea de șantier pentru proiectul ce vizează îmbunătățirea mobilității în Constanța, zona bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei, proiect de mare amploare pentru municipiul de la malul mării.

Bulevardul 1 Mai

Pe bulevardul 1 Mai și dar și șoseaua Mangaliei vor începe lucrările de reabilitare și modernizare! Dacă în luna octombrie a anului curent, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache, au semnat contractul de finanțare pentru îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevrdul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, iată că lucrările ar putea începe cât de curând. Mai exact, Primăria Cnstanța a primit, joi, 18 noiembrie, Autorizația de Construire numărul 945, cea care marchează începutul lucrărilor și al organizării de șantier. De precizat este faptul că proiectul a fost autorizat inițial cu Autorizația de Construire nr.1243/08.09.2020 conform legii 50/1991.

Șoseaua Mangaliei

Chițac: „Un contract extrem de important pentru Constanța”

La semnarea contractului, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, declara: „Am semnat un contract extrem de important pentru Constanța. Vom reconfigura total peste 4 kilometri de tramă stradală. Se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban sau iluminatul public. Totul pentru a crește calitatea vieții locuitorilor.”

Vergil Chițac și directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache

Proiect de 69 de milioane de lei

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“. Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.

Iată ce lucrări vor fi executate

Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. Spațiul public urban va fi reconfigurat și el prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intentie buna,executie fara cap.
0
0
Tahalelele astea o sa faca si canale de navigat barcute . Deja au un Admiral de asfalt !
2
1
Si parcari???? Mai facem si noi??? Ca vorba aia , impozit la masini se platesc.
19
1
bai nebunilor va aducem toate masinile si va blocam primaria
22
5
Strada Nehoiului, cand o terminati? De doi ani o carpiti. Dar cum sa reziste, cu 7cm de piatra si 5cm de asfalt, vai mama lui? Am hotarat sa blocam accesul pe strada, nu se mai poate! Alooo, din miile de functionari ai primariei, aude cineva?
14
0
pe aurel vlacu ati terminat ca de 2 ani bagati o teava si tot nu ati terminat ba chiar ati sapat iarasi ce ati astupat.
30
1
Pun pariu ca vor decoperta sj asa v ramane cel putin prin anii ......2041
27
0
O sa se circule si mai greu la ce imunatatire o sa iasa .dar ce mai conteaza bani din comisioane sa iasa
30
0
PROIECTUL.Cpnstantenii stiu ca se numeste 1 Mai pana la trecerea de pietoni de la Bila,de acolo este Mangaliei,insa ei pun poze cu bucata ramasa din Mangaliei de la gara la sensul de la Billa,partea aia nu se schimba,ce bine e sa faci o documentare adevarata inainte sa scrii un articol, dar asta o fac Jurnalistii adevarati
20
0
Terminati mai intai mamaia si lapusneanu . Sau vreti sa rupeti in doua tot orasul acum cand vine iarna sa ne umplem de noroaie.
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468