REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Încep operaţiunile de repatriere a navigatorilor români

Încep operaţiunile de repatriere a navigatorilor români

Replica API 23 mai 2020 | 00:00 2109

TAROM va organiza, pe 28 mai, o cursă charter pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti, pentru transportul navigatorilor români care operează în flota comercială mondială către porturile de îmbarcare, dar şi pentru repatrierea marinarilor care aşteaptă de o bună bucată de timp un semn din partea autorităţilor pentru a putea reveni în România.

Mulţi dintre ei au ales să plece pe cont propriu, cu maşina personală sau cu un autocar închiriat. Este vorba despre cei care au această posibilitate. Există încă o parte din ei care se află în mai multe colţuri ale lumii, mai puţin accesibile.

Dorel Constantin Onaca: Mai sunt cazuri cu marinari blocaţi în locuri mai izolate

Reprezentantul Romaniei in Boardul de conducere al Agentiei Europene de Siguranta Maritima ( EMSA), Dorel Constantin Onaca, salută decizia autorităţilor din ţara noastră în efectuarea procedurilor de repatriere a marinarilor blocaţi pe nave, însă aminteşte şi de navigatorii mai puţin norocoşi, cei care sunt în continuare blocaţi în porturi.“Marinarii sunt esențiali la bunul mers al economiei si comerțului mondial. Oficialii romani şi cei care gestionează transporturile în Uniunea Europenă s-au întâlnit pentru a lua o decizie în vederea organizării de curse aeriene pentru repatrierea marinarilor şi de a-i duce, la schimb, pe alții. Lucru care a dat roade prin repatrierea a sute de marinari. Mai complicat este unde sunt cazuri cu marinari blocaţi în locuri mai izolate , Djibuoti de exemplu”, a spus Onaca.

Adrian Mihălcioiu: S-au luat în calcul şi alte zboruri

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, spune că s-au propus deja şi efectuarea unor curse charter către SUA sau Asia, tot cu Tarom. "S-au mai luat în calcul şi alte două aeroporturi, Londra şi Munchen sau Frankfurt, pentru a se organiza zboruri în aceleaşi condiţii. Datele de zbor vor fi solicitate ulterior de Asociaţia Agenţiilor de Crewing şi comunicate corespunzător. În acelaşi timp s-a convenit ca toate programările curselor aeriene umanitare, efectuate la cererea MAE spre aeroporturi din Europa, să fie aduse la cunoştinţa noastră imediat, pentru a putea fi folosite pe cât posibil în vederea trimiterii navigatorilor la schimb. De asemenea, am propus şi efectuarea unor curse charter către SUA sau Asia, cu aeronavele operatorului aerian naţional, la cererea companiilor de navigaţie interesate", a spus liderul sindical.

Citeşte şi:

Strigătul de disperare al navigatorilor români pentru repatriere NU este auzit!

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108