REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ÎNJUNGHIERI în stradă, între TAXIMETRIŞTI. De la ce a pornit SCANDALUL!

ÎNJUNGHIERI în stradă, între TAXIMETRIŞTI. De la ce a pornit SCANDALUL!

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:31 4167

Consumul de alcool este unul din obiceiurile cel mai des întâlnite în România, fie că vorbim de mediul urban sau rural. Alcoolul nu ţine cont nici de vârstă sau de statut social, iar consumul în exces poate avea consecinţe grave. Un taximterist din Constanţa, pe fondul consumului de alcool, a fost înjunghiat în plină stradă de către un necunoscut, şi el taximetrist.

Conflictul a pornit... de la o privire. Cei doi au început să-şi aduce injurii, iar, la un moment dat, unul din ei s-a năpustit asupra celuilalt cu un cuţit pe care îl avea în taxi. Victima a ajuns la spital, iar pe 24 aprilie, poliţiştii l-au ridicat pe agresor şi l-au introdus în penitenciar, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 2 ani şi 3 luni.

În vara anului trecut, mai exact pe 5 iunie, în jurul orelor 01,00, S.C. și prietenul său C.B. s-au deplasat cu autoturismul la localul de alimentație publică Extrablat, vehiculul fiind condus de cel din urmă, ca urmare a faptului că S.C. se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Şi-au adresat injurii, după ce victima a simţit că-i sunt aruncate priviri... tăioase

După ce şoferul a cumpărat mâncare din localul menționat, a revenit la autoturism, moment în care, prin partea stângă față a mașinii a trecut un tânăr, Mugurel Cristian Cherteş, pe care persoana vătămată la interpelat, adresându-i sintagma „ce te uiți așa urât la mine?“. Potrivit rechizitoriului, din declarația martorului, care s-a dovedit a fi în concordanță cu modalitatea de desfășurare a evenimentelor, a rezultat că între cei doi bărbați a luat naștere un conflict spontan, aceștia adresându-și în mod reciproc injurii, fără însă a se lovi efectiv.

Aşa cum am specificat şi mai sus, victima a fost cea care a inițiat conflictul cu inculpatul, pe fondul consumului de alcool, având un comportamentul agresiv. În sensul că, a adus injurii la adresa agresorului, s-a dezbrăcat de tricou în scopul de a-și intimida adversarul, și-a scos cureaua de la pantaloni și a ridicat-o deasupra capului, mimând aplicarea unor lovituri.

Atacatorul a fugit, lăsându-şi victima într-o baltă de sânge

Prietenul victimei s-a interpus între aceștia de mai multe ori, în scopul aplanării conflictului, însă S.C., fiind sub influența băuturilor alcoolice și mai corpolent, a reușit să îl împingă și a continuat să se îndrepte înspre acel tânăr. La momentul respectiv, în zonă a oprit un alt șofer de taxi, cunoscut al victimei, astfel că împreună cu prietenul acestei s-au interpus din nou între cei doi tineri, reușind să calmeze persoana vătămată și să îl tragă la o distanță de circa 20 de metri de inculpat.

În timp ce persoanele menționate stăteau pe marginea drumului, agresorul s-a deplasat la autoturismul său, ce purta însemnele „taxi”, inculpatul este șofer de taxi, a luat un cuțit din interior, după care s-a îndreptat în fugă înspre grupul de persoane în componența căruia se afla și victima, aplicându-i o lovitură la nivelul toracelui. După ce l-a atacat, agresorul a fugit de la locul faptei, lăsându-şi victima într-o baltă de sânge. Prietenii lui au sunat imediat la poliţie, dar şi la ambulanţă, victima fiind transportată la spital, fiind operată de urgenţă.

Agresorul şi-a motivat fapta ca urmare a faptului că victima sa se deplasa amenințător în direcția sa, astfel că de teamă și de furie, i-a aplicat o lovitură în zona pieptului.

Agresorul de 33 de ani, RECIDIVIST

Inculpatul a fost condamnat, în 2012, la 10 luni închisoare în Olanda, pentru furtul săvârșit cu violență sau cu ajutorul armelor și la 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe timp de 2 ani și 8 luni, în 2014, sentinţă aplicată de instanţa din Constanţa, pentru comiterea în concurs a infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a deține permis și fals privind identitatea. Infracțiunea de tentativă la omor a fost săvârșită la nici 2 ani de la expirarea termenului de încercare.

Individul a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 3 luni de închisoare. La data de 24 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar l-au depistat pe bărbat, l-au escortat şi încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine e ma rupt? Tapu.. Da e rupt... Se umfla cu sala tatuaje are femeia la munca se crede interchilot... Slugilor
0
0
dom'le sa nu vina uber ca aia nu sunt buni noi astia cu gradinita si fara alba ca zapada citita suntem viitoul
1
1
pedepsele mici le dau curaj infractorilor. plus "spatele" pe care si-l asigura prin mituirea politistilor, fara de care nu ar putea sa faca multe infractiuni. Iar justitia ii apara in continuare, pentru "kakoruptia" e intalnita in toate paturile sociale!
3
1
Pedepsele pentru acte cu violenta sunt incurajatoare penru cei ce se decid sa faca asemenea fapte. Romanii au motive clare sa nu aiba deloc incredere in justitie,termen care la noi devine ridicol.
1
1
RECIDIVISTII dupa 5-6 condamnari sa fie facuri SAPUN
2
1
Taxiurile de tip Uber comandate prin net sunt cele mai sigure pentru ca acolo stii ce numar are masina,numele soferului si inca un lucru tot lafel de important pretul cursei.
7
1
Ai dat autoeizatii la toti puscariasii numai ca sa te voteze! Esti o nulitate!
6
3
Realizati alturi de cine va urcati in taxi? Astora nu li se cere cazierul si testarea psihologicica?
13
3
recidiveaza toata viata , cand si cand ajung de unde au plecat, au nostalgia faptelor, ei ar trebuii insemnati sa te feresti de ei!
7
2
Taximetristii sunt persoane foarte instabile psihic.
11
2
Un rupt in cur care se umfla
9
1
noi inca ne taiem cu topoare, sabii, cutite si alte obiecte care se foloseau acum 1000 de ani. Spuneti le voi ca s au inventat acum vreo 250 de ani armele de foc.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272